lauantai 27. toukokuuta 2017

Osallistumisoikeus SM kisaan haettuna...

Kolme päivää maannu kuumeessa sohvalla ja koirat saman verran. Tarpeilla ovat pihassa käyny ja siinä on ollu niiden ohjelma. Eilisen päivän mietin, että onko oikeesti nyt niin että joudun perumaan osallistumisen Rally kokeeseen. Luonto ei vaan antanu periksi. Kun on ilmoittautuduttu niin mennään, vaikka pää kainalossa. Aamulla en edes uskaltanut mitata kuumetta, lääkettä vaan naamaan niin paljon että pysyy pystyssä ja pystyy eres jotenkin toimia. Olisin varmaan perunut kokeen, jos ei olisi ollut tästä kiinni meidän paikka SM-kisa joukkueessa. Olisi oltava tulos AVO luokasta. Joten lääkkeet naamariin ja menoksi. Keli oli toisaalta loistava doubatulle ohjaajalle ja toisaalta ei. Satoi ja lujaa satoikin, koko kokeen ajan. Henki kulki hyvin, helteellä olisin ollu tämän nuhan kanssa ihan puolikuollu. Mutta kylymä tuli ja se ei ainakaan edesauttanu mun paranemista.. Radalla asuna oli sadeasua ja sen päällä treeniliivi.

Koirasta huomasi, että se on kolme päivää ollu tekemättä mitään. Se oli jotenki ihan ylikierroksilla. Kun käytin sitä pihalla niin se veti niinku ei olisi koskaan ollu ihmisten ilmoilla. Palkintojenjaossakaan se ei ymmärtäny edes istu käskyä. Se vaan vahtaali ympäristöä ja touhus menemään, ei ollenkaan normaalia Marttaa. Lähtö kyltillä ajattelin, että radasta ei tuu yhtään mitään. Koira ei meinannu malttaa istua, eikä se ollu yhtään hereillä mua kohti. Vahtas vaan kylttejä ja vinkui.. Vähä meinas olla liikaa virtaa..

Mutta tulipa käytyä ja täytyy sanoa, että tälläKÄÄN kertaa ei ole oikeen mitään sanottavaa kokeesta. Lähtö kyltillä kun sain koiran matkaan ja ykköskyltin tehtyä ei niin hyvin kuin koira osaa niin sitten se heräs ja tajus missä ollaan ja mitä tehdään. Näin videon, tosi tyytyväinen koiran seuraamiseen. Hienoa seuruuta radalla.

1. 360 vasempaan: aika hyvä liike koiran täyteen herättämiseen.
2. Istu, koira eteen, vasemmalta sivulle: Eteentulot on alkanu sujua myös paikaltaan ilman apuaskelta hienosti.
3. Istu, kierrä koiran ympäri: Eipä mitään sanottavaa
4. Spiraali oikealle: tosi tyytyväinen koiran vauhtiin tässä. Joskus pakkaa vauhti hiipua näissä spiraaleissa ja pujotteluissa
5. istu, yks askel, istu, kaks askelta, istu, kolme askelta, istu: Heittämällä hieno
6. Pyörähdys: Tähän mun täytyy keksiä jokin ennakoiva merkki koiralle. Jos se on pyörähdykseen lähdettäessä tiiviissä kontaktissa niin se ei jotenkin pysty lähteä siitä pyörimään. Otin siis ja uusin kun ei ekasta pyynnöstä lähteny pyörimään ja olin jo kyltin ohi kun koira alkoi tajuta mitä on pyydetty. Uusinnalla loistava pyörähdys. Laitetaan tuonne mukaan kuva meidän pyörähdyksestä viime viikon epiksistä. Martta kun pyörähtää niin siitä ei vauhtia puutu. Se on niin noipia että ihan naurahtaa. Pyörähdys kuvan on ottanut Pia Asell.
7. 270 oikeaan: mitäpä tästä sanoa
8. Istu, käännös vasempaan, istu: Näitä nyt on tehty paljon, koira ihan pro näissä
9. juosten: vain ohjaaja tautinsa kanssa vähän kovilla tässä :D
10. Normaali vauhti: Onneksi juoksua vain näin vähän tällä kertaa
11. Istu, täyskäännös vasempaan, istu: Pepunkäyttö kun muinoin opittiin niin sen jälkeenhän se on toiminu hienosti
12. Istu, seiso, kierrä koira: Tämän se on oppinu helposti
maali

Tulos siis AVO97 ja sillä sai luokkavoiton.

Eipä tuossa ole paljon läpikäymistä, kun koira tekee niin kuin on opetettu ja näköjään hyvin on opetettu ;) Ei vaiskaan. Mietin tuota koiraa kotiin ajellessani. Se on hirveen varma ja tasaanen suorittaja. Jos se kipeä ei ole niin se kyllä tekee ja osaa.

Nyt täytyisi siirtyä takaisin tokon pariin hetkeksi.. Ja koittaa metsästää se ykköstulos avosta.. Rallyn avosta haetaan toinen tulos heinäkuussa ja kolmas sekä koulari SM kokeesta 19.8. Edustamme siellä Lakeuden Kennelkerhoa joukkueessa. Tuon jälkeen  (ja vähä tässä välissäkin) treenataan kuntoon voi luokan kuviot ja hallikaudella on ohjelmassa voittajan korkkaus..






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti