lauantai 28. heinäkuuta 2018

Elämää ennen ja jälkeen tapaturman..

Me kuulkaa selevitään tästä meidän tapaturmasta!! Kun oli kulunut tasan viikko tapaturmasta niin koira lopetti ontumisen. Tänään meni suuhun viimeinen kipulääke, jännityksellä odotan jatkuuko ontumattomuus kun huomenna ei lääkettä annetakkaan. Kyllä on ollut pitkiä päiviä niin koiralla kuin mullakin. Nyt Kerttu on jo toista päivää vapaana koko talossa ajoittain. Yöt vielä häkissä ja päivällä joutuu ajoittain eteiseen rauhoittumaan. Tukea pidetään jalassa ajoittain joka päivä. Vielä pari päivää tällaista täyslepoa ja sitten aletaan pikkuhiljaa liikkua.

Diagnoosihan oli lopulta koukistajajänne.. Jalan varpaat antaa vielä vähän myöten kun koira liikkuu ja kääntyy hassusti mutta liike sinällään on puhdas. Laseria ja kylmää on laitettu päivittäin. Ja siinä on otettu samalla rauhoittumis ja kontakti harjoituksia. Eilenkin koko 10 minuuttia koira makasi hienosti kylmäpussien päällä kun oli pieni tehtävä kokoajan menossa. Koitetaan edetä nyt varovasti vaikka nyt näyttääkin tosi hyvältä. Mutta pessimisti ei voi mitään sille, että mielessä pyörii ajatus siitä että jäikö tuonne nyt sellainen heikko kohta joka vielä jonain päivänä ilmoittaa itsestään.. Eläinfysioterapeutilla käyntiä olen tässä miettinyt. Täytyy ottaa sellaisiin yhteyttä. JOsko ne antaisi jotain jumppa ym ohjeistuksia meidän vaivaan.

Kertun sairasloman aikana Martta on käynyt muutamat tottistreenit ja lenkkeilty on kahdestaan. Kovin outoa ja tylsää jättää toinen koira aina kotiin.  Martta sai "pentunsa synnytettyä" ja on taas täydessä iskussa treenejä tehdessä. Viikon päästä kisataan piirinmestaruudesta Rallytokossa. Saas nähdä... Meidän alueella kun asustaa aika koviakin nimiä, että hienoa on jos palkinnoille pääsisi. sitä tietenkin lähdetään yrittämään. Mutta pääasia lienee että Martan huonouden syy selvisi ja olemme taas takaisin normaalissa menossa.

Ennen tapaturmaa kävin kertun kanssa tekemässä viileässä hallissa agility treeni. Parin esteen suoralle lähetys, Samalla suoralla koira odottaa ja lähtee pyynnösta, kierto ja siitä jatko, valssi.. Näitä kaikkia me treenattiin ja miten taitava pieni aksa koira olikaan! Koutsit katseli videoita suorituksista ja kehuivat miten hienosti menee.

Esineruudun tila ennen tapaturmaa näkyy hyvin tästä videolta. On se kova!
https://m.youtube.com/watch?v=M1DpryU5W3c

sisarukset meinaa jo olla sisäsiistejä.. Meidän Kerttupa ei ole sitä vieläkään. Ei se ny alvariinsa päästä sisälle. Mutta jos mä en vie sitä heti kun se on syöny, nukkunu tai alkaa pyöriä ympyrää niin kyllä se päästää lattialle, ei se pinnaa. .Yöllä se ei pyydä ulos eikä päästä lattialle, mutta päivällä jos mä en oo hereillä ja vie sitä silloin ku sillä vois olla hätä niin kyllä se surutta päästää lattialle. Mulla on kaikki aiemmat koirat ollu sisäsiistejä 4 kk iässä.. Kerttupa ei ole. No ei kai se aikuusena enää sisälle päästä. toivottavasti. Jouluksi olis kiva saada matot lattiaan..

Muutoin se on kyllä jo vähä viisastunu. Ei se enää oo ollenkaan niin rasittava kuin mitä  se oli aiemmin. Tai niin usein ;)

Mutta kaikenkaikkiaanhan tämä kesä on ilman tapaturmaakin mennyt ihan harakoille treenien suhteen. Ennen ilta kahdeksaa on aivan turha mennä ovesta ulos koirien kanssa tai ilmankaan. Mä en ainakaan pysty. Enkä koiriani laita tuossa kelissä töihin kun ei mikään aivan pakko ole. Niin paljon kun meinasin kesän aikana näiden kanssa tehdä tai muussakin elämässä niin kyllä melkein kaikki on edelleen tekemättä tämä paskan kelin takia. Että jos se tapaturma nyt pakko oli johonkin kohtaan tulla niin ihan fine että se tuli juuri nyt kun ei muutenkaan pysty mitään tehdä. Me odotetaan jos kovasti syksyn viileneviä päiviä. Silloin Kerttukin on jo täysin toipunut ja aloitetaan taas alusta kaikki hommat. Ja oon mä koittanu tätä ajatella positiivisestikin. Kertulle on keritty tehdä moneen asiaan hyviä pohjia ja nyt tässä tulee tällainen pakollinen pitempi asioiden pohtimistauko. Tauolla kun usein koiran suoritus vaan paranee.

Sairasloman ja kuumuuden vuoksi on tehty Martan kanssa pitkästä aikaa Nose Workia. Muistissa oli ja nyt tekee paremmin taas kuin ennen tauolle jättöä. Kertulla on nyt takana ehkä viisi treeniä ja tämän päivän treenissä oli selvästi nähtävissä että tietää kyllä mitä etsii ja mistä palkka tulee.

Hampaat ovat aiheuttaneet hieman huolta. Toissapäivänä sanoin eläinlääkärillemme että kyllä meidän on tultava hampaan poistoon. Toinen uusi yläkulmuri on jo niin pitkällä ja vanha ei edes heilu. Kaikki muut hampaat on nyt hienosti vaihtuneet. Aina kannattaa mainita eläinlääkärille jos pohtii jotain käyntiä hälle tekevänsä. JO pelkkä keskustelu auttoi. Seuraavana päivänä kulmuri heilui jo kovasti. Tänään en ole vielä katsonut että onko mahtanut jo tipahtaa.


Kerttu 5kk

Kaverukset metsällä.. koskahan taas päästään..

Auringonlaskun jäljestäjä..

Auringonlaskun jäljestäjä numero kaks..

Ja taas metsällä. Ne sitte tykkää ku käsken kesken lenkin poseerata :D

Auringonlaskun tottistelija

Ja toinen samanlaanen

Porkkanoita Kepa tykkää syödä

Agility koira

Ainut paikka jossa pystyy treenata myös päivällä

Mun eka marjoja syövä koira !

Kahdestaan iltalenkillä

Kaupalla kattelin pystyy saikkulainenkin

Onko paskaa hampaiden vai varpaitten välis..

Mun eka marjoja syövä koira!

Eteisestä vapautettu..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti