torstai 18. elokuuta 2016

Koularin metsästystä...

Alunperinhän oli tarkootus vaan kokeella rallytokoa ja vain alokas luokkaa tokoilun välissä. Kun tuntui että se menee helposti tokokoiralta. No kuinkas kävikään, jäin koukkuun tähänKIN. Ja vajaa viikko sitten lisättiin Hertan nimen eteen neljös koukutustunnus.
BH TK1 RTK1 RTK2 Eigen Karolina. Rallytokon avoimen luokan koulutustunnus napsahti kolmella kokeella ja sitten kohti voittajaluokkaa. Luokan korkkaus otetaan ei enempää eikä vähempää kuin Piirinmestaruus kisoissa kennelkerhomme joukkueessa kuukauden päästä.

Keskiviikkona 10.8 Alajärvellä Fiia-Maria Kiviojan tuomaroimassa kokeessa oltiin ja pikkuusen oli kyllä ristiriitaiset fiilikset ennen suoritusta. Aina kokeessa, jossa koulutustunnus on saatavilla, on jotenkin erilainen olo kuin muissa kokeissa. Se epäonnistuminen harmittais kahta enempi ku muissa kokeissa ja paineet onnistua on jotenkin kovemmat. Ilokseni voin kuitenkin todeta, että molempia rallytokon luokkia on tarttenu hinkata vain se minimi määrä, eli kolme koetta per luokka. Treeniliivi painaa kohta jo liikaa kun mitalirivi kasvaa.

Hertta oli ensinnäkin selkeästi otettu kun pääsi reissulle ihan yksin mun kanssa, ilman Marttaa. Koepaikalla pissalenkki ja ympäristön kattelua. Tähön koiraan kun pystyy luottaa täysin niin vaikka itse olin missä, koira oli takaluukussa makaamassa luukku auki, eikä mulla ole siinä mitään häkkiä tai veräjää siinä takaluukussa. Reitti olis vapaa, mutta sielä se makoili kattelemassa koepaikan tapahtumia. No joo oli sillä varmuusketju kiinni auton vetokoukussa, mutta Marttaa en jättäisi niinkään ;)

Rataantutustumisen jälkeen ei tullut paniikkia. Rata vaikutti aika iisiltä, joskin huomasin että paria liikettä ei oltu sitten viime kokeen treenattu... Autolta näki hyvin suorituspaikalle, joten otin sellaisen löhestymistyylin, että koira lähtee hetsattua vasta autosta suoraa suoritukseen, kentän laidalle ei mennä seisoskelemaan. Pieni koiran villitys autoon päin ja matkalla ja lähtökyltille. Hertta kyllä tietää jostain milloin ollaan kokeessa ja milloin treeneissä. Sen olemus on erilainen. Vaikka mua ei jönnittänyt niin silti se vaistoaa että nyt on koe. Se kuitenkin poikkeaa meidän normaalista treenistä se tilanne jonkin verran. Ja se tekee koiraan sen että se tekee kyllä liikkeet mutta liian hitaalla tempolla. Tässä lajissa aika kuitenkaan onneksi ratkaise tulosta, voit tehdä Hertankin tahtiin ja se ei tulosta vie, muutaman pisteen se voi viedä. Joskin tässä kokeessa palkintosijat jaettiin ajan perusteella, kolmella ensimmäisellä kun oli sama pistemäärä. Mutta käyn kokeissa testatakseni itseäni ja kooraani ja meitä yhdessä, en kisatakseni muita vastaan. Mahdolliset palkintosijat ovat vain mukavaa plussaa.

Käydäänpäs rata läpi...
1. Maali
Vähän säädettiin tässä että saatiin hyvä perusasento löhtöön, mutta löytyi se sieltä ja säätää saa kun arvostelu ei ole vielä alkanut. Kunhan hyvö paikka löytyi niin koira oli kovin skarppina lähtöön.
2. Istu, koira eteen, oikealta sivulle, istu
Hertalla on ollut ahdistus tätä eteentuloa kohtaan. Sitä on kuitenkin treenattu ja koira on saanut siihen monesti paljon positiivista vahvistetta onnistuessaan niin se alkaa tuottaa tulosta. Hyvin tuli eteen ja siitä taas sivulle.
3. Täyskäännös oikeaan
Hertta oli vähän unessa ja jätätti, sen vuoksi tästä -1.
4. Istu, maahan, kierrä koira
Ei sanottavaa, hyvin koira suorittaa.
5. Pujottelu
 Tämä meni yllättävänkin hienosti.
6. Houkutus
Tätä en oo muistanu treenata aikoihin ja pelöstyin kun näin tämän radassa. Mutta ei noin kuuliaalla koiralla oo tuossa ongelmaa.
7. Istu, käännös oikeaan, istu
Hidas ja jätätti ja ohjaaja taisi sanoa käänny vaikka olis pitäny sanoa seuraa. Tästä siis -1 ja -1, jotka laitan omaan piikkiin.
8. Pyörähdys
Tämö on treeneissä aina niin varma mutta kokeessa koira ei oo tässä niin varma. Mutta nyt se tiesi mitö tehdä, ohjaajalle -3 kun hidasti liikaa vauhtia tässä.
9. Spiraali vasemmalle
Hyvin oli koira hereillä vaikka pakkaa nöissä usein kyllästyä, pitkä liike.
10. 270 käännös oikeaan
Vauhdista tuli tässä koiralle -1. Tällö kertaa ei mulle.
11. Istu, täyskäännös oikealle, istu
Ja jälleen vauhdista -1
12. Istu
No kyllähän mun koira istua osaa
13. Maali

Maalissa mulla ei ollut hajuakaan , että tuliko tulos vai ei. En uskaltanut mennä katsomaan tulostauluakaan ollenkaan. Oottelin koiran kanssa autolla palkintojenjakoa. Sinne sitten. Ja jossain kohtaa huomasin, että tuloksia luetellaan peräpäästä päin, meidän nimeä ei kuulu ja ne joille paperit oli jo jaettu olivat saaneet pisteitä tulokseen oikeutetun verran. Eli meillä olis tulos ja koulutustunnus. Sen lisöksi ensimmäinen sijoittuminen rally kokeessa. Kolmanneksi tultiin. Kolmella ensimmäisellä tosiaan sama pistemäärä niin aika ratkaisi. Ja meidän Hertallahan ei oo kiire mihinkään, ei ikinä.

Tulos siis AVO Hyv 92.p RTK2 ja 3.sija.

Voittaja luokan liikkeiden opettelu on aloitettu jo aikaa. Nyt se pitäis ottaa jo tosissaan ..
Kuukauden päästä ne pitää olla hallussa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti