lauantai 29. syyskuuta 2018

Kello ei käy, mutta fiilis on katossa..

Rallytokossa tavoite on tällä hetkellä (ja varmaan vielä kauan :) )valioituminen. Valiokello pitäis saada edes tikittämään, mutta tänään se ei ainakaan lähtenyt käyntiin. MUTTA.. Tänään en ole siitä ollenkaan pahoillani. 

Oon muuttanu meidän lämmittely rutiineja ennen radalle menoa aika radikaalisti ja niissä on vielä hieman säätämisen varaa. Tänään koira jäi liian korkeaan tilaan lähtökyltille saavuttaessa :D Se ihan kitisi lähtökyltillä ja härppi taskua.. Mutta tiedän täsmälleen mitä muutan seuraavaan kertaan. Melkein meinaa naurattaa kun on painittu liian matalan tunnetilan kanssa. Viime viikonloppuna täydellistä, nyt meni yli. Mutta kaikki käy kunhan ei ole ali, laamana olo on nounou.

Koe oli Seinäjoella ja tuomarina meille uusi tuttavauus Hannele Pirttimaa. Tykkäsin tuomarista. Ja tuomarikin tykkäsi meistä. Saatiin nimittäin tuomarin palkinto <3 Oli kuulemma hieno rata ja täsmällistä yhteistyötä. Yhteistyö sana eritoten lämmittää sydän kesän jälkeen. Me ollaan taas pari eikä kaks yksinäistä!

Mitäs sielä radalla sitten tapahtui?

Lähtö: Koira jäi ihan liian korkeaan tilaan. Kitisi lähdössä ja härppi taskua, mutta onneksi hiljeni kun työnteko alkoi. Tosin mieliala jäi hieman hektiseksi ja silloinhan keskittyminen ei ole parhaimmillaan.. Mutta se mitä pelkäsin ei toteutunut. Koira ei lukinnut kolmos tehtävässä olevaa hyppyä vaan malttoi tehdä kaksi sitä ennen olevaa tehtävää
1. Liikkeestä seiso, kierrä koira : Hieno!
2. Pyörähdys : Tämä on aina ollut meillä sellainen liike että jos koira on liian korkeassa tilassa niin tämä ei välttämättä onnistu. ei tajua lähteä pyörimään kun on niin kontaktissa. Ja lähti se mutta vähän huonosti joten mä taisin siinä hieman hidastaa niin siitähän napsahtaa -1 ov
3. Sarjahyppy : Kaksi estettä ja esteet oli aseteltu siten että ensimmäiseen hyppyyn nähden toinen oli 90 asteen kulmassa. Ei olla ikinä treenattu hyppyjä siten mutta ei Martta sitä huomannu. Hienot hypyt.
4. Puolenvaihto edestä: Tätä hieman etukäteen jännitin että miten on koira hyppyjen jälkeen jo tässä kohtaa hallussa että tämä onnistuu. Olihan se hyvinkin! 
5. 270 oikeaan (oikealla) : No mutta hupsis. Kun käy ylikierroksilla niin alkaa tarjota normaalissa käännöksessä puolenvaihtoa takaa.. Uusittavahan se oli eli -3 uusi. Toka yrityksellä hienosti.
6. Liikkeestä istu, jätä koira (oikealla) : Sujuu hienosti
7. Liikkeestä kutsu koira (oikealla) : Komiasti tuloo oikealle puolelle takaisin!
8. Liikkeestä maahan (oikealla) : Aivan loistava maahanmeno! Nopea!
9. Houkutus (oikealla) : Kyllä koira ehkä hoitaa kunhan ohjaaja muistaa reitin. Ja muistinhan mä vaikka rataantutustumisessa ajattelin että en kyllä muista kun oli jotenkin hassu reitti. Mutta -1 tvä tästä on tullut, en kyllä tiedä mistä.. 
10. Istu, koira eteen, oikealta oikealle, istu (oikealla) : Paperilla lukee että -1 tvä.. Hmm.. En osaa sanoa mistä se tulee mutta voisin veikata että on jäänyt vähän vinoon sivulle palatessaan
11. Istu, seiso, kierrä koiran ympäri (oikealla) : Ja taas pistän ylivireen piikkiin. Käskin koiran seisomaan ja ilmeisesti jotenkin heilutin kättäni väärin kun se meni takaisin istumaan. Joten uusin ja säästin 7 pistettä. Toisella yrittämällä puhtaasti.
12. Täyskäännös vasempaan (oikealla) : Eipä tässä sanottavaa
13. 2 x kiertäen täyskäännös (oikealla) : Varmasti suoritettu
14. 270 käännös oikeaan (oikealla) : Kyllä edelleen oon niin onnellinen miten tuo pylly on alkanu toimia hienosti myös oikealla
15. Spiraali vasemmalle (oikealla) : No vau! Ihan törkeen hienoa seuraamista koko spiraalin ajan. Mikä fiilis!
16. Pyörähdys (oikealla) : Tällä puolella pyörähdys toimi hienosti
17. Tulppaani (oikealla) : Tämä ongelma on tullut vasaan treeneissäkin muutamaan otteeseen ja tähän täytyy nyt ottaa kiinni. Tämä on toiminut ennen hienosti mutta nyt jostain syystä kun oikealla tehdään tulppaani niin yrittää palata takaisin sille puolelle josta lähtikin. Tätä täytyy nyt treenata ja vahvistaa. Teki noin siis nytkin mutta sain korjattua. Ehti kuitenkin käydä liian kaukana jo oikealla puolella niin -10 tvä
18. Seuraten peruutus kolme askelta taaksepäin : Voi miten varmaa tästä on tullut. Niin hieno!
Maali.
Käytösruutu edessä istuen.
Kävääsi maalin jälkeen mielessä kun koira oli edelleen hieman kierroksilla ja aloin kaivaa taskusta remmiä että kuinkahan tässä käy. Marttahan odotti sieltä tietenkin lelua..
No käytiin istumassa se käytösruutu ja sen jälkeen leikittiin! Ja kauan! Ja koira nautti <3

Tekaistiin siis hienossa yhteistyössä MES81 ja 6/16 sija. Niin ja se tuomarin palkinto! Arvostan kyllä tätä tuomarin palkintoa. Tuomarikin siis nautti katsella meidän tekemistä. Vähä matalammassa vireessä tuo olis menny kyllä 95 tasolla varmasti mutta tänään näin ja onnellinen olen meidän yhteistyöstä jälleen!

Sitte hiotaan hommia kuntoon rotumestaruuksiin seuraavaksi. Sen jälkeen on vielä ohjelmassa CUPin viimeinen osakilpailu ja seuranmestaruudet sekä juuri kuulin että alueellemme on anottu koe 16.12. Vielä se ja sitten on tämä vuosi purkissa. Johonkin väliin tungetaan treenitauko. Mahtaa olla tuon 16.12 jälkeen loppuvuosi.

Päivän Agenda
Ylivireä kisakumppani

Kisamaskotti






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti