perjantai 1. huhtikuuta 2016

Kevättä rinnassa

Aloitetaan palkinnoista...

Saksanpaimenkoiraliiton,
Seinäjoen alaosaston
Paras Tokokoira 2015.
BH TK1 RTK1 Eigen Karolina <3

Kiitokset muistamisesta alaosastolle! On pikkuusen hieno palakinto!

En tiedä koirista, kun ettivät pihalta kaikki viimeisetkin lumikasat ja menevät niihin pyörimään ja juoksemaan, mutta ohjaaja on onnellinen että talvi meni ja kevät tuli. Pääsee maastolajien pariin, pyöräilemään, ei ole liian kylmä tehdä pitkiä lenkkejä, kohta alkaa uimakausi.. Keksin vaikka kuinka monta hyvää asiaa siitä että talvi meni ja kevät tuli!

Jäljellä on jo käyty toisenkin kerran metsässä. Kyllä se pelto vaan vetää mua enempi. Tällänen pilkun viilaaja kun oon niin mua ärsyttää jos koira ei mee ihan just mettässä. Pellolla ku pitää mennä ihan just eikä melkeen. Mutta koitan oppia elämään tän asian kanssa ja muistaa että metsäjäljellä pääasia on että jälki löytyy hyvin janalta ja kepit nousee jäljeltä. Siitä ne pisteet tulee! Martta ei pysyny kokoaikaa jäljellä. Ei se kilometrien päähän menny mutta puoli koiran mittaa se oli välillä jäljestä sivussa ja sen takia eka keppi meinas jäädä huomaamatta. Pysäytin sen kuitenkin kepille, en tiedä onko se oikeen vai väärin, pitääs kysyä joltaki viisaammalta taas... Toisen kepin otti tosi upeesti ja pysyi paremmin jäljen päälläkin mitä kauemmas jälkeä mentiin. Mä luulen että pitäis vanhentaa jälkiä enempi. Nyt taisi olla puolisen tuntia. Mutta pitkän tauon jälkeen tosi tyytyväinen silti koiran tekemiseen. Ja on se koira vaan aika kova ehdollistumaan varusteisiin, materialisti. Kun jälkivaljaat on ollu ehkä 5 kuukautta piilos, kun ne lyö koiralle päälle niin nenä on heti maassa. Tietää justiin minne mennään ku valjaat on päällä. Herttakin kävi mettäjäljellä. Hertan laji on kyllä peltojälki, mutta ei sitä viittiny ilman jälkeä jättää! Hertta vähä haki alussa, ei suuria mutta haki kuitenkin. Loppu puolisko oli hienon näköistä. Ja ilmaisu todella varma!

Martalla alkoi myös esineruutu kausi. Hyvin se työskentelee ja on nenä auki. Ihmetteln kovasti vaan sitä yhtä kohtaa jossa meni kovasti ruudusta ylitte.. Sen sais taas joku viisaampi kertoa että miksi ja mitä tehdä sille jos tulee tavaksi. Mutta nenä on kyllä hienosti auki. Se juoksee ruudussa ihan täysiä ja ku haju tulee noukkaan niin tulee niin kovia jarrutuksia ja käännöksiä että saattaa mennä kuperkeikkaa kuten nyt kerran kävi. Eniten oon kiitollinen siitä että tauon aikana se on tajunnu luovutuksen!!! Se ei muka ymmärtäny sitä syksyllä yhtään ja nyt se ymmärtää! Istuu eteen palauttaessaan esinettä! Toisella kerralla ehdin esineen napata tippumatta, toisella en, mutta mahtava edistys talvitauon aikana. Alan kohta käyttää pelkästään taukoa koulutusmetodina. Otin nimittäin tällä viikolla myös noutokapulan piilosta kahden kuukauden tauon jälkeen ja koira oli tauon aikana miettiny asian valmiiksi ja teki valmiin tasamaa noudon luovutuksineen!

Hertan rallytokokoe jäi nyt sitten välistä. Se olis huomenna. No en varmana lähde. Hertan juoksut on muuttunu ihan älyttömästi. Ei kolmen kuukauden laamailua juoksuja ennen, aikana ja jälkeen. Ei syömättömyyttä. (Ja tästä syystä koira onkin nyt niin hyvännäkönen että vien sen kesällä kehään.. Ennen ku oli puolet vuodesta syömättä niin ei oikeen tarttunu... Ny tarttuu..) Syöny on koko ajan iha normaalisti, tai ei edes normaalisti. Sehän on syöny paljo nopeempaakin sen jälkeen ku Martta tuli. Mä jo aattelin että noinko kävi että ikä ja toinen narttu talossa tekee sen että ei tuu mitään oireita juoksusta. No ei se ny ihan niin hienosti menny... Keskiviikkona otin tottikset takapihalla ja kun menin komentamaan koiraa liian hitaista perusasennoista se painui etuovelle pakoon :D Joo, peruin kokeen heti ku pääsin sisälle.. Tuleehan noita.

Mua oikeen hävettää miten vähän teen nykyään tottista! Mutta kai se homma näinkin etenee. Kyllä mä tiedän mikä mua jarruttaa. Ei oo pihakentät vielä sulia. Mutta pitääs ottaa ittiänsä niskasta kiinni jos aikoo tänä vuonna kisata toisella tokoa ja toisella vähintään BH kokeen..

Huomenna olis hakutreenit. Kokeneemmassa seurassa. Käydään kattoos mitä ne on mieltä koiran tekemisestä. Mielenkiinnolla odotan. Ens viikolla on päästävä jäljelle ja esineruutuun ja tottista olis ehdittävä se kaks kertaa viikkoon, ei kylläkään Hertalla ennen kuin hormonit on tasaantunu... Näyttelytrenitkin on. Ei oo ku kaks viikkoa seuraavaan kauneuskilpailuun.. Koira tosin näyttää hieman laihalta ku on pudottanu karvansa.. Mutta ku on maksettu niin mennään.

Tälläistä meillä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti