sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Kesä tulee ja kalenteri täyttyy..

Kevät ja kesä on kyllä niiin upeeta aikaa koiraharrastajalle. Pääsee pois pienistä tunkkaisista halleista ulos tottistelemaan ja maastolajien pariin!

Martan tekemiseen löytyi ihan uusi vaihde pihakentiltä. Sen verran että toukokuussa kutsuu BH koe ja kesäkuussa tokokoe. Joo.. tiedän... Oon kertonut että tämä koira ei tokoile vaan treenaa ainoastaan pk puolelle. Mutta kun huomasin että pelkän ryhmäpaikkamakuun ja kaukokäskyjen opettamisella se on valmis myös tokopuolelle niin en voinut vastustaa kiusausta :D Kuulette sitten myöhemmin miten meidän koeuran aloituksen käy..
Samaa ei ikävä kyllä voi sanoa Hertasta tottelevaisuus puolella... Se oli jo välillä taas parempi mutta tulokas vuotensa kaltaista tekemistä siitä ei meinaa saada irti enää millään. Sen tulevaisuutta tottelevaisuus lajien parissa oon joutunut tässä nyt pohtimaan. Se ei ole enää ollenkaan kuten ennen.
Tulevana lauantaina kokeillaan josko se RTK2 saataisiin plakkariin. Ja sen jälkeen en tiedä miten jatkan sen kanssa. Kova halu oli tälle kesää saada sille uusien sääntöjen toko AVO haltuun ja mennä kokeilemaan kokeeseen mutta en tiedä. Liiallisesta treenistä ei voi olla kyse. Se treenaa korkeintaan kerran viikossa tottista, joskus vähemmänkin. Tätä kirjoitusta aiemmasta postauksesta voi toki saada osviittaa tekemisen haluttomuuteen mutta toivon että se ei ole siitä.. Mietin asiaa tarkemmin viikon päästä.

Jälkikausi alkoi ja sielä onkin viihdytty urakalla. On se mukavaa puuhaa. Ja niinhän siinä kävi kuten arvata saattoi, hakuilu jäi heti vähän varjoon ku jälkikelit tuli... Ei oo paljo hakuiltu. Ilmaisutreeniä on muutamat kerrat tehty mettän reunalla jäljen vanhetessa mutta oikeen kunnon hakutreeneissä on jälkimaastojen sulettua oltu vaan kerran. Uusi mettä ja neiti Martta tartti kaikille ukoille avut lähteäkseen hommiin. Voi olla että otan tähänkin lajiin nyt käyttöön uuden lempi koulutustapani: tauon. On toiminu ainakin kaikkiin muihin asioihin joissa oon taukoa pitänyt. Katotaan toimiiko hakuun.

Jäljellä on käyty nyt neljä kertaa mettässä ja kuus kertaa pellolla. Ensimmäinen jälki oli Martalla kauden alussa hieman hapuilua mutta siitä se sitten lähti. Ja mä otan ihan omalle kontolleni syyn siitä ekasta jäljestä. Tein liika vaikean kauden alkuun. Sen jälkeen on sujunu hienosti. Mettässä ilmaisee hyvin kepit ja pysyy jäljellä. Menee kaarteet ja mettätieylitykset. Pellolla Martta menee pääasiassa hienosti. Noin 45 min - tunnin ikäisiä on nyt tehty. Ihan vaan siitä syystä että ohjaaja ei jaksa kauampaa odotella. Vieraita jälkiä on ajettu tälle kautta yksi ja se oli todella hieno. Edes maaston märkyyden vuoksi jälkeen tehty ässä mutka ei saanu Marttaa hämääntymään vaan jäljesti senkin kohdan hyvin. Ilmaisuun oon ottanu Martalle käyttöön esineen alle namitaskun. Niiden avulla ilmaisee aina. Ilman namia ei vielä ilmaise. Todella tyytyväinen koiran jälkikauden aloitukseen. Tänään kokeilin tehdä 2½ tuntia vanhan peltojäljen ja näytti siltä että jäljen ikä ei ollut ongelma mutta tuuli välillä niin että jäljesti 10 senttiä sivussa.

Hertan jäljestys on hyvää! Pirskuti vieköön ku menin kattomaan koekalenteria ja sinne oli ilmestynyt FH koe lähialueelle toukokuun loppuun. En vaan yksinkertaisesti taida jakaantua enää sinne toukokuussa, kun toukokuu on koirajutuista jo jokseenkin buukattu täyteen. Mutta kokeeseen olisi nyt päästävä testaamaan miten akkojen tänä vuonna käy. Jäljestää ku juna ja on tosi varma esineiden kanssa. Vieraan jäljen ajoi tässä muutama päivä takaperin harhalla ja kahdella esineellä eikä sillä ollu sielä mitään ongelmaa! Toisen kulman tarkisti samoin kuin harhan (tietääkseni, ainakin se kohta olis sopinu harhalla missä nuuhkaisi jäljen sivusta) muuten meni ku juna ja mä matkustin mukana. Toivon mukaan lähialueelle tulee tälle vuotta muitakin kokeita niin päästää kokeilemaan! Mejä jäljelle ei olla vielä ehditty tänä vuonna. Se vaatisi suunnitelmallisuutta kun edellisenä päivänä pitäisi tehdä ja seuraavana ajaa. Mutta kohta sinne olisi ehdittävä testaamaan että josko voisi mennä kokeeseen siitäkin tänä vuonna. Jäljestäminen on kyllä niin Hertan juttu. Se on ollu aina.

Ollaan tosiaan buukattu toukokuu melko täyteen..
3.5 leikityspäivä Martalla. Käydään kattoos mitä nyt tuumataan maalimiehestä
14.5 luonnetesti Hertalla. Saas nähärä. Mielenkiintoista ja voi tapahtua ihan mitä vaan!
15.5 metsäjälki+esineruutu koulutus Martalla. Lähen hakemaan apuja janan opetukseen Martalle
18.5 mölli BH... Käydään Martan kans ennen virallista vielä koittamas kannattaako mennä :D
26.5 BH Martalla... KÄÄK!!
7.6 Tokokoe Martta.. Luottavaisin mielin

BH kurssilla oltiin huhtikuussa ja sielä tehdyt treenit antoi kyllä olettaa että BH tulee menemään läpi. Mutta ainahan voi tulla yllätyksiä. Paikkamakuu on koiralla niin jäätävän varmaa. Ja tuomari kouluttajan sanoin liikkeiden suorituksessa koiralla on oikein hyvä kestävyys, seuraaminen nättiä ja pitää paikkansa. Heittämällä läpi. Kaupunkiosuudella se saattaa kiinni jäädessään vieläkin välillä huudella vähän mun perään mutta siitä ei koe kuulemma kiinni jää. Mutta kuten sanottua... Aina voi kokeessa sattua jotain.. Katsotaan. Kuulette siitä sitten myöhemmin kuinka kävi..

Vapaa-aikana me ollaan paljon juostu mettässä. Kunnon kelien tultua ollaan remmilenkkejäkin pidennetty. Martan kanssa on pyöräilty ja kyllä me ollaan jo uimakausikin avattu. Molemmat nauttii kauhiasti ku pääsee taas uimaan. Vaikka eihän me sielä vielä olla oltu paljo viittä minuuttia kauempaa ku vesi on vielä niin kylmää. Nuo kyllä oli sielä vaikka tunnin :D

Ja voi onhan meillä muitakin uutisia kuin omasta tekemisestä. Treeniporukkaamme on saapunut uusi Eigen! Kummilapseni Eigen Nora Nordlicht eli "Nova", saapui pohjanmaalle viikko takaperin. Niin reippaan ja toimeliaan oloinen penikka. Se on jo ehtinyt käydä Bh kurssilla, tottistreeneissä ja jäljellä makkararuutuineen meitä sulostuttamassa. Pentu on Hertan ja Martan pikkusisko. Samasta emästä. Joten voiko tuosta tulla muutakuin ihana kaveri ja harrastuskumppani.

Seuraava kirjoitus taitaakin sitten kertoa leikityspäivästä, näin luulen.

Kameran kanssa täytyisi kunnostautua. Ei mulla ole taaskaan laittaa tähän muutakuin tylsiä puhelinotoksia.. Mutta korvaisko määrä laadun?

Hertta aloittelee uimakautta

Saattoi olla hieman kylmää vettä

Mitä lie veden ihmeitä Martta tuijottaa

Tällä vauhdilla mentiin kokoajan

Kun lähtee toiseen kanssa jäljelle niin toisesta tulee kuski..

Meikäläisen sielunmaisemaa

Hertta metsälenkillä

Martta metsälenkillä (joo on ne aseteltu tuon kannon päälle, ei ne sattumalta menny samalle kannolle samaan asentoon :D )

Ihana kummilapseni, pohjanmaan uusi Eigen. Nova tyttönen

Nautinnollinen kylpy kesken juoksemisen

Tuola se viihtyi pitkät tovit

Toinen sielunmaisemani

Hällä on aina oltava keppi ja mitä isompi sen parempi. Tässä esiintyvä keppi ei ole sieltä suurimmasta päästä ollenkaan..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti