maanantai 2. huhtikuuta 2018

Mestari luokan korkkaus..

Tästä taitaa tulla lyhyt teksti. Jotenkin vetää ihan sanattomaksi taas tuon koiran kanssa. Mestariluokka on nyt Rallytokosta korkattu. Treenit ovat luvanneet hyvää. Ei oikeastaan ole mitään liikettä joka ei koiralta onnistuisi. Kuitenkin jostain syystä ajatukseni olivat sitä luokkaa, että kunhan tulos saadaan niin olen tyytyväinen. Tämä luokka kun ei ole mikään helppo ja nolla tulos ei ole mikään suuri ihme, kun mestariluokassa kilpaillaan. Ja jännittikin jostain syystä ihmeellisen paljon. Luulen että se johtuu uudesta luokasta. Tavoite tuloksesta tuli saavutettua, reilusti.

Tuomarina meille uusi tuttavuus Piia Heikkinen. Miellyttävä tuomari. Ja hänen mielestään me ollaan Martan kanssa "Rauhallinen ja taitava pari". Kiitos <3

Kisapaikalla oltiin hyvissä ajoin. Käväästiin vähä asioilla pihalla, roudattiin häkki sisälle ja ilmoittauduttiin. Koira katseli hieman paikkoja ja meni häkkiin makoilemaan. Kieltämättä kun toisten suorituksia katsellessa vilkaisee häkissä kaiken hälinän keskellä puoli unessa olevaa koiraa niin tulee mieleen, että noinkohan se herää ollenkaan työntekoon kun sen aika on. Turhaan mietin. Heräshän se heti ja teki hienoa lämmittelyä pienessä tilassa muiden koirien keskellä. Ennen radalle menoa koira oli ihanasti hereillä. Niin tomerana makasi maassa hieman kauempana minusta kun odotettiin että saadaan mennä radalle. Hyvä fiilis jäi! Ja usko valioitumiseen jossain vaiheessa kasvoi roimasti!

Kokeillaampas mennä rata läpi, joskin on taas mustia aukkoja sielä sun täälä :D

Lähtö : Ei sanottavaa. Koira hyvin asialla.
1. Koira eteen, oikealta sivulle, istu : Kun näin ratapiirroksen, olin täysin varma että tämä ensimmäinen tehtävä menee pilalle kun seuraavana on hyppy ja koira näkee esteen lähdöstä.. Luulin väärin. Hyvin meni. eikä langettu edes siihen mihin moni muu. Tehtävän kohdassa oli juuri hallin ikkuna ja hallin ikkunat ovat todella alhaalla. Moni koira meni tehtävän aikana katsomaan ikkunasta. Martalla ei aikomustakaan.
2. Hyppy : Vaikka mielestäni otin koiran haltuun edellisen tehtävän jäljiltä ja toistin hieman painokkaammin seuraa-käskyn niin silti Martta lähti hypylle hieman liian aikaisin. Hyppy sinänsä kuitenkin virheetön, mutta liian pitkä hyppy ja luja vauhti kostautui seuraavalla tehtävällä..
3. Puolenvaihto edestä : Hypyn jäljiltä koira ei vielä kunnolla sivulla joten ei ollut tässä kohtaa vielä tarpeeksi hereillä suorittamaan seuraavaa tehtävää. Uusimme siis tämän. Palasimme takaisin hypyn viereen ja uudella lähestymisellä hieno edestä puolenvaihto.
4. Pyörähdys (oikealla) : Hallussa
5. Istu, käännös vasempaan istu (oikealla) : Toimii
6. Liikkeestä istu, jätä koira (oikealla) : Tästä on tullut nyt varma. JES!
7. Liikkeestä kutsu koira (oikealla) : Tämä oli vielä hetki sitten epävarma oikealla, mutta nyt se toimii.
8. Istu, ohjaaja käännös vasempaan, kutsu koira sivulle (oikealla) : Tämä niinikään on ollut oikealla vielä hetki sitten haastava. Pakkasi jäädä liian taakse palatessaa sivulle. Epävarmuus tuli oikeasta puolesta. Nyt se toimii!
9. Puolenvaihto jalkojen välistä (oikealla) : Ei sanottavaa
10. Spiraali oikealle : Rataantutustumisen aikana olin täysin varma että mokaan tässä. Yleensähän ensimmäinen tötsä jää koirakon vasemmalle puolelle. Tässä spiraali oli aseteltu niin, että koska se tehtiin oikealle niin tötsät jäi oikealle lähdössä. Muistin mennä oikealta puolelta ja koira oli hyvässä seuruussa spiraalin ajan.
11. Liikkeestä seiso, kierrä koira : Aivan turha uusiminen! Sanoin koiralle seiso käskyn väärällä äänensävyllä ja se ymmärsi että nyt käännytään koko ympyrää vasempaan ja kääntyi hienosti mun mukana kun lähdin kiertämään.. uusimme siis ja tämäkin uudella yrityksellä ilman virheitä hienosti suoritettu.
12. 270 vasempaan : Hyvin kääntyy
13. Liikkeestä maahan : varmaa suorittamista
14. 2x kiertäen täyskäännös : Eipä tässäkään mitään sanottavaa
15. Tulppaani : Käännös meni hyvin mutta tästä me ollaan otettu -1 kontrollista.. En tiedä mitä radalla on tapahtunut mutta treeneissä se saattaa törmätä tässä minuun ja niin on varmaan käynyt nytkin.
16. Istu, koira eteen, vasemmalta oikealle, istu (oikealla) : Tämähän sujuu
17. Käännös vasempaan (oikealla) : Voi jossain vaiheessa treenejä, kun koiran ollessa oikealla, käännyimme vasempaan niin aivan meinas koira ittekseen vaihtaa puolta. Eipä meinaa enää.
18. Istu, maahan, istu (oikealla) : Ei sanottavaa. Pikkuusen meinas ahdistaa kun tässä kohtaa tuomari seisoi meistä metrin päässä. Kaikki virheet olis tullu kyllä näkyviin jos niitä olis tullu. Iski hetkellinen ahdistus :D
Maali. 
Käytösruutu oli vasemmalla maaten. Ja siihen kun koiran laitoin niin siinähän se oli. Rauhassa makoili. Välillä vilkaisi mua rauhallisesti ja vahvistin sille että makaa vaan. Käytösruudun valvojaa oli kuulemma meinannut naurattaa Martan viilipytty suoritus.

Tulos siis MES93 ja 3.sija. Meidän Rallytoko-uran varrella on tasan yksi koe, että ei olla sijoituttu. Melkosta touhua. On se hieno koira!

Epävarmuus oikealla puolella tehtävien tekemisessä, jota vielä voittaja luokassa oli havaittavissa, on mielestäni jäänyt pois. Kyllä se aikansa ottaa jotta koira saa varmuuden että on tekemässä oikein vaikka on "väärällä" puolella.Toistoja toistoja...

Olen äärettömän tyytyväinen koiran tämän päivän suoritukseen. Samalla mieleen tulee aivan väkisin ajatus siitä että meillä on kuin onkin oikeasti mahdollisuus jonain päivänä siihen valion arvoon. Totean treenanneeni järkevästi ja jatkan samaan malliin. Nyt me kuitenkin pidetään ainakin viikon treenitauko. Voi kun pääsis sillä aikaa jäljestämään, mutta ei. Lunta on vielä ihan pirusti! Jospa me hiotaan nyt sitä jäljestämisen esineilmaisua suoremmaksi..

On se pätevä <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti