keskiviikko 24. kesäkuuta 2020

Huh hellettä!

Täällä kärvistellään parasta aikaa näissä kesäkuun lopun järkyttävissä +30 keleissä sisällä. Luojan kiitos parin päivän päästä pitäisi hellittää sinne mun kesäkeleihin +20 tienoille.  Koiran kanssa ei voi touhuta kuin ennen aamuysiä tai ilta ysin jälkeen. Niimpä on tehty ja silti vain pieniä treenejä ja lenkkejä. 
Tässä sisällä kun toimettomana istun niin kirjoitetaan sitten vaikka hieman meidän kuulumisia tänne. Auringon laskiessa mennään pieni lenkki taas ja treenataan liikkeestä maahanmenosta mun automaattista pään heilautusta pois takapihan varjossa..



Kertun kutinat on kevään huonon kauden jälkeen olleet todella hyvin hallinnassa! Edes uiminen ei sittenkään pahenna kutinaa. Ainakaan kun uinnin jälkeen kotona kuivataan kunnolla ja laitetaan kosteuttavaa suihketta ihoon. Nytkin on pientä aamulenkkiä lukuunottamatta maattu sisällä ilmalämpöpumpun viileydessä koko päivä enkä ole nähnyt Kertun kuopivan itseään kertaakaan.
Mahakin on ollut pitkän aikaa jo todella hyvä. 



Ollaan nyt otettu itteämme vähä niskasta kiinni ja tosissaan tehdään nyt siitä BH hommasta valmista. Rallytoko jätettiin sivuun kokoajan hetkeksi että voidaan keskittyä tähän. Saatais se tehtyä pois alta. Pääsis sitte kunnolla treenaamaan :D

Pellolla ollaan käyty jo nelisenkymmentä kertaa ja kautta jäljellä 4-5 kuukautta. Edistymistä tulee kivasti, jäljet vaikeutuu ja koiran jaksaminen ja osaaminen lisääntyy samassa. Todella tyytyväinen Kepan työskentelyyn jäljellä. Ja niin oli meitä koutsaamassa käynyt Leskelän Mikakin. Oli hieno kuulla etten katsokaan koiraa vaaleanpunaisilla laseilla pellolla vaan se osaa oikeasti jäljestää. Tekis mieleni sanoa, että ihan ite koulutin ;)



Peltojen ollessa tosi pitkiä ennen juhannusta, käytiin tekemässä 4 metsäjälkeä. Ei olla metsäjälkiä pariin kuukauteen tehty, koko sinä aikana kun on pystynyt olla pellolla. Ei koira tähän treeniä kaipaa. Nyt kun kaikki hommat on janaa myöten koiralle selviä niin se klaaraa tämän hienosti. Mitäpä tuota sitten hinkkaamaan. Piisaa vallan hyvin käydä vain silloin kun pelloille ei pääse. 

Esineruudussa on nyt saatu useampaan kertaan tehtyä vieraita esineitä ja muitten koirien jäljissä. Paranee jatkuvasti. Tosin olen aikonut tähän ottaa sellaisen takarajalle lujaa ja suora palkka ilman luovutusta kuurin. Aivan niinku olis vähän huonompi kuin mitä osaa. Vai tuleeko se siitä kun paikalla on nyt melkein joka kerta ollut muitakin ihmisiä. 



Kepa kun on aivan liian terävä, reaktiivinen jne jättääkseen huomioimatta vieraat ihmiset hänen treeneissään häiritsemässä.. Mutta treeniä treeniä. Kuten sanoin, parempaan päin mennään. Pellollakin on nyt ollut useamman kerran ihmisiä mukana, eikä Kepan enää tarvitse pitää niistä niin isoa kirjaa kuin aiemmin. Tottiskentällä, jos on muita niin koiran olemus työn tekemiseen on erilaista kuin kahdestaan. Mutta me työstetään tätä. Ikinä siitä ei reakoimatonta saa, mutta varmasti pystyy treenin myötä pitämään itsensä paremmin näissä tilainteissa kasassa.

Tarkkuusruutua ja pudotettua ollaan tehty yks silloin tällöin. Ne on hyvällä mallilla eikä ek kokeeseen ole vielä aikoihin aikaa niin antaa niiden vähän hautua taka-alalla. Hakua on niinikään päästy tekemään jo useamman kerran ja sielläkin koiran suhtautuminen vieraisiin ukkoihin paranee kerta kerralta. Muuta "ongelmaa" sielä ei ole ollutkaan. 

Agilityn ja purujen lopettamisen jälkeen on ollut ilo huomata, että koiraa hieroessa ei ole isoja löydöksiä. Lisäksi olen muuttanut remmilenkkeihin juoksuvyön ja valjaat. Sen tein lähinnä oman selän takia, mutta kyllä se Kepallekkin on hyväksi. Hieno huomata, että tekemäni ratkaisut ovat olleet koiralle hyväksi. 

Pentukuumetta meinaa ihan väkisin pukata! Näin äkkiäkö mä unohdan sen Kepan ensimmäisen kauhujen vuoden?! Pari ihan kivaa yhdistelmääkin olis tälläkin hetkellä tiedossa, vaan en taida uskaltaa Kepalle kaveria ottaa.. En usko että se olis ihan läpihuutojuttu tuoda toinen koira Kepan laumaan.. Koitan nyt vielä pidätellä itteäni, etten oikeesti tartte toista koiraa vielä. Kepassa on vielä paljon tekemistä ja se on vielä ittekkin niin kersa, vaikka paljon onkin tasaantunut. 

Eipä siinä, me odotellaan Kepan kanssa ensi viikkoon jolloin on luvattu kivempia säitä ja toivotaan että ne myös pysyy viileämpinä! Treenataan se BH nyt piru vie koekuntoon ja tehdään se syksyllä alta pois. Talvella sitten hinkataan ykkösluokan tottista kuntoon ja rallytokon voittajaluokka täytyisi selvittää hallikauden aikana. Maastot Kepa handlaa helposti kyllä! SPL Arviointi... Olen ilmoittautunut elokuulle, mutta luulen että annan koiran vielä kasvaa...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti