lauantai 7. heinäkuuta 2018

Huono päivä..

Aharistaa. Ei ne huonot tulokset itsessään niinkään, mutta tuo koira. Tässä välissä se jo esitti muutaman hyvän treenin mutta on se ihmeellinen. Eikä pelkästään se että se oli kokeessa tänään tosi huono, molemmissa kun tuplakisoissa oltiin, vaan tuo sen yleinen haluttomuus ja väsymys ja liiallinen juominen ja lihominen. Joku sitä vaivaa. Luusto on kuvattu ja siellä ei ehkä ongelmaa niin siirrytään seuraavaksi sisäelimiin ja mennään verikokeisiin. Toivon että löytyy joku selitys tälle että koira ei ole ollenkaan oma itsensä. Ja toisaalta toivon että ei löydy. Ja jos ei löydy niin sitten annamme sille vain kesäloman ja katsomme myöhemmin uudelleen.

Yleisesti ottaen viime aikojen treenit ei luvannu hyvää tähän kokeeseen, mutta pari viime treeniä koira on ollut hyvä niin olin kyllä ajatellut sen viimeisen koulutustunnuksen rallytokosta tänään hakea. Vaan eipä haettu. Ei haettu tuloksia ollenkaan. 

Tuomareina oli a radalla Iiris Harju ja B radalla Minna Hillebrand. Sen lisäksi että koira ei ole siinä mielentilassa missä sen kuuluisi olla niin se tekee ihan ihme mokia radalla.

A- kisa..

Lähdössä kyllä mukavasti hereillä. Olin ajatellut että se naulittee lähtökyltillä ensimmäisen esteen ja lähetee sinne etuajassa mutta ei. Seuruu oli hienoa ekalle esteelle asti. 
1. Sarjahyppy :Eka ja toinen hyppy meni mukavasti. Kolmannesta mentiin komeasti ohitte. Eli -10 tvä
2. Istu, käännös oikeaan istu : Tämä jopa onnistui.
3. 2x kiertäen täyskäännös: Koiralle ihan varma liike. Ei tajunnu yhtään mitä mä pyydän. Lähti joka kerta vasemmalle eikä mua kiertämään. Uusin kahdesti ja silti se vipakin kerta meni pieleen. Eli -3 uusi, -3 uusi ja -10 tvä
4. Istu, maahan, istu : tässä ei moitittavaa. Hidas se kyllä oli liikkeissään. 
5. Molemmat oikeaan : Tämä toimii.
6. Liikkeestä maahan, kierrä koira (oikealla): Toimii muuten mutta kyllä maahanmeno on hidas.
7. Pujottelu (oikealla) : Yllättävänkin hieno pujottelu varsinkin oikealla tehtäväksi
8. Puolenvaihto takaa (oikealla) : Hienosti sujui
9. Merkille lähetys : tämä on Martan parhaimpia liikkeitä ja oon ylypiä miten hinoksi tämän oon sille saanu koulutettua. Vaan tänäänpä hän päättikin kiertää merkin takana olevan kyltin ensin ja sitten vasta mennä merkille seisomaan. Muuten kyllä hieno.. -10 tvä
10. Liikkeestä kutsu koira: hitaasti tulee mutta tulee heti ja hyvään kohtaan.
11. Tulppaani :  ei moittimista, mutta on tuomari ottanu -1 tvä. Mä en pääse käsitykseen mikä tässä mättää. Viime kokeessa oli sama juttu.
12. Istu käännös vasempaan istu (oikealla) : Ei moittimista
13.Liikkeestä istu, jätä koira (oikealla): Hyvin tekee. Tähän kohtaan tuomari on kirjoittanut sivuun että hieno :)
14. Kutsu koira (oikealla) : Tässä tulee kivalla vauhdilla ja hyvin oikeaan kohtaan vaikka on oikealla.Tässäkin lukee paperin sivussa hieno :)
15. Spiraali oikealle (oikealla) : Tästä olen ylpeä. Sentään jostain tässä radassa :D Hienossa kontaktissa koko spiraalin vaikka on oikealla!! Mutta lukee tässä että -1 kyl. Eikä nyt kyllä mitään hajua että miksi?!
16. Koira eteen, koira peruuttaa (oikealla) : Olipas täällä toinenkin kohta josta olen ylpeä! Se on tämä edessä koiran poispäin peruuttaminen. Tästä on tullut tosi hyvä. Ja nytkin se menee hienosti ja paperin reunassa lukee hieno, oikeen huutomerkillä :)
17. 270 oikeaan (oikealla) : Parempaa on ollut pepun käyttö oikealla mutta ei enää niin huono kuin se oli huonoimmillaan kun lähti huononemaan. 
18. Istu askel vasemmalle istu (oikealla) : NO perkele! Mä luulin että me ollaan jo tässä kohtaa saatu hylky ja kun koira istui vähän liian taakse mun viereen niin pyysin sen eteenpäin. -10 tvä, ylimääräinen istuminen :D Hyvä minä. Mutta ei tämä olisi mitään pelastanu enää. Silti näköjään ei kannata luovuttaa ja tehdä omia arvailuja ennenku on menny maalilinjan ohitte.Mutta ei siis tehtävä virhettä tästä meille niin vaikeasta tehtävästä!
Käytösruutu edessä istuen. Ihan toisen asialla. Ei keskity. Istuuhan se mutta on poissaoleva kun yleensä keskittyy tässä hyvin minuun..

No nyt ku mä katton tätä videota tuosta radasta, niin ei se oikeesti näytä ollenkaan niin huonolta kuin miltä se tuntui. Olihan siellä paljon hyvääkin. Mutta liikaa tuollaisia ihan tyhmiä kympin virheitä. Ja kyllä tuosta videosta jää sellainen tunne että vauhtia koira siihen touhuun. On se kauttaaltaan jotenkin hidas ja tuumailee liikaa. Laama. Miksi. Kun tietäisi. Ei se saa sitä hyvää draiviaan päälle ollenkaan. eikä sitä varmuutta tehtävien tekemiseen.

Olis sitte melkoinen tehtävä saada ittensä kasattua tuon ekan radan jälkeen sille mielelle että menis vielä toisenkin. Kyllä se ketutus siitä sitten vähän laantui ja sain itteni kasattua. Mutta sama meno jatkui koiralla. Jos se olis hevonen niin koko rata olis ollu pohkeilla eteenpäin tuuppaamista

B-kisa...
Tämän radan jälkeen oli sellainen tunne että saattoi jopa tulla joku huono tulos.. Vaan eipä tullut. Että sen verran paremmalta tuntui tällä radalla.

Lähtö. Ihan ok hereillä lähdössä.
1. Liikkeestä seiso kierrä koira : tämä on niitä Martan varmoja liikkeitä ja kyllä se oli hyvä nytkin.
2. Puolenvaihto edessä : Kivasti menee 
3. 270 oikeaan (oikealla) : Tämän tuomarin mielestä pylly ei käänny kunnolla. Olen samaa mieltä. Ei keriinny oikeen mun mukana.. -1vino
4. Tunneli (oikealla) : Tämä sujuu hyvin ja hienosti hallinnassa heti putken jälkeen.
5. Istu, Koira eteen, vasemmalta oikealle, istu (oikealla) : Hyvin sujui
6. Istu, Istumisesta juosten (oikealla) : No tästä otetaan uusimisesta tulleet -3 ihan ohjaajan piikkiin! Minä tyhmä näytin käsimerkin koiralle istumiseen niin se alkoi kääntyillä johonkin ihme suuntiin. Mistäs asti perusasentoon on annettu käsimerkki?? 
7. Spiraali oikealle (juosten oikealla) : Tästä olin positiivisesti yllättynyt. Todella hienoa juosten tekemistä pitkä pätkä oikealla!
8. Normaali vauhti (oikealla) : Hyvin vaihtaa ja pysyy oikealla.
9. Istu, käännös oikeaan, istu (oikealla) : Näköjään tässä pylly kääntyi hyvin kun ei virheitä
10. Istu, askel vasemmalle, istu (oikealla) : No tätä me ei edelleenkään oikeen osata. Mutta A radalla se oli virheetön, tässä liian lyhyt askelmitta eli -10 tvä
11. Puolenvaihto takana (oikealla) : Ei ongelmia
12. 270 käännös oikeaan : tämä nyt on helppo
13. 2x kiertäen täyskäännös : no koska tämä meni ekalla radalla pieleen niin tätä treenattiin ennen tälle radalle tuloa ja se onnistui hyvin. Vaan eipä onnistunut enää radalla. Uusimisesta -3 ja tokallakaan kerralla ei menny oikein joten -10 tvä ku uusiakaan ei enää voinut.
14. Täyskäännös vasempaan : No problem
15. Liikkeestä istu, jätä koira : Ihan samallalailla mä tämän tein tällä radalla ku tuola toisella mutta tämän mielestä -3 ov ja -3 tvä.. (voimakas ohjaus, hidas reagointi) tuon hitaan reagoinnin allekirjoitan, ehkä, mutta voimakas ohjaus.. Ei siitä oo koskaan ennen kukaan mitään sanonun.
16. Liikkeestä kutsu koira : Hyvä
17. Istu,askel vasemmalle, istu : Vasemmalla puolella tämä on MArtan hienoimpia liikkeitä. Niin tänääkin.
18. Istu, ohjaaja askel oikeaan, kutsu koira sivulle : Tämä sujui hienosti
19. Pujottelu : No hyvin me pujoteltiin
20. Liikkeestä maahan, kierrä koira : -3 tvä :ohjaaja ehtii pitkälle ennen kuin koira on maassa. Jaa, no oli se sitte hidas tässä.
Käytösruutu edessä istuen. Jotenkin ihan poissaoleva jälleen.

Että A-kisassa pisteitä jäi jäljelle kokonaaset 48 pistettä ja b-kisassa vähä lähempänä tulosta jo, niin kuin se tuntuikin : 64. Ne ei ihan riitä eikä miellytä kun koira pystyy kunnossa ollessaan niihin reippaasti yli 90 pisteen suorituksiin myös mestari radoilla. 

Tuomareiden kommentit
A- rata: Hiukan teknisiä epävarmuuksia, mutta koira selkeästi tykkää ohjaajan kanssa tekemisestä.
B-rata : Varmaa osaamista, mutta muutamissa tehtävissä koira hieman hitaalla reagoinnilla.

No näillä mennään. Ei tullu koulariavaan huoli koirasta jatkuu.
Tutkitaan lisää ja katsotaan sitte taas mitä tehdään..

P.s. Kyllä Kepakin tietty oli mukana kattelemas..






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti