perjantai 17. heinäkuuta 2015

Taas meillä on asiaa

Kirjoitellaan nyt ahkerasti kun asiaa ja aikaa on. Kyllä niitä hiljaisempiakin kausia sitten taas tulee, kun ei keksi mitään jutun juurta.

Tänään on touhuiltu taas monenlaista ja koirat on nyt pari vapaapäiväänsä tämän jälkeen ansainneet. Huomenna ja ylihuomenna en ehdi suurempia koirien kanssa touhuta, joten on loogista pitää niillä pari vapaapäivää taas väliin.

Päivällä käytiin jäljestämässä Martan kanssa. En ottanut Herttaa mukaan, koska olen huomannut, että se kyllästyy jäljestykseenkin jos sitä on liian usein. Martan ja parin kaverin kanssalähdettiin kuitenkin pellolle polkemaan jälkiä. Muutamat ovat jo kysyneet että milloin metsään jäljelle. Se toki on se meidän päätavoite, palveluskoirien jälkikoe, mutta haluan tehd pohjat kunnolla ensin pellolla, ennenkuin siirrymme metsään. Meillä kun haaveissa myös fh koe, tai mulla on, koiralla tuskin haaveissa yhtäkään koetta. Nämä on ne syyt joiden vuoksi teen jäljen ensin kuntoon pellolla. Pellolta kun on sitten helppo siirtyä metsään.

Tein Martalla nyt muistaakseni neljännen kerran jälkeä. . Tein kaksi n.100 askeleen suoraa, jotka ajoin peräkanaa. Vanhenemisaika oli varmaan puolen tunnin luokka, en katsonut kello ja aika juorutessa menee yllättävän äkkiä.. Jos sanon että koira jätti molemmista jäljista yhden askelen nostamatta niin ymmärrttte miten onnellinen on ohjaaja. Ja kaiken tuun se jäljeltä syö. Laitoin loppuun kasan nakkeja ja päälle esineen. Kun kasa oli syöty, pidin esineest kiinni ja koira meni mahan ja sai lisää ruokaa. Neljäs jälki ja nyt jo koira lähtee jo autolta men maassa kohti töitään. Voiko tähän tilanteeseen näin äkkiä ehdollistua?? Tänään oli vähän kummallinen jäljestyspäivä kun kaikki koirat jäljesti hienosti. Yleensä ainakin yhdellä menee ketuuksi kun yhdessä tehdään 😃

Illalla ajelin metsään pääasiassa juoksuttamaan koiria mutta otin aluksi Martalle hieman esineruutua. Jos meidän touhua voi vielä esineruuduksi sanoa.. Vein metsään viisi esinettä ja hain koiran autosta. Ensimmäisen otti heti suuhun ja sain palkittua siitä. Muissa koira haistoi kyllä esinettä mutta ei ottanut suuhun ennenkun oli saanut haistamisesta vahvisteen. Kyllä mä sanon että jos kaikki muu tuntuu meillä nyt sujuvan, niin tästä esineruudusta tulee meidän kompastuskivi. Mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa...

Vielä äsken kotipihassa otettiin Martan kanssa patukat esiin ja leikittiin. Jesta mikä meno ja meininki taas! Lopetettiin hyvään lelunvoittoon ja lähdettiin pissatuslenkille. Noin puolen kilometrin matka. Ja mitä tekee koira.. Kulkee koko matkan lelu suussa kunnes tiputtaa sen vasta ku saavuttiin kotipihan takaisin. Ihana tyyppi! Vai oonko sanonu sen jo 😉

Ei Herttaa oo unohdettu. Sen kanssa tehtiin jälkireissun jälkeen rallytokoa pihassa ja lenkki pitkästä aikaa ihan kahdestaan. Illallakin tein sen kanssa lenkin kahdestaan ja tietenkin se oli metsässä mukana juoksemassa.

Kartan juoksut, jotka alkoi sillä ensimmäiset sen oltu meillä kaksi päivää.. Näyttävät olevan paremmalla puolella. Koti ei näytä enää teurastamolta vaikka se on ilman housuja.

Nyt vietämme pari ansaittua lepopäivää ja lenkkeillään ja uidaan tms. No joo.. Leikittää vähä nuorempaa iltasin pitää , eikö;)

Nyt vielä testataan lukiko kukaan tätä loppuun saakka. Mä en saa lisättyä sivuille lukijat-gadgettiä. Tulee ruutuun aina joku kirjoitus, että tapahtui virhe, yritä myöhemmin uudelleen tai jotain.. Mist se johtuu? Mitä pitää tehdä jotta se onnistuu?? Kommentteja kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti