maanantai 25. huhtikuuta 2016

Näyttelyissä.. taas

Ja taas käytiin Martan kanssa näyttelyissä. Näyttelykertomus on viipynyt näin kauan sen vuoksi että minä en ruottia kauhiasti osaa ja piti saada arvostelu suomennutettua jollakin tähän tekstiin.

Vaasa kv 16.4.2016. Täytyy sanoa, että vaikka tuon koiran kanssa on niissä kiva kulkea niin on se niin poissa mukavuusalueelta, että onneksi nyt hetkeen ei oo. Kaks näyttelyä peräkkäisinä kuukausina tuntuu jo työltä. Kesäkuussa kyllä tarkoitus suunnata Tuuriin ja molempien kanssa.

Jostain syystä sakujen kehät on aina päivän alussa ja taas sai laittaa kellon herättämään jo seittemältä ja kasilta olis oltava tien päällä jotta ehti ajoissa paikalle. Olin yksin matkassa, enkä jaksanu rehata häkkiä mukaan joten koira oli kokoajan mulla käsipuolessa näyttely hallissa. Onneksi sielä sen verran oli tuttuja että sain koiralle pitäjän vessassa käynnin ajaksi :D

Martta ei ollu moksiskaan isosta hallista, ihmis paljoudesta eikä monen sorttisesta piskistä joita hallissa kulki. Käväästiin paikalla saavuttuamme hieman kokeelemas kehässä juoksemista ja seisomista ja sitte istuskeltiin kehän laidalla kattelemas. Martta laitti maate ja otti asian hyvin lunkisti. Sen huomasin että rauhallisemmin se jaksoi esiintyä kun se sai olla hallissa ensin noin puolitoista tuntia ennen omaa vuoroa.

Ja miten se esiintyi. Ravasi hienosti niin muiden edellä kuin perässäkin. Viime kerralla ei ollut vielä niin varmaa että malttaiko olla vetämättä ja ottamatta laukalle kun joku meni edellä, mutta nyt sekin asia on menny treeneissä perille että vaikka joku menee edessä niin ravilla pysytään ja juostaan nätisti. Arvostelussa se jaksoi seisoa upeasti paikoillaan. Pariin kertaan siirsi taaemman jalan pois paikaltaan mutta ei muuta.

Tuomari oli oikein miellyttävä ruottalainen herrasmies. Hampaita se katteli todella kauan ja tarkasti mutta ei Martta ollut siitä moksiskaan. Tuomarilla oli hieno tapa käsitellä koiria ja puhua esittäjille. Ja se mistä pidin oli miehen tyyli tulla jokaisen koiran esittäjän kanssa vielä koirien järjestykseen laittamisen jälkeen sanomaan jotain koirasta. En oo törmänny sellaiseen tuomariin aiemmin.

Koiran hienosta esiintymisestä huolimatta tuomari oli tänään tiukalla tuulella. Vain pari urosta sai ERIn ja pari narttua. Muut saivat EH tai H ja tais sielä joku T:kin olla.

Martta oli näyttelyssä NUO EH NUK2. Tuolta tuomarilta EH eilen oli hyvä saavutus. Mutta kyllä mä myönnän että ei se edellisen reissun jälkeen tunnu missään.

Katotaan nyt vielä se Tuuri ja sitten syksyllä Seinäjoki tänä vuonna.

Martan arvostelun suomentamiseen meni tovi, mutta tässä se on, toivon mukaan ruottin setän ajatukset on ymmärretty oikein.

Keskikokoinen.
Keskivoimakas.
Merkillepantavan pitkänomainen
Hyvätyyppinen
Feminiininen pää
Hyvät korvat
Hieman vaaleat silmät
Hyvä säkä
Hieman periksi antava selkä
Laskeva, hieman lyhyt risti
Riittävät kulmaukset edessä, hyvät takana
Seisoo... jotain.. Tätä ei suomentajakaan ymmärtänyt.
Hyvä rintakehä
Riittävä eturinta
Hieman pehmeät ranteet
Liikkuu tasaisella mutta hieman lyhyellä askeleella


Kauhian Stressaavaa tämä näyttelyhälinä...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti