lauantai 28. toukokuuta 2016

Palataan vielä hetkeksi BH kokeen pariin..

No kaveri oli sitte salaa kuvannu meidän kokeen. Sitä en julkaise ku video vetää ihan puuroksi mun koneella (lue: en kehtaa ku koira ei ollu niin hyvä ku haluaisin ja se osaa ;) mutta vetää se kyllä oikeesti puuroksikin.) Mutta oli kuvannut myös meidän arvostelun ja poimimpas sieltä teille ne arvosanat ja kommentit..

"Ohjaaja toimii ihan koesääntöjen mukaisesti. Ohjaa koiraa hyvin. Ja koira on rauhallinen ja varma suorittaja. Kytkettynä seuraaminen on tiivis ja tarkkaavainen. Ohjaaja kävelee vähän vinoon, kun koira vähän estää suoraan kävelemistä. Käännöksissä koiralle tulee pieniä häiriöitä. (Joita ei kyllä yleensä tuu). Joten liike on erittäin hyvä. Vapaana seuraaminen.. Ohjaaj edelleen kävelee vinoon kun koira vähän estää. Mutta koiran seuraaminen on tiivistä ja tarkkaavaista. Vois olla kauttaaltaan ehkä vielä vähän innokkaammalla ilmeellä. (niin olis voinu joo ja yleensä onkin, kuten sanottua, ei esittäny parastaan.) PK kokeita ajatellen saisi istua vielä vähän nopeemmin perusasentoihin. ( Tätä pitänee siis treenata.. miten..). Istumisliike.. Koira sais istua vähän nopeemmin, mutta pysyy rauhallisena paikalla ja liike on erinomainen.  Maahanmeno ja luoksetulo.. Koira menee nopeasti maahan ja tulee nopeasti luo, mutta koira tulee hieman vinoon eteen. Liike on erinomainen. Paikallaolo häiriön alaisena... Menin hyvin maahan mutta lähti toisen koiran seuraamisten aikana sitten haistelemaan rauhallisesti eteenpäin, joten liike on puutteellinen. Tottelevaisuusosuus on hyväksytty."

Että ei sielä suuria mokia sitte kuitenkaan ollu. Saa olla tyytyväinen koiran tekemiseen.

Ja koska BH on ny tehty niin alkaa treenaus tosissaan kohti jatkoa ja palveluskoirien jälkikoetta. Perjantaina käytiin tekemässä janapuu mettään ja Uun muoinen jälki peltoon yhdellä esineellä. Janapuulla tosi hyvää työskentelyä. Otin n. 5 metrin janat. Jo ennen lähetystä koiralla kävi nenä hienosti. Haisteli kovasti ennen lähetystä ja menikin janat hienosti suoraa ja otti jäljen hyvin ja kaikilla kolmella janalla oikeaan suuntaan ja nosti kepin aina jäljen päästä. Peltojäljestä en keksi mitään moitittavaa. Tuokaa oli alussa joka askeleella kymmenen askelta ja sen jälkeen joka kolmannella. Ei tullut enää sellaista vauhdin kiihtymistä tyhjillä kuten joskus on tullut. Kaarre meni hienosti ja lopussa ilmaisi kepin ongelmitta. Palveluskoirat lehdessä oli Hermiön Outin peltojälki kouluttamisesta juttua ja pöllin sieltä heti konstin kulmien opettamiseen josta en oo kuullukkaan muttta jota aion kokeilla heti seuraavalla kerralla. Suora kun menee jo niin hienosti pellolla.

Kävi Herttakin peltojäljellä. Vauhtia lisäsi neitin näkemät muurahaiset. Se ei kertakaikkiaan voi sietää niitä. Mutta jäljesti silti hyvin, ilmaisi esineet. Kaarevalla osuudella se oli välillä vähä hukassa.

Äsken töistä tullessa en malttanut mieltäni vaan piti saada kokeilla hyppyä Martan kanssa. 60 cm on ollu tähän mennessä suurin mitä on hypätty. Nyt nostettiin seittämäänkymppiin ja yli tyynyä hakemaan ja takaisin sujuvasti. Enää 30 cm matkaa loppuun :D

Ens viikolla otetaan yhdet toko paikkistreenit.. On vähä hampaankolossa siitä viime kokeesta tuo paikkis.. Yhet tottistreenit pitänee ottaa myös ja jäljelle olisi myös tietenkin ehdittävä. Todennäköisesti meen pellolle ja koitan Martalle niitä kulmia. Kaveri pitääs saada joukkoon että sais Hertalle vieraan jäljen. Ja onhan meillä viikon päästä myös peltojälkikoulutuskin ohjelmassa.

Tällä korkeudella ollaan nyt..

Kisakirja korkattu..

Tältä ne näytti tänään ku lähdin töihin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti