sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kisaura korkattu!

Martan ja mun yhteiselo on nyt kestänyt 10 kuukautta. Tuona aikana me ollaan päästy siihen pisteeseen, että aloitettiin meidän kisaura yhdessä. Nimenomaan yhdessä. Yhdessä tehtiin, koko koe. Töitä on tehty että tähän on päästy. Ja se kannatti. Tästä se nyt lähtee ja kaikki otetaan vastaan mitä matka tuo tullessaan, niin ylä- kuin alamäetkin. Molemmista oppii ja molemmissa on puolensa.

Tänään siis oltiin tokokokeessa Vöyrillä. Tuomarina oli Veijo Kinnunen. Mukava mies mutta ei se tyhjästä pisteitä anna. Ja tietenkin alo luokka ekana ja alkuaika klo 10. Joten kello herättämään sunnuntai aamuna 7.30. Arvioin matkaan menevän ajan hieman väärin. Tähtäsin siihen että olisin 30-45 minuuttia ennen koetta perillä, mutta olinkin jo klo 9. No kyllä meillä aika sielä kuului kattellessa. Ilmoittautuminen, kisakirjan osto ja täyttö, pissatuslenkki ja ympäristön tutkimista, kapulan vientiä...

On aina vähä hassua aloottaa uudella koiralla kisaura. Se on niinku ei olisi koskaan aiemmin kisannu. Jännittää yhtä paljo ku ensikertalaista ku vaihtaa kisakumppania. Ihan järjetön paniikki ennen suoritusta, mutta niin kuin muulloinkin, suoritukseen saan kuitenkin jännitystä väistettyä ja kasattua itteni siihen. Pääkipu tulee sitten suorituksen jälkeen. Toinen mitä pitää pohtia ekoissa kokeissa (ja toisten koirien kanssa koko elämä) on se suorituksen lähestyminen. Miten pitkä herättely, milloin autosta pois jne... Lähestyin Martan kanssa nyt asiaa siten että kun saavuimme paikalle niin tehtiin tarpeiden teko lenkki ja kierreltiin kentän läheisyydessä. Uudellen koira tuli autosta sirunlukuun ja taas meni takaisin. Paikkamakuussa kun saisi olla hieman matalammassa vireessä niin otin koiran autosta käveleskelemään ja kattelemaan ekan paikkisryhmän ajaksi. Sillälailla näytti olevan sopivassa tilassa makaamaan aloillaan. Alokas luokassa oli 7 koirakkoa ja veinkin koiran taas takaisin autoon paikkamakuun jälkeen. Hain autosta vasta kun meitä edellinen oli puolessa välissä omaa suoritustaan. Herättelyä haukuttamalla ja muutamalla perusasennolla. Kun meitä kutsuttiin kehään niin otin koiralle vielä haukutusta ja tämä näyttää riittävän koiralle jotta se pystyy suoriutumaan koko kokeesta hyvässä vireessä.

Mennääs meidän suoritus läpi.

Paikkamakuu
Tässä tuli mokaa niin koiralta kuin ohjaajaltakin. Molemmat vähä sössi. Martta oli viimeinen joka sai maahan käskyn. Kaverit käskettiin maahan ennen meitä ja sen Martta kesti hienosti. Liiankin hienosti, koska sitten kun tuli meidän vuoro mennä maahan, tarvittiin kaksi käskyä jotta koira meni sinne alas. Ei ikänä tee treeneissä näin! No itse makaaminen oli rentoa ja hyvää. Kerran vähän haisteli maata mutta muuten katteli joko mua tai maisemia. Kun oli aika palata koiran luo niin Martta teki toisen jutun jonka olen treeneissä jo saanut siltä pois mutta tuolla päätti sen tehdä.. Nousi istumaan sivulle samantien kun olin päässyt sen vierelle. Ja minä tyhmä, TYHMÄ, menin käskemään sen takaisin maahan! Siitä liian aikaisin istumisesta olis menny vaan kaks pistettä pois, mutta koska käskin sen takaisin maahan niin se laskettiin lisäkäskyksi ja vein meiltä pari pistettä lisää! Tyhmä minä ja kumma koira. Me mokattiin tuo yhdessä. Mutta tätä treenataan ennen seuraavaa koetta. Tosin treeneissä tää on toiminu...

Seuraaminen.
Seuraamisesta oon niiiiiiin ylpeä. Heräs ihanasti heti lähdössä ja korjas ryhtinsä kuullessaan käskyn "seuraa". Seuras todella mallikkaasti koko suhteellisen pitkän kaavion ajan. Kaikki juoksut, hitaat, käännökset jne oli hienoja ja se näkyy pisteissä!

Luoksetulo.
Ei mitään sanottavaa. Täydellistä.

Liikkeestä maahanmeno.
Tästä saa ohjaaja itelleen hieman miinusta. Ainut kohta radalla jossa huomas että jännitystä on taustalla. En koskaan treeneissä himmaile tämän koiran kanssa ja nyt sen tein. Aloin himmailla odottaessani maahanlaitto käskyä ja koira huomas heti että nyt on jotain erikoista ilmassa ja jäi jälkeen. Pyysin mukaan ja teki loppu liikkeen hienosti.

Noutoesineen pitäminen
Tässäkään ei ole moitittavaa liikkeenä. Mutta jostain syystä nyt mälväs kapulaa niin että siitä lähti pisteitä. Täytyy ottaa työnalle tuo mälväys tai sen poistaminen paremminkin. Tuota mälväystä ku ei ole ollu. Mietin johtuuko se siitä kun olen tokotreeneissä käyttäny sillä eri kapulaa kuin pk treenissä.. No tästä otetaan selvää ja parannetaan. Liike kuitenkin siis sinällään oikiaoppisesti.

Kauko-ohjaus
Näistä mulla oli vähä pelko, että saattaa mennä mönkään. Oon niin vähän aikaa näitä tehny ja edenny vähä turhan nopeasti. Tän kokeen jälkeen otetaan näissä nyt takapakkia jotta saadaan näistä näyttävämpiä. Mutta turhaa pelkäsin. Koira hoiti homman kotiin. Vauhdista uskon että tuli se pieni vähennys joka tästä tuli.

Estehyppy
Ei sanottavaa. Täydellistä.

Kokonaisvaikutus
Tästä pistemäärästä olen kovin otettu ja ylpeä koirasta.

Koiran suoritukseen olen kokonaisuudessaan enemmän kuin tyytyväinen. Pari pientä juttua siellä oli jotka harmittaa. Ne vaikutti niin paljon meidän kokonaistulokseen (ja vei meiltä luokkavoiton, luokkavoittajalla oli vaan kaks pistettä meitä enempi ja siitä ois menty ohi jo pelkästään sillä etten olisi pilannu koiran jäävää liikettä). No lopetetaan jossittelu ja ollaan onnellisia siitä että koira toimi hienosti. Nyt on todistettu että se pystyy pitää hyvän viretason yllä palkatta koko kokeen ajan. Vielä hypyssäkin kun katsoin sen silmiä esteen toisella puolella istuessa, niin sieltä katsoi takaisin suuri tekemisen palo.

Tässä vielä pisteytys

Paikkamakuu                          5
Seuraaminen                          9,5
Luoksetulo                             10
Liikkeestä maahan                  7
Noutoesineen pitäminen         8
Kauko-ohjaus                          9
Estehyppy                              10
Kokoaisvaikutus                    10

Yhteensä 168p
ALO1
Sija 2.

Homma jatkuu... Nopeampaa kuin arvaattekaan...

Ja illalla käväästiin vielä uimarannalla :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti