sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Kuulumisia osa 2.

Vielä jonain päivänä Hertta jäljestää kokeessa kuten se jäljesti torstaina. Veiraan jälki, neljä esinettä ja kaksi kulmaa, ruuan pala satunnaisesti. Pituutta en tiedä, mutta vanhenemis ja jäljestyksen aikana satoi vettä. Täydellistä, ei mitään sanottavaa!! Martta teki metsäjälkeä, lyhyen vaan, haetaan edelleen niille kepeille merkitystä. Pohjat jäljestykseen teemme kunnolla pellolla.

Tottisteltukin on, löhinnä kotona. En tiedä mikä on, mutta musta on tullu aiempaa laiskempi treeneihin lähtijä. Mutta etenee ne koirat täälä koto pihassakin. Ja toki muuallakin käydään, mutta enemmälti ollaan treenattu nyt kotona. Martta hakee heitetyn kapulan tosi hyvällä vietillä ja vauhdilla. Kerran vahingossa kapulaan viettiä tehtyäni jopa istui se suussa. Mutta haastavinta tässä noudon opetuksessa tulee olemaan se kapulan pito ja luovutus.. Treeniä treeniä..

Oon taas vaihteeksi miettinyt koirieni tavoitteita ja ajatellut että jätän toko hommien opettamisen martan kanssa vähemmälle kun siitä nyt kerran pääasiassa pk koiraa haluttais tehdä. Hertta alkaa treenatessa tuntua valmiilta toko kokeeseen, mutta en tiedä miten kokeessa sujuu ruutu ja merkin kiertäminen.. Liikkeestä istuminen on nyt mennyt täysin päähän ja kun teen jääviä eri asennoissa peräkanaa niin menee oikeisiin asentoihin!

Jälkikelit kohta ikävä kyllä loppuu, niin nyt olisi ehdittävä takoa kun vielä on kelejä siihen.
Hakua edhtii aivan liian harvoin ja se on toinen jota olen jälleen postinut, että jätänkö kokonaan pois ohjelmistosta vaikka se kyllä kiehtoisi. Mutta kun aikaa ei tunnu siihen olevan ja porukkaa vaikea saada kasaan.

Äsken otin ja hieroin molemmat koiran elokuvan katselemisen yhteydessä pitkän kaavan kautta. Nyt ne makaa ku raadot. Hertta on nykyisin lihaksistollisesti todella hyvässä kunnossa.

Käytiin tänään tunnin mettälenkki ja edelleen huomaa että Martalla ei oo läheskään yhtä hyvä kunto kuin Hertalla. Se ottaa makoilutaukoja aina välillä jo vartin juoksemisen jälkeen. Mutta meillä on. Kyllä mukavaa mettässä aina. Pellolle olin menossa mitta ei oltukaan sitä peltoa vielä puitu johon olin menossa.

Huomenna on todennäköisesti vapaa-päivä. Maanantaina on mun tokotreenit. Ti-to on kans hyvää aikaa treenata, että eiköhän me löydetä ittemme jäljeltä ja esineruudusta ainakin ens viikon aikana.

Eipä meille siis mitään suurempaa kuulu. Tällasta tavallista koiraharrastajan arkea. Seuraava isompi juttu on 11.10 Hertan kolmas rallytoko koe.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti