sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Käytiin kokeessa nukkumassa..

Otsikko kertoo mun ja Hertan Rallytokokokeesta sen suurimman..
Juoksujen tulo vaikuttaa nyt jo sen verran koiraan että mentiin rata puoliunessa. Ei sielä mitään virheitä tullut, kyllä se tehtävät teki hienosti, mutta temposta tuli useampi pistevähennys.



Lähtö: Otin ennen lähtöä koiran maahan kehän ulkopuolelle, aivan kuten treeneissäkin tehdään että sieltä käsketään sitten treenimään, tuonut vauhtia Hertan treenin aloitukseen. Toimi tässäkin, ja hyvin. Koira lähti ku pysyn suusta mun luo kehään ja hyppeli mun päälle. Aattelin että nyt tulee hienoa tekemistä ku koira on näin hyvässä vireessä... No se siitä vireestä ku menin sanomaan sille "sivu" :D Koiran olemus tipahti ku lehemän häntä. Ja se kielii vain juoksujen tulosta. Samoin kuin se että sivulle istumiset oli kautta radan äärettömän hitaita!
1. Heti ensimmäisenä tehtävänä pyörähdys joka ei oo aina niin varma liike. Ei välttämättä aina lähde pyörähtämään. Viime aikoina kyllä treeneissä on pyörähdellyt hyvin. Tässäkin pyörähti hyvin, nopeemmin ku ikänä, ku mä pysähdyin! Ohjaajalle siis -3, ohjaajavirhe, tässä ei saisi pysähtyä..
2. Pujottelu edestakaisin.. Tästä mulla ei oo suurempaa sanottavaa, eikä tuomarillakaan,  ihan ok, joskin paremminkin koira osaa seurata..
3.  Näyttää puuttuvan kuvasta.. Koira perusasentoon ja siinä täyskäännös paikallaan vasemmalle. Tässäkin koira teki hienoa työtä, mutta perusasentoon meno oli hitaampi ku etana joten siitä -1, tempo.
4. Spiraali oikealle.. Voin kertoa että tästä en muista oikeen mitään ku mietin vaan että koskahan mä pyörryn :D Ei kestä vanhan pää enää tuollaista liikettä. Mutta ei tuomarilla ainakaan olllu tästä mitään sanottavaa. En edes tehny sitä mokaa mitä pelkäsin ennen radalle menoa. Spiraalikyltin jättäminen oikealle oli tehty vähä kinkkiseksi, olis ollu paljo helpompaa mennä sen oikealta puolen, mutta muistin vaan mennä sieltä vasemmalta enkä ottanu hylsyä.
5. 270 asteen käännös vasempaan.. Tässä meillä on tuomarilta tullu -1 ja maininta vinoudesta. Koira on siis jääny musta ku tuli puoliunessa :D
6. istu, 1 askel, istu, 2 askelta, istu, 3 askelta... Ei tällänen Hertalta paljon vaadi, osaahan se ne ny nämä. Mutta jos jokaista perusasentoa pitää odottaa puoli minuuttia niin tuleehan siitä -1 temposta.
7. Niinikään 360 vasempaan koira niin hitaalla että vinoudesta -1 jäi niin jälkeen.
8. istu, ohjaaja käännös ja askel oikeaan, koira sivulle. Toistanko itseäni jos sanon että tuomari mainitsee tässä temposta ja paperissa lukee -1.. Jälleen perusasennot äärettömän hitaita vvaikka itse tehtävä menee oikein.
9. Istu, kierrä koiran ympäri... Yllätyttekö jos sanon että tempo, -1? Koiran perusasento äärettömän hidas :D
10. Näyttää niinikään puuttuvan kuvasta, mutta se oli täyskäännös kiertäen. Tästä mulla ei oo mitään käsitystä? Ohjaajavirhe -1?? mitähän mä oon tässä tehny väärin?
11. Istu, käännös oikeaan paikoillaan, istu. Tättädädää... TEMPO -1 :D Ja mistäkö, hitaista perusasennoista..
12. Istu käännös vasempaan paikoillaan ja istu... Huoh... Tempo -1 Perusasennot jälleen hitaita.
13. Istu, koira eteen, oikealta sivulle.. Kuulemma vino -1. No onhan se vielä vähä vino tässä vaikka oon saanu siltä otettua sen apuaskeleen pois ja se tulee jo tosi hyvin ilman sitä eteen. Se oli kyllä niin vähän vino että en ymmärrä miten on mennyt piste, kun rallyssa muistaakseni ei tartte ihan suorassa edessä olla..
14. 270 oikeaan.. Tässä ei oo mitään merkintää joten tämä on ilmeisesti menty kunnollisella nopeudella.
15. Hyppy, juoksua.. Tässä ohjaaja joutui ottaa itelleen virheen -3.. Tämän virheen tiesin jo ennen radalle menoa joutuvani ottaa. Este oli paljon kauempana tehtävän suorituskyltistä kuin oon harjoitellut. Jouduin ottaa suorituspaikalla askeleen esteeseen päin, jotta HErtta varmasti hyppää sen. Täytyy siis harjoitella hyppy käskyä hieman uudelleen. Niin että este on metrin  sivussa koirasta ja siitä lähdettävä hyppyyn. Nyt oon menny suoraa estettä päin, koira esteen kohdalla ja mä heti vieressä. Ei olisi ilman apuaskelta ymmärtäny hypätä estettä.
16. Hitaasti! No tämä me osattiin. Tämä oli meidän päivän sana. Olis ollu koko rata Hitaasti kyltin jälkeen niin olis tullu 100 pistettä :D Tämän koira teki tosi hienoa seuruuta ennen maalilinjaa.

Voimme lyhentää päivän kokeen suorittamisen tähän lauseeseen: Hitaasti mutta varmasti. Koira teki tehtävät hyvin mutta tempo oli huono. Radalta poistuessani olin melko varma että ei tullu edes tulosta ja kun näin että 84 pistettä sieltä tippui niin olin jokseenkin ihmeissäni. Ilman tempo miinuksia oltais oltu meidän oikealla tasolla, 90 pistettä.. No tulos tuli silti. Yhtä vajaa RTK2 ja sitä lähetään hakemaan 2.4.2016. Ilmoittauduttu on. Nyt jäämme tauolle ja toivomme että siinä välissä ne juoksut on juostu! Tuomarin kommentti paperissa oli.. "Istumiset hitaita, muuten rauhallisen varmaa suoritusta" No sellasta se kyllä olikin.

Olihan se Martta tyttönenki meidän mukana..Martta kävii muutamaan kertaan kattelemassa menoa hallissa. Eipä sillä sielä mitään ongelmia ollu. Näiden kans ny on niin helppo mennä ihan mihin vaan ja voi samalla muistella niitä Turon aikoja jotka ei ollu ihan samanlaisia.. Kyseisessä hallissa on MArtan näyttelykoitos 19.3, joten otin sille tuola hälinän keskellä seisotusharjoituksia, no problem. Seisoi ku tatti!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti