sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Kokeessa jälleen..

Normaalisti en kyllä käy näin usein kokeissa, mutta nyt on koitettava takoa ennen sääntöjen muuttumista. Alkaa vaan pahoin näyttää siltä että ollaan AVO luokassa vielä sääntöjen muuttumisen jälkeenkin. Että josko tutustuis niihin sääntöihin tarkemmin ... Todettakoon, että tänään meno oli jo ihan eri näköistä kuin torstaina, mutta... Facta on edelleen että pakka olis pysyttyvä kasassa, yhtään suurempaa mokaa eli nollausta ei saa tulla että se ykkönen tulee. Onneksi mun luonto ei kuitenkaan anna periksi luovuttaa vaan aina lähetään Hertan kans uuteen nousuun kehnommankin kokeen jälkeen. Ja tänään kokeessa oli taas yhdessä tekemisen meininkiä. Yks liike nollille ja siinä se meidän ykkönen taas meni. Muutakin outoa tapahtui, seuraamisessa, mutta sen ois vielä kestäny ykköseen, sen pistemenetyksen. Mutta kokonaisuutena torstaisen jälkeen koiraan ja yhteiseen tekemiseen tänään tyytyväinen kuitenkin.

Ja mikä parasta, osasin ekalla yrittämällä koepaikalle, enkä harhaillu missä sattuu Vaasan uuden moottoritien takia, jota mun gps ei tunnista. Fonectasta tulostettu ajo-ohje toimi.

Paikkamakuu: Taattua Hertta laatua. Ei sanottavaa vaikka yks koira piti hakea rivistä pois.

Seuraaminen: Tässä tapahtui jotain jota en käsitä. Hyvin lähti liikkeelle. Kymmenen askelen jälkeen tuli pysähdys joka vielä sujui ja sen jälkeen kymmenen askelta ja vasemmalle. Tässä tapahtui jotain mitä en käsitä. Koira aukes musta metrin päähän ja jäi kyttäämään ja hidastamaan enkä saanu sitä kunnon vauhtiin enää uudestaan. Ei tuu mieleen mitään muuta kuin se että oon palkannu sitä nyt aika ahkerasti käännöksistä että petrais niissä seuruuta. Mahtoiko jäädä kyttäämään palkan lentämistä vai mitä mutta tällaista ei oo koskaan tapahtunut meille ennen. Siitähän rokotettiin pisteitä tietysti sitte roimasti.

Liikkeestä maahan: Tässä valmisteluosuudessa koira seuras taas todella hienosti, ei mitään
sanottavaa. Aivan loistoliike. Mutta numerosta päätelleen tämäKÄÄN tuomari ei pitänyt Hertan maahanmenon vauhdista.

Luoksetulo: tämä lähti menemään vikaan jo ennen luoksetulokäskyä. Kenttä oli hevostallin läheisyydessä ja kentältä näki hevosaitauksiin. Jostain syystä Hertta alkoi juuri ennen käsky sanan kuulemista kytätä hevosia eikä ollu ihan hereillä ku käsky kävi. Lähti kuitenkin tulemaan mutta heppojen kyttäys vaikutti vauhtiin. Pysähdys kuitenkin hyvä ja loppumatka jo reippaampi.

Liikkeestä seisominen: Tästä niin onnellinen. Hertan bravuurina tunnettu liike, joka on nyt välissä mennyt muutamia kertoa nollille maahanmenon takia, oli tänään taas hertan bravuuri. Ei mitään sanottavaa. Pysähtyi ku seinään ja valmisteluosuuden seuraaminen hienoa.

Noutaminen: Tähän se meidän ykkönen sitte meni... Hertta on aina ollu sellanen että ei ota helposti häiriötä mistään eikä kuluta aikaansa haisteluun niinku moni koira kentillä tekee. No heitin kapulan, koira lähti ravilla noutoon ja puoles matkaa pysähtyi ku seinään ja jäi haistelemaan maata. Siitä kohdasta jossa oli ollu paikkamakuu. Toistin käskyn ja koira vilkaisi mua ja jatkoi hasitelua. en tiedä kauanko se siinä haisteli mutta ainakin puoli minuuttia, sitten tuli lähelle kapulaa, haistoi sitä, vilkaisi mua ja muisti mikä oli kesken. Otti kapulan suuhun ja kävelin mun luo sen luovuttamaan. Voi taivas ku en tienny olisinko itkeny vai nauranu. Muuten olis tullu se ykkönen, mut sit tuli jotain näin outoa.

Kauko-ohjaus: Torstain kokeessa koira toimi niinku ei olisi koskaan kaukoja opetellukkaan. Oon tällä viikolla ottanu pariin kertaan kaukoja ja tehny ne käsiavulla äänen lisäksi ja kädessä lelu. Otin käsiavun tässä kokeessa nyt sittten mukaan ja kaukot oli paremmat kuin ennen. Kun oon kaukot Hertan kanssa aloittanut niin se hämääntyi käsiavusta ja kun sen jätti pois niin kaukot parani. No nyt ne käsiavut on otettu takaisin ja toimii.

Hyppy: Tässä ei muuta sanottavaa kuin vauhti. Muuten hyvä.

Pisteet : 10, 6.5, 8, 7, 10, 0, 9, 8, 8 Yhteensä 151 ja AVO2. sijoitus 2. Koko päivänä nimittäin vain yksi ykköstulos..

Nyt ku joku keksii että mikä on oikea lähestymistapa seuraavaan kokeeseen.. Kokeenomaisia treenejä ja vaatimista jos ei keksity loppuun asti. Pikku paloissa ja vauhti suureen osaan, ihan jotain uutte, ei treeniä ollenkaan... Mitä ? mikä se konsti on?

No, meillä on Hertan kanssa vielä aikaa tätä AVOa takoa vaikka vuosia, ei sillä ja niin me tehdäänkin jos ei muu auta, mutta ois se tietysti kiva päästä eteenpäin. Se lukijoiden kannattaa muistaa, että kaikista huonoista suorituksista huolimatta tuo koira on paras mitä mulla on ollu ja nautin sen seurasta joka päivä. Tykkään siitä hirvittävästi. Vielä tulee se päivä kun päivitän tänne TK2 kokeen sujumisesta! Jatkamme harjoituksia, mutta ensi koitan päästä johonkin tulokseen siitä että miten seuraavaa koetta lähestytään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti