lauantai 29. heinäkuuta 2017

Ei huono päivä ollenkaan!

Odotukset ei ollu torstain viimeistelytreenien jälkeen korkealla, mutta kuinkas kävikään!
Heitetään tähän heti alkuun ne tärkeimmät tiedot.
Etelä-Pohjanmaan Rallytokon Piirinmestaruuskilpailut Lapualla on kisattu.
Eigen Martha: tulos AVO 96 ja luokkavoitto! Meidän joukkuekin hienosti sijalle kolme joukkuekilpailussa. Meidän joukkueessa kisasi meidän lisäksi kääpiöpinseri (alo88), tanskalais-ruotsalainen pihakoira (alo95), espanjanvesikoira (voi72) sekä lk.mäyräkoira (mes hyl). Sekalaanen seurakunta. 
Lisäksi olin nollakoirana Voittaja luokassa ja tulos olis tullu sieltäkin, jos olisi ollut virallinen startti. Sanottavaa siellä kyllä oli mutta ei suuria. Tuomari kehui suoritusta. Treeniä se kyllä vielä vaatii että viittin viralliseen starttiin mennä. 

Koko kesän on ollu kovin kylmää, muutama kuuma päivä sielä täälä ja tietenkin tänään oli yksi niistä harvoista kuumista päivistä. Kuumuus vie aina koirasta sen terävimmän kärjen. Ei se ollu parhaimmillaan, mutta hyvä se oli. Tehtävät suoritti hyvin mutta ei ollu niin terävänä kuin osaa olla. 

Kamalaa olla osana joukkuetta. Se luo jotenkin ihan erilaisen paineen siihen omaan suoritukseen. Haluaa tehdä hyvän suorituksen joukkueen takia. Tämän takia tänään pitkästä aikaa jännittikin koe kunnolla. 



Pitemmittä puheitta AVO radan pariin.

- Lähtö : Sen jälkeen kun rankat lajit on jätetty pois ohjelmistosta, ei koiralle ole enää tullut lähdössä sitä ihmeellistä vietin laskua ja huonoon tilaan menoa. Nyt se on heti skarppina ja valmiina lähtöön. Hänen on nyt parempi olla!
1. Hyppy : Onneksi kävin torstaina treeneissä ja siellä oli hyppy radassa. Muuten se olis jääny treenaamatta kokonaan ja olisko mahtanu onnistua. Nyt onnistui. Hyvin on hallussa heti hypyn jälkeen ja tietää lähteä hypylle vaikka sinne täytyy koiran ohjautua hieman sivuun.
2. 270 oikeaan : No eihän tästä ole mitään sanottavaa
3. Koira eteen, vasemmalta sivulle : Tässä koira ei ollu oikeen hereillä vai annoinko huolimattoman käskyn mutta ei tahtonut oikein tulla kunnolla eteen, tuli kuitenkin sitten kun uusin käskyn
4. Pyörähdys : Hieno pyörähdys. Nopea ja lähti varmasti pyörimään. Kuitenkin tuomarin mielestä -1 ov voimakkaasta ohjauksesta. Täytynee pienentää pyörähdyksen käsimerkkiä. Tästä tosin ei ole aiemmin tullut sanomista, että lienee tuomarikohtainenkin asia. Voi sitä apua silti koittaa pienentää.
5. Istu, täyskäänmös oikeaan : Ei sanottavaa. Varmaa työtä ja koira hyvin hereillä.
6. 360 vasempaan : Vasempaan kääntymiset paikallaan oli talvella ihan huippuja kun treenattiin niitä. Nyt ne on taas hieman huonontuneet. Täytyy taas vähän niitä muistuttaa. Koira vähä painaa kun käännytään vasemmalle paikallaan ja tästä syystä -1 kontr
7. Istu, istumisesta juosten : Kun näin ratapiirroksen tultuani kisapaikalle niin ajattelin että nyt ei hyvä heilu. Radassa oli tosi pitkä pätkä juoksua, kaksi käännöstä plus pujottelu edestakaisin. Vaan Marttapa olikin tänään juoksutuulella ja teki hyvää työtä juoksussa.
8. Käännös vasemmalle (juosten) : Ei ongelmaa
9. Käännös oikealle (juosten) : Ei ongelmaa
10. Pujottelu edestakaisin (juosten) : Oon ollu vähä huono näissä pujotteluissa juosten. Mutta viime rallykoulutuksessa sain tähän hyvän vinkin ja nämä on alkanu toimia. 
11. Normaali vauhti : Viimeinkin :D
12. Istu, koira eteen, oikealta sivulle, istu : No joo.. Hyvinhän se tekee, mutta tätä on nyt treenattava toimivaksi pienemmällä avulla.. Tosin tästäkään ei oo muut sanoneet että on liian suuri apu, mutta tämä tuomari ei mun avun suuruudesta pitänyt. Itse olen samaa mieltä tämän tuomarin kanssa. Joten treeniin tämä eteentulo. -1 ov (voimakas ohjaus)
13. Istu, seiso, kierrä koiran ympäri : Seisominen on menny hyvin kaaliin.
14. istu, kännös vasempaan, istu : Ei sanottavaa
Maali

Tulos siis AVO 96 ja tuo tulos oikeutti luokkavoittoon. Tuomarin kommentit paperissa : Tasainen ja sujuva suoritus. Osaava koirakko! Hieno suoritus se oli munki mielestä. Nyt me ettitään jostain se viimeinen AVO startti. Kaksi avostarttia on päättyny luokkavoittoon, ei voi rikkoa riviä ;)

Voittaja radalle kävi kutsu nollakoiran tehtäviin. Hyvä treeni joten tietenkin lupauduin. Ei meillä oo vielä hallussa kaikki voittajan liikkeet, että asenne radalle oli että tehdään ny jotain että saa käytösruudun koiralle häiriötä. Yllätyin että koira jaksoi herätä radalle töihin hyvin pitkän ja kuuman päivän jälkeen. Tulos olis tullu, mutta ei sellainen tulos johon olisin ollu tyytyväinen jos olis ollu virallinen startti. Mutta saimpa selville että hyvällä alulla ollaan kohti voittajaa. 

Käytösruutu : vasemmalla maaten : No siinä se makas hievahtamatta.
Lähdössä koira taas hyvin hereillä
1. Hyppy : Hah, koira oli sitä mieltä että no mä tein jo tän radan, täs tulee hyppy ja lähti hyppyyn ennenaikojaan :D Ennakointi maksoi -10 este.
2. 270 oikeaan : Ei sanottavaa
3. Liikkeestä seiso, kierrä koira : Ei olla treenattu tätä rallyn liikkeenä, mutta liikkeestä seiso on tuttu tokosta joten no problem.
4. Pyörähdys : No problem. Tosi nopea ja hyvä. Ja nyt ilmeisesti pienempi käsimerkki kuin avo radalla, kun ei tästä mainintaa. Otin vähä varman päälle vissiin avossa.
5. Molemmat oikeaan täyskäännös : tässä koira oli hieman hukassa. Mutta se annetaan anteeksi kun ei olla tätä käännöstä treenattu. -1 kontr, -1 tvä
6. Koira eteen, vasemmalta oikealle, istu (oikealla): Tässä koira ennakoi ja päätti itse että tässä mennään oikealta vasemmalle sivulle. Uusin ja uusinnan jälkeen jaksoi odottaa että mitä käsken eikä päättää itte. -3 uusi
7. Istu, istumisesta juosten (oikealla) : Ikänä ei oo vielä juostu oikialla mutta ei mitään hätää.
8. Käännös vasempaan (juosten, oikealla) : Ei ongelmaa. Yllätyin että pystyy työskennellä juostenkin oikealla.
9. Normaali vauhti (oikealla) : Ei kerrottavaa
10. Käännös oikeaan (oikealla) : Ei kerrottavaa, vaikka ei oo varmaan ikänä tehty
11. Pujottelu edestakaisin (oikealla) : Tässä neitillä oli hieman ahdistus että kummallako puolella nyt pitikään olla :D Yritti pariin kertaan vaihtaa puolta. En moiti koiraa siitä, koulutus oikealla olemiseen on vaiheessa. Tämän haahuilun vuoksi astui yhden kartion yli ja siitä -10 tvä
12. Puolenvaihto takana : Tämä on opittu hyvin vaikka aluksi näytti että ei onnistu ollenkaan kun alettiin tätä treenata. Ja aina se mieluummin tulee sieltä oikealta pois :D
13. Istu, koira eteen, oikealta sivulle, istu : Tässä ei sanottavaa
14. Istu, seiso, kierrä koira : Seisottu tänään jo niin monta kertaa, että rutiinilla menee.
15. Molemmat vasempaan täyskäännös : Tätä on jo treenattu paljon ja sujuu
16. Askel vasemmalle, koira oikealla : No tätä pitää harjoitella myös koiran ollessa vasemmalla. En oo oikeen keksiny tähän hyvää tyyliä. Enkä kyllä tässä kohtaa oikeen keksittynytkään tähän kun nolla koirana oltiin. Mutta treenata tätä täytyy. -3 tvä, epätarkka. 
Maali

Voittajan tulos olis ollu 72. Tulos olis tullu kovin vähäisellä treenimäärällä. Yllättävän vähän se tarvi apuja oikealla seuruussa. Mutta kyllä me ny treenataan ensi ennenku mennään viralliseen voi starttiin. Ihan en ole tyytyväinen tuollaisiin tuloksiin. Mutta oikealla tiellä ollaan. Ens vuonna sitten viimeistään.

Ja mitäs seuraavaksi. Nyt me jäljestetään ja nosetetaan paljon ja rallytellaan vähän. Etsitään jostain rallykoe kolmanteen avo starttiin, elo-syyskuun vaihteessa olis kaksikin vaihtoehtoa..  Mutta huomenna on vapaapäivä!





 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti