sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Tokokokeessa

Pieni amatööri koiraharrastaja on taas onnellinen! Kaikki ne tunnit joita on vietetty treenikentillä ja kaikki se käytetty aika, joka on mennyt siihen pohtimiseen miten jokin ongelma ratkastaan... Ne kaikki on taas lopulta kannattanu. Sen lisäksi oon viimeinkin keksinyt mikä on Hertan oikea lähestymistapa ennen omaa suoritusta. Ja on se kyllä kasvanut ja sitä mukaa tekee asioita ihan eri meiningillä. Nyt mä tiedän että Hertta otetaan autosta vasta just ennen omaa suoritusta, herätetään lelulla ja siitä suoraa kehään ja lelu salaa jollekkin tyypille juuri ennen kehään astumista. Tällä tyylillä koira toimii. Annetaan ohjaajallekkin pisteitä oikean mielentilan löytämisestä tähän kokeeseen. Hertta ihan selkeästi odotti saavansa lelun muutaman liikkeen suorittamisen jälkeen kun ensin oli kehuttu. Mutta eipä tullutkaan. Kestävyys on koiralla kasvanut ja tänään voin sanoa meidän tehneen yhdessä ja tehtiinkin hyvin. Avoimen luokan kirous on purettu ja viimein tuli se ykköstulos! Pisteet 178 ja vielä kolmas sija ja palkinnot kotiin. Palkintopatukkaa piti kotona heti testata ja yllätyin kun huomasin, että Hertta leikki sillä mun kans hyvin. Ei se ookkaan se pelkkä lehmän nännikumi, josta se tykkää ja sen takia on alkanu leikkiä hyvin, se on heränny leikkiin muutenkin, leikki patukalla ihan samalla tavalla!

Jospa sitten vielä tarkempi mietintä kokeesta kohta kohdalta ja ne pisteet teille nähtäväksi.

Paikkamakuu: Lonkalle oli menny ku olin piilossa mutta muuten ei sanottavaa. Eikä tuokaan mikään huono asia, säännöissä sallittua.

Seuraaminen: tästä en oikeestaan tiedä miten meni,keskityin niin kovin siihen että kävelin reippaasti, ettei koira tee niitä ennakointeja ja luule että tulee jäävä. Sen muistan että koira teki hyvät käännökset, jopa täyskäännökset oli tosi hyviä.

Liikkeestä maahanmeno: Tähän ei mitään sanottavaa. Aina ne muistaa mainita, että voisi olla nopeammin maassa, mutta heti se sinne alkaa mennä kun käsky käy.

Luoksetulo: olis voinu olla vähän nopeampi, mutta laukalla mentiin ja pysähtyi hyvin.

Liikkeestä seisominen: Tässä jostain syystä näyttää nyt olevan epävarmuutta, että kumpikos jäävä tämä olikaan. Tätä pitää treenata ja keksiä mikä on se juttu miksi Hertta on epävarma että oliko käsky maahan vai seiso. Jäi seisomaan, seisoi hetken, mutta meni sitten kuitenkin maahan.

Noutaminen: Tämän kanssa on tehty töitä. Koitettu konstia jos toistakin ja voi miten ohjaajaa hymyilytti kun tämä oli oikeestaan täydellinen. Hyvä vauhti mennes ja tulles laukalla. Siihen pitää koittaa tehä jotain että selkeesti on paineessa kun istuu mun viereen kapulan kanssa. Tulee siihen kyllä hyvin oikeaan paikkaan mutta laskee päätään alaspäin ja pälyilee. Sitä treenataan. Siihen kohtaan pitää saada ilo ja paine pois.

Kauko-ohjaus: Ei sanottavaa. Oikeen hyvät.

Estehyppy: Ei sanottavaa. Oikeen hyvä

Pisteet: 10, 9,10, 8, 0, 10, 10, 10, 10
Yhteensä 172 pistettä
AVO1
Sijoitus 3/11

Tästä jatketaan kohti uusia kokeita. Kesäkuussa on ilmoittauduttu kahteen kokeeseen. Niitä ennen koitetaan saada se ihana varmuus jääviin takaisin joka oli ennen. Epävarmuus varmaan siitä että on annettu palautetta ennakoinnista jäävissä niin on ottanu sen niin ettei saa jäädä ollenkaan seisomaan.
Toinen treenattava asia on se noudon palautuksen paineistuminen. Muuta ei tämän kokeen tiimoilta tarvitse treenata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti