torstai 28. toukokuuta 2015

Tokoilemassa tauon jälkeen

Kolme viikkoa taitaa olla meidän edellisistä kunnon tokotreeneistä. Juoksujen vallassa oleva Herttahan ei oo koskaan parhaimmillaan, mutta ei voi sanoa, että huono treeni olis ollu. Treenattiin uuden treenikamun kanssa. Mukava treeni, kun musta oli apua apparin ja liikkurin muodossa jo evl:ssä kisaavalle harrastajalle, koska muuta apua musta ei sen tasoiselle koirakolle ole 😄

Lähdin sillä mielellä treeneihin, että nyt otetaan ruutua ja ohjattua noutoa. Toivoin saavani niihin apuja treenikamulta kun ne ei oo oikeen edenny. Toki ohjattua on tehtykin vasta tosi vähän. Ruutua on tehty enemmänkin, mutta siinä ei oo päästy oikeen eteenpäin. Siihen tuli hyviä uusia ohjeita joilla koira varmasti lähtee toimimaan, vaikka tänään välillä enemmän kiinnosti aiemmin kentällä käyneen uroksen hajut kuin ruutuun juokseminen. VOI luokan ohjatun noudon merkille jättö on hallussa. Nyt kokeiltiin viedä kapulat paikoilleen, toki ihan lähelle, ehkä metri koirasta taaksepäin. Kapulat vietiin niin että koira näki niiden viennin. Sen jälkeen koira merkille pylly kapuloihin päin ja käsky "vasen". Oi miten hienoja hakuja. Me saadaan tästä kyllä jonain päivänä valmis liike, näin uskon. Tunnari tehtiin kerran. Se oli täydellinen. Haisteli kaikki rauhallisesti ja otti oman! Tunnarissa tehtiin ekaa kertaa niin että appari vei kapulat, oon tähän asti vieny ne aina ite. Ei ongelmaa.

Kyllä sormet syyhyää alata viemään ruutua ja ohjattua eteenpäin. Kunhan päästään juoksuista eroon ja saadaan Hertan koko vauhti ja kapasiteetti käyttöön. Taas han uudenlainen motivaatio treeniin.

Nyt pitäis lukea kunnolla ne voittajan uudet säännöt ku niissä pakkaa olla "vähä" aukkoja. Etten ny sen takia opeta väärin, että säännöt ei oo kunnolla hallussa.

Huomenna taidetaan käväästä uimassa ja pyöräilemässä. Sunnuntaina taas samassa seurassa treenaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti