lauantai 18. maaliskuuta 2017

Joskus se on sentistä kiinni..

Tokokokeessa. Jälleen. Martan kanssa. Mustasaaren kasvihuone. Aina mä eksyn sinne vaikka tiedän että A. Mulla on kirous näitä Vaasan seudulla olevia kokeita kohtaan. B. Mulle ja mun koirille ei sovi tuo trooppinen ilmasto joka Mustasaaren hallissa, entisessä kasvihuoneessa, vallitsee. Taas hikosin ku pieni sika kun aurinko paistoi.. Mutta tuli käytyä ja vaikka voisi tämän aloituksen jälkeen luulla että meni ihan päin sitä itteensä niin ei menny. Pari pientä juttua. Muuten saa olla tyytyväinen suoritukseen ja todeta että ykköstuloksen kunnossa ollaan edelleen. Kun ne pari pientä mokaa muuttuu nollaksi pieneksi mokaksi...

Tuomarina Piritta Pärssinen. Vanha tuttu. Tiukaksi kehuttu, mutta kyllä sieltä mulle on aina koiralla kuin koiralla tippunu mukavia pisteitä. Yhtä juttua jäin miettimään. Viime viikon kokeessa kaikki koirakot menivät suorituksen alkuun kytkettynä. Tällä kertaa se oli kiellettyä. Kentälle oli mentävä koira vapaana. Jäin miettimään että kummalla tuomareista on säännöt luettuna oikein ja kummalla väärin...

Tähän kokeeseen on nyt valmistauduttu viikon treenitauolla. Viime viikon kokeen jälkeen tehtiin sunnuntaina ruutusulkeiset, maanantaina kotitreeninä pikaisesti läpi jäävät, ruutu, kierto ja kaukot ja loppuviikon koira on lomaillut. Sanoisin että ei mitenkään näkynyt koirassa tauko, ei hyvässä eikä pahassa.

Käytiin halli katsastamassa ennen istumiseen menoa. Paikkaistuminen tällä kerralla ensimmäisenä. Koira oli hyvin coolissa tilassa. Pieni istumaan jättö siinä odotellessa kaiken hälinän keskellä ja se oli koiralle ihan fine. Ei mitään sanottavaa istumisessa. Koira istui kun tatti ja katse tällä kertaa kokoajan muhun päin. Tämä on menny kyllä tosi vähällä treenimäärällä perille. Alkuun siellä piti piipata, mutta äkkiä tuli hyväksi.

Viime viikkoon verrattuna erilainen lähestymistapa suoritukseen. Viime viikolla muutama koira ennen omaa suoritusta herättelytreeni, koira autoon ja omaan suoritukseen pelkällä haukutuksella. Tänään koiran herättely juuri ennen omaa suoritusta. Hyvin heräsi. Seuruuta, peruutusta, jäävä seis ja kaukojen maasta istumaan nousu. Kaikki kunnossa tässä kohtaa. Ennen kehään menoa haukutus ja menoksi. Tällä kertaa liikkeet normaalissa järjestyksessä.

Seuraaminen ei ollut Martan vahvinta osaamista. Jotenkin se jätätti. Vissiin mä kävelin erilailla kuin yleensä, hitaammin, näin itse luulen. Mutta peruutus jälleen hieno ja kyllä se sivuvilmällä kokoajan näytti siinä mun vieressä olevan vaikkei parasta Marttaa tässäkään kokeessa. Ehkä huonompi seuruu kuin viime viikolla, mutta riittävää tekemistä silti.

Seisominen seuraamisen yhteydessä. Tässäkin seuruu jotenkin hidasta, muuten hieno ja varma seisominen.

Luoksetulo. Jostain hemmetin syystä koira tarvitsi tässä kaksi maahankäskyä aloituksessa! Muuten hyvä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä. Nämä jäävien asennot on nyt mennyt uudestaan koiralle perille. Hienoa! Ne kun oli välissä koiralla hukassa.

Ruutu. Koira etsi hyvin ruudun silmiinsä mun kuiskauksen jälkeen. Tuijotti sitä mutta ei ottanut varaslähtöä. Lähti todella hyvin ruutuun ja hyvällä laukalla loppuun saakka. Mutta pirulainen se ei muistanut että on vahvistettu sinne takareunaan ja on tehnyt sunnuntaina ja maanantaina loistavia ruutuja. Jäi liian lähelle etureunaa
. Pohdin huudanko uuden ruutu käskyn jolloin korjaisi itseään hieman syvemmälle ruutuun vai käsken maahan. No käskin maahan kun se olisi siinä ja siinä että onko tassut nauhalla maahan mentyään. Meni maahan ja lähdin kauhuissani kävelemään koiran luo. Tassut oli nauhalla, mutta oliko ne yli. No perille päästyäni huomasin että olihan ne juuri sen kynnen verran nauhasta yli niin nollahan siitä tulee. Pentele! Sentistä kiinni. Ennen seuraavaa koetta edelleen vahvistamme koiraa paremmin ruudun perällä. Mutta huomattavasti parempi tämä ruutu jo on. Tietää minne mennään ja menee hyvällä vauhdilla.

Noutaminen. Noutihan se. Vauhtia saisi olla enemmän.

Kauko-ohjaus. Tätä ei ymmärrä! Treeneissä ja jopa tähän kokeeseen herätellessä kaukona istumaan nousu on koiralle ihan selvää. Mutta kun ollaan kokeessa niin se ei enää muista mitä se tarkoittaa. Tänään herättelyssä "istu" käsky oli kerrasta selvä, mutta kun ollaan suorituksessa niin se ei olekaan selvä. Vauhti saisi näissäkin olla parempi, mutta kyllä se noustessaan kasin näistä ottaisi, mikä riittää mulle. Mutta jälleen otimme näistä nollan kun ei mitään ymmärrystä koiralla mitä on istu. Toisella kerralla nousi toisella käskyllä. Ei käsitä. Näitä on nyt jotenkin vahvistettava. Tässä otetaaan niiiiin turha nolla!

Estehyppy. Tänään ei ennakoitu. Neiti tiesi minkä lajin hypystä on kyse.

Merkinkierto.. Vauhdilla ei hurrattu, mutta meni ja teki kierron. Ei sekaa enää keskenään noutoa ja merkinkiertoa. Tässä teki jotain hassua. Olen meinannut että opetan sen nyt tulemaan suoraan sivulle eikä eteenistumisen kautta. Ilmeisesti koira on kuullut ajatukseni. Tuli tässä hienosti suoraan sivulle. Tuomarihan ei sitä tiedä pitikö sen niin tehdä, joten ei hätää kun teki sen sujuvasti. Missä kohtaa tuon treenaaminen aloitetaan en tiedä. Kun ei sopisi koiran mennä kokeissa sekaisin että mihis pitikään tulla. Toki jos tekee sujuvasti joka kerta vaikka joka kerta erilailla niin ei sen väliä, mutta näissä muutoksissa pakkaa tulla aina jossain kohtaa vähän hakemista. Ja mun tuurilla se hakeminen tulee kokeessa ;)

Kokonaisvaikutus. Kokonaisuutena me edelleen kuulemma tehdään kivannäköisesti hommia. Se on aina kiva kuulla. Sitähän tämän pitäis ollakin. Yhdessä tekemistä ja iloista sellaista. Oon tämän koiran kanssa kyllä kokeissakin ihan erilainen kuin olin Turon kanssa (piti aina kytätä että onko lähellä jotain mihin se ehkä vois sinkota) tai Hertan kanssa (ei voi koskaan tietää milloin prinsessa ottaa itteensä ja lakkaa tekemästä mitään) mutta Martta. Se on tuollainen tasainen puurtaja ja sen kanssa ei tarvi jännittää mitään.

Ainoat asiat joihin en ole pisterivistössä tyytyväinen on tietenkin nuo nollat, mutta niiden lisäksi vain luoksetulon typerääkin typerämpi lisäkäsky maahanmenoon, joka vei 2 pojoa, muuten olen tyytyväinen. En tarvi kymppiriviä, vaikka se hienoa olisikin, olen tyytyväinen kaikkeen mikä on kasista enemmän. Oltiin tällä kertaa taas palan lähempänä ykköstä. Ens kerralla se ilmeisesti tulee kun eka tuli kolmonen ja tänään kakkonen niin loogisestihan se kuuluisi ens kerralla olla ykkönen ;) Kukaan ei tänään tehnyt avoimessa ykköstulosta. Kaikki sössi ainakin yhden liikkeen nollille. Mutta mä muistin tänään että perusasennon jälkeen ei tartte mennä koiraan enää koskemaan, enkä koskenu ;)

Seuraava koitos ehkä kahden viikon päästä ja siitä taas viikon päästä. Riippuu nyt mihin tulokseen tulen, kun illalla pohdin näitä jatkokuvioita..

Pisterivi
Paikalla istuminen 10
Seuraaminen 8
Jäävä seisominen 9½
Luoksetulo 7½
Jäävä maahanmeno 9
Ruutu 0
Noutaminen 8½
Kauko-ohjaus 0
Estehyppy 9½
Merkinkierto 8
Kokonaisvaikutus 9½

Yhteensä 228,5 pistetta ja AVO2

Parannusta viime viikon kokeeseen 31 pistettä. Ens kerralla sama parannus niin se on ykkönen ...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti