torstai 12. heinäkuuta 2018

Me läkährytään..

Sanotte mitä sanotte niin tällääset hellekelit ei oo suomalaasen ihmisen hommaa. Eikä koiran. Ei jaksa eikä pysty mitään teherä ennen iltakasia. Ottaa päähän ku olis lomaa niin päivät menee sisällä istuen. Jopa Kerttu on liian laiska joten nyt on liian kuuma. Päivät on siis otettu hyvin rennosti vaan ja iltaisin on sitte käyty tekemäs jotakin lajia ja lenkki päälle. Aiemmin ei kerta kaikkiaan pysty. En ainakaan minä. Ja ei tämä keli sovi koirillekaan .

Kerttu kasvaa ja ajoittain on nähtävillä jo pientä viisastumisen ja ei-sanan ymmärryksen häivähdyksiä.. ja sitten taas toisessa hetkessä pentu oon äärettömän rasittava :D Martan kummallisen ajan diagnoosi on tehty. Ilman verikokeita ja tulipa ne rtg kuvatkin otettua.. onpa otettuna. Valeraskaus. Sehän sitä vaivaa. Jostain syystä se ei käyny mielessäkään ku  ei sillä ole aiemmin ollut. Mutta sitte ku se oli kaivanu itseään puskiin ja leikkimökin sisälle koitti tehdä kuoppaa joka pihalla käynnillä, niin viimein mäkin pienellä avustuksella tajusin että sehän luulee olevansa paksuna. Niimpä tietenkin. Pomo on häipynyt niin nyt Martan täytyy synnyttää. Huoh.. toivottavasti tästä ei tuu jatkuva riesa, leikkuri kutsuu muuten.. tai taitaa se jossain kohtaa kutsua kuitenkin. Mutta nyt Martta treenaa ja jäljestää taas kuten ennenkin. Ja piirinmestaruus rallytokossa voi olla jotain toivoa..  ikävä kyllä ennen rotumestaruus koetta ehtii vielä tulla juoksut... Mutta on tämä nyt kuitenkin parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi se kilpirauhasen vajaatoiminta jonka jo diagnosoin..

On ollut havaittavissa tottis-treenien pakoilua. Se ei ny jotenki huvita. Tehty on mutta kovin vähän. Tekis vaan mieli olla kokoajan maastoja treenaamassa. Ehtii kai tuota tottista tehdä sitte talvella ku ei maastotreeneihin kykene. Martan kanssa toki käytiin Iiris Harjun Rallytoko koulutuksessa ja sieltä tuli todella hyviä ja selkeitä vinkkejä meidän jatkoon. Suosittelen, menkää ihmeessä jos teillä on mahdollisuus osallistua hänen koulutuksensa. Konsteja on nyt käytetty ja toimii! Muissa yhteistreeneissä ei oo taidettu käydä useampaan viikkoon. Aina on jotaki muuta kesämenoa kun olis treenit. Luotan ja uskon siihen että talvella sitte tottis taas mahtuu paremmin kalenteriin ja kiinnostaa enempi.

Alkuperäinen ajatushan oli tehdä pihakaudet pk puolta ja hallikaudet Rallya ja aksaa. Nooh.. kyllä meidän on vähä pitäny agilitya jo kokeella. Mahtaako tästä tulla vielä aksatykki... Katoppa video.. kolmas Kierto treeni...
m.youtube.com/watch?v=ryZ9kIrn8F4
Ohjaaja toki vähä töpeksii ja menee välillä väärällä jalalla mutta onneksi mulla on tähän hommaan hyvät etäkoutsit. Heti tuloo palaute ku niille laittaa näitä videoita.

Viime kirjoituksessa taidettiinkin jo puhua esineruudusta ja kattoa miten se kertulta sujuu. Meidän esineruutu treenit on ny kokenut ihan uudet ulottuvuudet. Kerttu tunnistaa jo esineruutu mettän ja huutaa ku hullu autossa sen ajan kun auto pysähtyy, mä ettin tavarat, tallaan ruudun jne.. kokoajan se huutaa. Siihen asti kun sen ottaa autosta töihin niin se huutaa. Olisko tullu ihan kiva työmotivaatio jo tähän ruutuun :D Ja kun se viimein pääsee sinne niin voi pojat miten se työskentelee!

On mulle taas kasvanu lisää harmaita hiuksiakin näiden kans. Kerttu oli vähä löysällä kolme päivää ja mähän diagnosoin sille jo haiman vajaatoiminnan ennenku tajusin että sehän pölli peräkkäisinä päivinä paahtoleivän ja ruisleivän.  Ei se mikään teräsmaha kyllä ole. Martta taas meinas järjestää mulle sydänkohtauksen jättämällä jalkansa kyynärvarresta jumiin meidän sisäporttiin. Olin autolla laittamas Kerttua kyytiin. Martta jäi sisälle ja tapansa mukaan huuti meidän perään. Huuto muuttui yhtäkkiä hysteeriksi kipuhuudoksi, juoksin sisälle ja paniikki meinas iskeä. Koiralla kirjaimellisesti pullistui silmät melkeen päästä ku siihen otti niin kipeää. Onneksi tajus olla riuhtomatta jalkaa. Irrotin sen väkisin ja rauhoittelin koiraa. Jalka oli ihan tuli kuuma. Kylmää ja laseria pari kertaa ja ei siitä sen jälkeen huomannu että mitään ois tapahtunutkaan. Luojan kiitos en ehtiny lähteä pihasta autolla ennenku jalka jumittui... arvakkaa onko hyppiny sen jälkeen porttia vasten..

Ja täältäpä sitten muutamia kuvaaja meidän viime viikoista..

Agility koira


Välillä tuosta tiskiharjasra on oikee hyötyäkin. Neiti nimittäin pureskelee sitä usein, tuloo puhtaat hampaat.

No nämä kaksi kuvaa halus ny mennä yhteen kiinni. Ylemmässä hoidellaan portti onnettomuuden jäljiltä ja alemmassakin vaan Kerttu pihassa touhaamassa.
Ylin kuva.. lastentapahtumassa tuli käytyä. Elukoita koneita ja paljo ihmisiä. 
Keskimmäinen kuva.. kaikki ei aina osaa hymyillä kuvissa ...
Alin kuva... tätähän nämä tekis vaikka 24/7

Martta osaa taas raskauden helpotettua jäljestää..

Martta kohta 4v

Kerttu kohta 5kk


Nakki.. tuo koiran kouluttamisen kulmakivi. Tässä kynsienleikkuuta  ja hierontaan opetteluaEi kommentteja:

Lähetä kommentti