tiistai 19. toukokuuta 2015

Hiljaiseloa koiraurheilussa

Ollaan vietetty Hertan kanssa vähä rauhallisempaa eloa tässä viime päivät. Kalenteriss on ollut BH koe, jossa olin koetoimitsijana ja häiriökoirakkona sekä hierontoja sen verran, että treenaus on ollut nyt aika vähissä. No nyt kohta viikkoon en ole edes itse lenkittänyt koiraani. Jostain ihmeestä olen hankkinut itselleni akillesjänteen ja kiinnityskohdan limapussin tulehduksen ja ollut yksijalkainen kepeillä kävelevä tyyppi, joka ei pysty harrastaa mitään. Lähes joka päivälle on onneksi löytynyt joka innokas lenkittäjä Hertalle, jotta se on päässyt edes vähän liikkumaan. Otte on oo kyenny ku palloja sille heitellä omassa pihassa ja sekin hankalaa. En oo kuitenkaan ollu kauhean harmissani tästä aiottua pidemmästä treenitauosta. Ollaan molemmat sen tarpeessa oltukin. Jalan parantuessa taas uudella innolla kohti treenejä.

Suunnitelmat on hieman muuttuneet koerintamalla. Tämän viikon sunnuntaina olisi ollut se FH koe mutta peruin sen, koska en tiedä olenko silloin vielä kunnossa ja se viimeinen jälkikerta kun oli kaikkea muuta kuin onnistunut, niin näin tällä kertaa. Kesäkuussa ja syyskuussa on koe Vaasassa, josko niistä jompaankumpaan, varmaankin tuonne syyskuulle tähtään. Tokokokeita on tulossa monta vielä ennen elokuuta. Tällä hetkellä paikka varmistunut neljään kokeeseen ja kahteen on arvonta. Tosin toivon, ettei tarvittaisi kuin kaksi noista kokeista, jotta voitais tosissaan alkaa rakentaa voittaja luokan liikkeitä kasaan. 

AD koe on ollut meillä myös haaveissa ja sellainen sattuu nyt tulla lähialueelle ja olen ilmoittanut Hertan sinne. Tosin en ole vielä varma onko meistä kumpikaan heinäkuussa vielä AD kunnossa. Koira ennemmin kuin pyöräilijä. Mutta ilmoitettu on, katsotaan nyt tuleeko lopulta mentyä.

Jossain kohtaa kisakautta tulee juoksut sotkemaan kaiken, mutta sitten ei auta kuin muuttaa suunnitelmaa siinä kohtaa. Kunhan ei niin paljon sekoita asioita että ei ehditä saada niitä kahta puuttuvaa ykköstä AVO luokasta kasaan ennen sääntömuutosta... Ainakin koira on jo pari viikkoa syönyt huonosti. Eli juoksua se jo teettelee. Juuri kun olin taas saanut sen hyvän kuntoon niin se aloitti laihdutuskuurin. Toki olen hieman muuttanut sen ruokintaa, lisännyt lihaa ja vähentänyt kuivaruokaa. Sillä konstilla syö paremmin. Mutta kyllä se taitavasti osaa erotella kuivaruokia lihan seasta, ne mitä kuppiin jää on kaikki kuivaruokaa.. Nämä syömättömyyskaudet on sen verran rasittavi, että mitä todennäköisemmin jossain kohtaa tulee ajankohtaiseksi Hertan sterilisaatio. Se kun ei lisääntymiskyvyllä mitään tee.

Jatkamme hiljaiseloa jalan parantumiseen saakka ja sitten palataan taas treenipäivityksiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti