lauantai 23. helmikuuta 2019

Terveystarkastuksia

Mun koirilla yks vuotis synttärit pakkaa tarkoittaa sitä että terveystarkastukset kutsuu.
Toiset malttaa odottaa kauemman mutta mä en malta. Monet odottaa sen takia että saa sen spondyloosin lausuttaa samalla. Mä en näe sen odottelua tarpeelliseksi kun harvemmin se vielä silloin kaks vuotiaanakaan on ilmestynyt. Siispä heti vaan ku ikä sallii. En myöskään usko siihem että suuria muutoksia tapahtuu enää lonkissa tässä kohtaa. Kukin omalla tyylillään tietenkin. Tämä on mun tyyli. Ihan jo siksi että mä en pysty odottaa ja kivempi aloittaa kunnolla treenit kun on selvillä mitä koira sisältää. 

Tänään ne siis aloitettiin. Viralliset tutkimukset. Ohjelmassa Silmät, sydän ja polvet. Polvia en jännittänyt enkä sydäntä. Onhan sydäntä kuunneltu aiemminkin. Ja polvet tutkittiin viimeksi kun oli panosteiittia, kun pelkäsin että kipu on polvesta. Mutta silmiä jännitin. Toki tässä iässä ei nekään välttämättä ole vielä puhjennut mitä sinne on tulossa. Mutta saisin rauhan kahdeksi vuodeksi ja rauhan siitä että Kertun vasemman silmän valkuaisessa oleva läiskä olisi joku pigmenttijuttu tms eikä sairaus. Meillä kun isän siskolla todettiin plasmooma viime kesänä, siksi aion tätä parin vuoden välein tutkia.

Vanhuus vai kaikki paskat jutut näiden koirien kanssa, mikä sen tekee, mutta tippa tuli linssiin. Ensinnäkin siitä että Kerttu käyttäytyi tarkastuksessa todella hienosti!! Siitä tulee sittenkin hieno koira kasvaessaan. Ei jää tuollaiseksi pässiksi  .. ja toinen syy pillittämiselle oli, että tässä kohtaa koira on näiltä osin täysin terve!!!

Seuravaksi varataan aika läpivalaisuun. Se menee maaliskuun näyttelyn jälkeen, ettei tuu dopingia mutta maaliskuun loppupuoliskolla mennään! Otetaan lonkat kyynärät nikamien yhdenmuotoisuus (VA)ja välimuotoinen lanneristinikama (LTV). Ei näissä pitäisi yllätyksiä olla tulossa on ne moneen kertaan kattottu jo syystä ja toisesta, mutta jännittää se silti. 
DM testiä olen tässä tilailemassa ja sitten saa hetkeksi riittää ...

Kevätaurinko paistaa ja Ilun mahakarppi maistuu Kepalle. Kutina oli välillä jo niinku hallussa mutta nyt taas kutittaa. Odottelen suuresti kunnon kevättä ja sitä että lopettaako lämpimät ilmat kutinan kokonaan. Jos ei niin  ahdistun lekurille  asiaan liittyen. Täs on ny ollu pari lihapullaa ja pakkasia ja pari sipsiä että en y tiedä mikä kutittaa. Mutta ei pahoin. Päivä kerrallaan ja treenataan ens viikko ahkeraan ku ollaan lomalla. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti