sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Treenikuulumisia..

Treenattu on, monenlaista.

Tottiksessa Hertta on ollu juoksujen jälkeisellä hermolomalla mutta Martta on tehny kerran kaks viikossa. Vähemmän mä nykyisin teen tottista kun ennen. Oon oppinu läksyni. Vähemmän kunnon treenejä on parempi ku enempi huonoja treenejä. Ens ja seuraavalla viikolla on BH kurssi keskiviikkoisin. Niissä teen lopullisen päätöksen ilmoittaudunko kokeeseen toukokuun lopulle. Mutta kyllä se siltä näyttää että ilmotan. Koira on siinä kuosissa nyt. Paikkamakuu häiriössä toisen tehdessä bh kuviot ja minä oikean matkan päässä, ei tuottanut mitään ongelmaa viime treeneissä. Seuruu on taas hyvää ja henkilöryhmä alkaa sujua kokoajan paremmin. Kaupunki osuuttakin treenatiin viime treeneissä ja kappas! Jos koira pari kuukautta sitten kiinnijätettynä ja ohjaajan poistutta paikalta huusi ku hullu ohjaajan perään niin eipä tehnyt sitä enää. Seisomaan nousi kun olin sen istumaan jättänyt, mutta siitä ei sakoteta ja ohittava koira ei aiheuttanut mitään reaktiota.

Jälkikausi on luojan kiitos viimein alkanut kunnolla kun pääsee jo pellollekkin! Tykkään jäljestää enempi pellolla kun mettässä. En tiedä syytä. Ehkä se on se sisäinen pilkunviilaaja joka tykkää siitä pellolla vaadittavasta turhan tarkasta tekemisestä kun metsässä ei ole niin tarkkaa kuin pellolla. Näin luulen. Nautin siitä kun näen koiran nostavan joka ikisen askeleen. Hertta on tehnyt vasta yhden metsäjäljen ja yhden peltojäljen. Tänään teki ensimmäisen peltojäljen syksyn jälkeen ja kyllä ne taidot siellä vielä on. Laitin kylläkin ruokaa palan sinne tänne jäljelle varmistamaan että homma muistuu. Ilmaisu oli vino mutta muuten ei mitään huonoa sanottavaa. Mitä nyt alussa tuli muistikuvia muurahaisista, mutta hoksas äkkiä itekkin että ravistelee takajalkojaan ihan turhaan.. Martta on tehnyt jo pari kertaa janaharjoituksia, kolme mettäjälkeä ja tänään oli kolmas peltojälki. Martalla oli hieman ruosteessa syksyn jäljiltä. Ensimmäinen peltojälki kotipeltoon ei ollu oikeen hyvä, mutta tänään oli kyllä todella hieno jäljestäjä matkassa mukana. Laitoin alkuun kymmeneen askeleeseen joka askeleelle ruokaa ja sen jälkeen joka kolmannelle. Muutaman tyhjän jätti kylä matkan varrella haistelematta, mutta mitkä parasta: viime syksynä täysin hukassa ollut ilmaisu on löytyny! Ilmaisi esineen ongelmitta!!

Hakutreeneihin ei olla ehditty edellisen treenikirjoituksen jälkeen.Ei vaan oo aikataulut sopinut muiden ehdottamiin treeneihin eikä oo löytäny omasta kalenterista koloa treenien kokoamiseen. Ilmaisua on nyt alettu rakentaa ketjuttamalla ja sitä pystyy onneksi tehdä silloinkin kun vanhentaa jälkiä ja on kaveri mukana. Kiitos vaan taas treenikamu Pialle, kun jaksat kaikissa näissä jutuissa auttaa, mutta mä vastaavasti autan mieluusti sitten Piaa :) Ukko mettään muutaman metrin päähän, ukolle tyyny ja rulla. Tässä vaiheessa mennään nyt. Ukolle lähetys, saa ukolta rullan, tuo sen mulle, otan rullan irti käskyllä, kytken koiran ja lähetän näytölle jolloin saa tyynyn. Ekalla kerralla oli sitä mieltä että ei ota rullaa, tiesi että ukolla on myös tyyny. Pikkuusen ku ukko hetsas niin kelpas rullakin. Toisella kertaa jo kelpas se rulla hetikin kun hoksas että rullan ku vie mammalle niin sen jälkeen ukolta löytyy tyyny. Tästä se ilmaisu rakentuu. tulevana lauantaina on taas hakutreenit. sielä otan kyllä ukoille vaan suora palkkaa. Rakentelen tuon ilmaisun nyt ensin muualla.

Pudotettua on otettu aina metsässä. Malttaa jo tulla perusasentoonkin ennen kuin lähtee hakemaan tippunutta esinettä. Tarkkuusruutua on tehty muutamia kertoja. Kerran tein niitä pihaan kolme vierekkäin. Ja kokoajan paranee. En oo vielä vaatinu ilmaisua esineelle.

Esineruudun koulutustilanteen näette tästä videosta... Ei paha!! Varsinkin kun ajattelee että syksyllä koiralla ei ollu mitään hajua mitä haen takaa ku haluan sen luovuttavan esineen eteen istuen.

http://finepixu.kuvat.fi/kuvat/Eigen+Karolina+ja+Eigen+Martha/Martta/IMG_8983.mov

Olikos meillä vielä muita lajeja? :D Vai riittääkö nämä? Mejä jäljelle ei oo vielä Hertan kanssa keriitty. Sille pitääs kaivaa jostakin aikaa!

Huhtikuu on kohta lopuillaan. Tässä kuussa ehtii vielä käydä yhdet koutsin treenit ja BH kurssin. toukokuussa on ohjelmassa viettitesti Martalla 3.5, luonnetesti Hertalla 14.5, matsäjälki&esineruutu koulutus Martalla 15.5 ja mahdollisesti BH koe Martalla 26.5... Ja tietenkin monta hyvää maasto- ja tottistreeniä.

Martta hyvien treenien jälkeen, on rankkaa olla taitava.

Facebook muistutti yks päivä mua tästä kahden vuoden takaisesta kuvasta. Hertan elämän ensimmäinen koe: Mölli Tokot Kauhajoella. Ykköstulos ja kakkossija. Tuosta se matka alkoi ja tuon jälkeen on tehty erilaisia kokeita 17 kappaletta... Matka jatkuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti