perjantai 10. elokuuta 2018

Radalla taas

Tämä teksti kuuluu lukea vasta tuon piirinmestaruus rallykokeesta kertovan teksti  jälkeen. Jostain syystä ovat täällä väärässä järjestyksessä enkä tiedä miten niitä saisi siirrettyä oikeaan järjestykseen..

Etelä-Pohjanmaan Rallytoko Cupin kolmas osakilpailu. Ekasta ei helmikuussa tulosta, tilaan ei päästy ja tänään kolmas. Kolmeen viidestä täytyy osallistua mikäli aikoo osallistua kokonaiskilpailuun. Pari osakilpailua jäljellä siis. 

Tänään lähdin lähinnä katsomaan ja ottamaan selvää että mikä meidän ratasuoritukdissa nyt mättää. Mä tiedän mikä siinä mättää mutta en tiedä syytä enkä sitä millä sillä korjataan. Jostain syystä viime vuotinen varma suorittaminen on muuttunut rimakauhuksi rataa ja kylttejä kohtaan. Koiralla , ei mulla. Tosin taitaa olla niinkin että mä en nyt oo saanu itteeni sitä samaa potkua mitä oli viime vuonna. Sitä samanlaista tekemisen meininkiä ja luottoa onnistumiseen joka oli viime vuonna. 

Tämän se taas tapahtui. Koira oli hyvä valmisteluissa ja se oli hyvä kentällä ennen kehänauhaa ja se oli hyvä kun mentiin nauhan yli mutta kun asettaudutaan lähtö kyltillä niin jotain tapahtuu. Sen näkee kuulemma sivustakin eikä vaan tunne koiran vierellä. Jotain tapahtuu ja hyvä vire on mennyttä. 

No tehtiin kuitenkin rata läpi mutta ei sielä se pari ollu mihin me pystytään.  Tähän on nyt löydyttävä ratkaisu!

Lähtö.. No se nyt tuli selväksi mitä siinä tapahtui.
1. Molemmat oikeaan täyskäännös : heti tapahtui jotakin kummallista kun se ihme tila oli jo vallannut koiran. Kun annoin merkin mitä tehdään niin koira lähti kiertämään kylttiä.. ihan ennennäkemätönt. Uusittiin ja sitten onnistui. -3 uusi
2. Istu, käännös vasempaan, istu (oikealla): Tämä oli ihan hyvä
3. 270 oikealle (oikealla): yllättävän hyvin toimii takapuoli tässä.
4. Koira peruuttaa edessä (oikealla) : no ei ollenkaan niin hyvä kun Martta osaa.  Peruutti se mutta vinoon ja tarvi kovaa käskytystä. -1 tvä ja -1 vino.
5. Liikkeestä maahan (oikealla): No tämä toimi.
6. Liikkeestä Istu, jätä koira (oikealla): tämäkin meillä muka varma liike.. jäi seisomaan joten uusin. Toisella kertaa meni oikein. Tosin jostain on tullut -3 ov... ja tietysti -3 uusimisesta.
7. Liikkeessä kutsu koira (oikealla) : Tämä meni hienosti. Hyvin tiesi kummalle puolelle täytyy tulla.
8. Tulppaani (oikealla): toimii
9. Käännös vasempaan: no tätä ei helposti sössi
10. 270 vasempaan : toimii ja pylly kääntyy
11. Istu, askel vasemmalle, istu: Tämä meni mun mielestä yhtä hienosti kuin aina mutta jostain on tullut -1 Hyvä. En tiedä mistä. 
12. 2 x kiertäen täyskäännös : toimii hienosti
13. Houkutus : Tämäkin toimii ja koira seuraakin muistaakseni hienosti tässä.
14. Istu, ohjaaja askel oikealle, koira sivulle: hienosti meni tämä.
15. Lähetä koira: no tämä on meillä nuo  hieno että usein ei tälläsiä merkkejä kokeissa näe. Ja tuomarit kun muista sen mainita. Tämäkin oli erikseen maininnut että hieno merkille lähetys!
16. Liikkeestä kutsu koira : Hyvin tulee ja ehtii oikean paikkaan ennen seuraavaa kylttiä joka ei olisi onnistunut jos ei olosi ehtinyt.
17. Puolenvaihto edestä : Hyvin meni tämä
18. Istu, täyskäännös vasempaan(oikealla): tässä koira taas ei ollut ehtinyt vaihdon jälkee  niin hyvin oikeaan kohtaan seuraamaan että tämä olisi onnistunut. Jäi tosi vinoon sivulle. -1 vino siis.
19. Istu, koira eteen, vasemmalta oikealle, istu: Tämä meni virheestä. Ja tuli hienosti eteen ja tiesi tasan tarkkaan missä on oikea kun sinne pyydettiin.
Käytösruutu: tästä olen äärettömän ylpeä! Köytösruutu oli oikealla SEISTEN! Ei olla treenattu tätä sen jälkeen kun tämä helmikuussa oli cupin ekassa osakilpailussa. Sen jälkeen sitä vähän tehtiin ja tulin siihen tulokseen että koira ei yksinkertaisesti jaksa fyysisesti seisoa paikallaan kolmea minuuttia. Olen varmaan ollut väärässä. Asettauduin hieman koirasta kauemmas sivusuunnassa ja en lavan kohtaan vaan lähemmäs päätä. Siinä kun seisoin muu  koiran oli helpompi seisoa. Ja se seisoi. Koko kolme minuuttia! 

Tulokseksi muodostuu siis MES87 ja tänään se riitti voittoon. Mutta ei se tänään kauheasti lohduttanut. Tuolle lähdölle ja siinä tapahtuvalle tuottamiselle joka vaikuttaa koko rataan, on nyt tehtävä Jotain!

Ratatreenejä on nyt suunniteltuna yhdet per viikkoon seuraavaan kokeeseen saakka ja yhdet epiksetkin löytyisi siedettävän ajomatkan päästä että josko näillä eväillä lähdetään ratkomaan ongelmaa. Lähtörutiinien ja ratojen treenausta.. josko niillä tulisi parannusta. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti