maanantai 22. huhtikuuta 2019

Tavoitteet saavutettu!

Mitäs sitte tehdään jos Tämän vuoden tavoitteet on jo saavutettu eikä oo vielä edes toukokuu. Chillaillaanko loppu vuosi vai asetetaanko lisää tavoitteita?
Taidamme ottaa tavoitteeksi että loppuvuodesta Kertun nimen eteen lisätään lisää kirjaimia. Tänään sinne lisättiin ensimmäiset!! RTK1 Materiaalin Adaliina!!

Tehtiin ihan ylös odotusten tänään. Tulosta lähdettiin hakemaan , 70 pistettä olis kelvannu. Vaan Kepapa rykäisi 99 pistettä. Lähellä oli meidän ensimmäinen luokkavoittokin. Mutta  kisauran ensimmäinen sijoitus tuli! Voittajalla samat pisteet kuin meillä mutta hiukan nopeampi aika. Radat oli tänään vaativia joka luokassa ja maksimimittaisia... selvittiin silti!

Tuomarin kommentti on se joka jää tästä päivästä erityisesti mun mieleen.. "Hienoa rata! Koiralla upea kontakti!" 

On se hieno piski!! Toki radalla vielä näkee edelleen koiran nuoruuden ja sen myötä koulutustason. Jaksaminen ei riitä täysin läpi radan. Ei ole sitä kuuluisaa viettikestävyyttä vielä niin paljon. Ja otin tänään vielä varman päälle ääntelyn kanssa enkä haukuttanut koiraa. Haukutuksella sen saa parempaan ja korkeampaan tilaan mutta ääntely saattaa tulla oheistuotteena. Ratkaisu tuotti kuitenkin tänään tehtävien osalta virheettömän radan . Kokonaisvaikutelmasta tuli miinus yksi kun radan alussa ilmestyi kerran ääntelyä. Mutta loppu radan oli ihan hiljaa!! 

Nyt me jäädään kahden viikon tottelevaisuus tauolle. Tauon jälkeen aletaan kentällä keskittyä BH kuvioihin ja koitetaan kotona tehdä rally avo luokassa uutena tulevien liikkeiden tekniikat kuntoon. Mutta nyt hetki panostetaan pelkkiin maastoihin ja pitäis sinne puruihinkin eksyä..


Lähtö : Hienosti hereillä lähdössä. Ja hiennossa kontaktissa liikkeelle.
1. Eteen istu- oikealta sivulle - istu : eteen upeasti. Takaa sivulle kiertäminen hidas ja loppu perusasento ei ihan kohillaan mutta kuitenkin hyvin hereillä työntekoon perusasennossa.
2. Istu - maahan : tähän kyltille lähestyminen taas hienoa seuruuta! Itse kyltillä piti Kepan saada sanoa oma asiansa perusasentoon istuessa.. maahan hienosti ja jälleen upeaa seuruuta seuraavalle kyltille.
3. Kiertäen täyskäännös: tämä lli tosi hieno!
4. Istu - kierrä koira: hidas istuminen tässä. Kierto ok. Seuraavalle kyltille taas upeassa  kontaktissa.
5. Juosten : mahtavaa seuruuta juoksussa ..
6. Oikealle : ... ja myös tässä
7. Normaali vauhti: ja edelleen tässä..
8. Spiraali oikealle: ja vielä tässäkin! Ihan lopussa yhtä törsää kiertäessä kontakti vähä katoaa ja väsymys alkaa näkyä.
9. Istu- askel- seiso- 2 askelta- Istu- kolme askelta - maahan: tämä oli niiiin hieno! Ja tämän jälkeen jaksaa taas seurata hienossa kontaktissa.
10. Ohjaajan ympäri: tämäkin onnistui vaikka ajoittain treeneissä pakannut pysähtyä ennenkuin lähtee kiertoon. Nyt ei pysähtynyt.
11. Pujottelu edestakaisin: tässä alkaa jo vähä askel painaa..
12. 360 oikean: ja sama näkyy tässä mutta suorittaa kuitenkin virheettä.
Maali : vuoalta tehtävältä maaliin ja maalin ohi ulos radalta taas hienossa kontaktissa.

Hieno rata! Koiralla upea kontakti! Kuten tuomari kirjoitti. 

Oon kyllä tosi tyytyväinen koiran tekemiseen!

Nyt me maastoillaan! 4.5 on  sitten tauon jälkee  hallitsevan Suomen-mestarin Eva-lotta Halosen Rallytoko koulutus . Katotaan miten pysytään siellä hallinnassa tauon jäljiltä... 

Kepsukka kisapaikalla perusilmeellään..

Kepan eka koulutustunnus!

Melko tyhjä  arvostelupaperi..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti