maanantai 1. kesäkuuta 2015

Tokoilua ja ruokinnan mietintää..

Tokoilua parina päivänä. Koira alkaa herätä juoksujen aiheuttamasta koomastaan. On jo paremmin hereillä treeneissä ja SYÖ!

Eilisissä tokoiluissa otettiin taas ruutua ja ohjattua. Ruutua siten että koira jätettiin istumaan jonkun matkan päähän ruudusta, appari laitti tässä välissä ruutuun kippoon ruokaa ja meikäläinen meni lähelle ruutua sanomaan käskyn ja ohjaamaan ruutuun. tätä tehtiin ruudun kaikista suunnista. Yhdestä suunnasta Hertalle meinas olla vaikia hahmottaa, että mihin ihme ruutuun. Näitä olis ny jaksettava hinkata kaaaaauan. Niin kauan että vauhti on kohillaan ja koiralle on selkeetä mikä on ruutu ja minne sen käskyn kuullessaan pitää juosta. Pikkuhiljaa sitten meikäläinen kauemmas ruudusta ja lähemmäs koiraa. Ja koiraa kauemmas ruudusta. Ohjattua tehtiin jälleen muutama toisto. Ollaan nyt tehty vasemman kapulan hakua. Mutta oikeakin on viety paikalleen. Koira merkillä ja kapula on ollut sivusuunnassa oikean matkan päässä, mutta ehkä metrin verran koirasta taaksepäin. Ymmärtää kyllä käskyn ja tekee mitä halutaan. Vauhti puuttuu kyllä ainakin aluksi tästäkin. Mutta ymmärtää hyvin mitä ajetaan takaa. Saadaan tuosta jonain päivänä toimiva liike.

Tänään otettiin kotitreeni töiden jälkeen. Koiralla paljon virtaa. Ja sain viimeinkin palkittua sen siitä että sen suusta kuului VINGAHDUS kun oikeen kovin halusi lelua. Ikävä kyllä ei päästänyt ääntä enää toista kertaa, että mahtoiko ymmärtää mistä sitä kehuin ja palkkasin. Vielä ku mä sen päivän näen että tuo vaatii haukkumalla lelua niin oon kyllä onnellinen. Haukkua kun ei meinaa saada sieltä sieltä ulos millään. Nyt sentään jo vingahdus. Olkaamme siitä onnellisia näin alkuun. Tiedä sitten johtaako tämä koskaan kunnon haukkuun, mutta aina voi yrittää. Kotona tehtiin vähä seuraamista ja täyskäännöstä. Pari luoksetuloa. Kokeilin takapalkalla pysäytyksen nopeutusta mutta siinä kuoli sitten luoksetulovauhti, joten tuo konsti unohdetaan yhtä äkkiä ku keksittiinkin. Lopuksi kiertämistä. Ihanaa että koira alkaa olla taas hereillä.

Hertan ruokailu.. Herttaa ei voi missään nimessä sanoa ahneeksi. Kyllä se on aina kaiken syönyt mitä kippoon laittaa mutta rauhallisesti. Ja juoksuja ennen ja juoksujen alun se syö todella huonosti. Niinkuin on syönyt tälläkin kertaa. Oompa vaan tehny havainnon, jolla se syö jopa juoksujen aikana. Barffaus. Hertta tahtoo olla barffaaja. Oon syöttäny nämä sakuni siten, että 2/3 kupissa on kuivaruokaa ja 1/3 raakaa. Herttapa onkin nyt päättänyt että oikea suhde on toisinpäin. 2/3 raakaa ja 1/3 kuivaa. Tällä reseptillä syö paljon paremmin. Näin on nyt syöty muutamia päiviä ja onkin syöty hyvin. Enkä jaksa olla huolissani että saako se tarpeeksi sitä ja tätä ja tuota vitamiinia ja kivennäisainetta jne. Eiköhän sen näe koiran kunnosta, voinnista ja muusta ulospäin, että voiko se hyvin. Kalliimpaahan tämä on. Mutta mieluummin ehkä kuitenkin kalliimpaa ruokintaa, kuin halvempaa joista puolet menee roskiin, eikä mahaan. Kokeillaan nyt näin ja katsotaan millaiseksi koira tulee tällä ruokinnalla.

Huomenna tekis taas mieli ottaa vähän tokoilua. Seuraava koe olisi 10 päivän kuluttua ja tähtäimessä todellakin se toinen AVO1 tulos. Vähempään en oo tyytyväinen. Pitäis vahvistaa niitä jäävien käskyjä ja tiedänkin jo miten. Kokeilen huomenna. Luoksetuloon vauhtia läpijuoksuilla ja noutoon vauhtinoudoilla ennen koetta. Keskiviikkona lähdetään porukkaan treenaamaan janaa mettäjäljelle. Eihän me janan osaamisella mitään tehdä, mutta voihan sitä vaihteluksi kokeilla! Ja ei se varmaan haitaksi ole peltojälkeä ajatellen, että joutuu itse etsiä jäljen. Torstaina onkin lepopäivä. Uimassa tekis mieli käyttää kunhan olis keli kohillaan. Viikonloppu menee taas kauhajoella opiskelijaboksissa.

                                                       Rakas harmaahapseni 2½ v


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti