lauantai 4. maaliskuuta 2017

Tottis koulutuksessa

Lauantaina 25.2 aloitettiin hiihtoloma tottelevaisuus koulutuksella kera Martan. Tällä kertaa kouluttajana Tiina Saaranluoma. Rottweiler ihminen, joka on kilpaillut vähä kovemmissakin skaboissa kuin kyläkisoissa. Kouluttajana miellyttävä. Osasi hyvin pukea sanoiksi kaikki neuvonsa. Kohteli tasapuolisesti kaikenrotuisia ja tasoisia koiria. Ei kukkahattutäti mutta ei sellainenkaan jonka konsteihin minä en lähtisi mukaan. Hyvä ja miellyttävä kouluttaja, menen toistekkin!

Koulutus oli meidän SPL alaosaston järjestämä joten suurin osa koirista saksanpaimenkoiria. Vaihteluna seassa riiseni, holsku ja groenendael. (Groenendaelia katsoin ihan eri silmin kuin ennen.. Viitaten edellisiin kirjoituksiini). Mielenkiintoinen päivä kaikkineen. Erilaisia koiria ja eritasoisia ja olen entistä paremmin oppinut keskittymään myös muiden treeniin niistä oppiakseni.

Martan treenin aiheeksi olin ajatellut seuruun ja noudon. Seuruussa saisi koira olla vieläkin kovemmassa vireessä. Ja viettikatkot, kontaktin putoamiset, ne saisi poistaa kokonaan palkatta tehdessä. Hyvää seuruuta koira esitti mutta palkka oli kainalossa. Koiraa nostettiin niin haukulla kuin saaliilla. Tämä kouluttaja oli taas sitä mieltä että saaliin kautta toimisi paremmin. Joka toinen kouluttaja on eri mieltä. Ja minä päätän että teen molempia :D Seuruuseen otetaan nyt enemmän vaatiminen mukaan. Kun kerran osaa niin silloin täytyy tehdä kun pyydetään. Kontaktin putoamisesta tulee aina noottia. Lisäksi koira opetaan nyt haukkumaan maassa olevaa tyynyä joka sitten jätetään kentän ulkopulelle ja siitä tekemään. Kun tekee hyvin vapautetaan tyynylle. Taka-ajatuksena koe.. Tyyny jää kentän ulkopulelle ja silti on tehtävä. Uskon ja toivon että tämä alkaa toimia.

Nouto... Ongelma on ollut palautusvauhti.  Alotettiin noudon kattominen sillä että tein kokonaisen noudon niin nähdään miltä se näyttää. No kappas! Sehän oli parempi ku aikoihin! Laukalla koko matka! Sais se lujempikin se vauhti olla mutta laukalla sentäs. Kummastelin tätä ja olis pitäny jättää siihen vaikka koulutuksessa oltiinkin mutta alettiin sitä kuitenkin tyynyn avulla hetsata nopeemmaksi ja toisella kierroksella estämisellä. En tiedä tuliko enempi hallaa ku hyötyä mutta tulipa tehtyä. Kouluttajalla olis ollut uusiakin ideoita, jotka kuulosti kyllä hyviltä mutta en lähtenyt niitä koittamaan. Edellisellä viikolla tehtiin koutsin kanssa vauhtia estämisen kautta. Ehkä kolme toistoa tehtiin ja siitä seuraava nouto oli se koulutuksen eka kokonaisena tehty. Mä näen asian niin että se tuyli on tuonut tulosta ja muuta ei nyt seata mukaan.

Tällä viikolla parit treenit ja ensi viikolla yhdet ja kokeeseen...
Mulla on nyt aivan uusi lähestymistapa kokeeseen. Kaikkea on tehty vain pienissä paloissa. Mitään liikettä ei ole oikeastaan tehty kokonaisena eikä ainakaan ole tehty kokeenomaista pitkää tylsää treeniä ilman palkkaa. Katsotaan tuottaako se sitä mitä halutaan..

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti