perjantai 27. joulukuuta 2019

Onnistuttiin!!

Koiran kanssa kisasuorituksessa onnistuminen on hieno tunne. Vielä hienompi se tunne on silloin, kun takana on -ei niin hyvin sujunut- koe ja sitten seuraavalla kerralla kaikki meneekin nappiin.
Kokkolassa 22.12 kaikki sujui!
Kerttu oli loistava. Se työskenteli hienosti ja keskittyneesti koko radan palkatta täysin oudossa hallissa. Siitä olen kyllä onnellinen, että Kerttuun ei koskaan vaikuta uusi ympäristö. sille on sama missä ne tyt tehdään, kunhan tehdään. Kenttä ku kenttä ja halli ku halli. Me onnistuttiin saamaan radalle hyvä fiilis molemmille. Kerttu oli hiljaa ja se keskittyi töihin ja suoritti tehtävät varmasti. Se teki täyden pisteen rataa. Ja mä vaan nautin mukana. Seuruu oli läpi radan mukavan tuntuista ja tehtävien suorittaminen tasaista. Mahtava reissu ja siitä tuloksena vielä tulokasvuoteen RTK2.

Rata sisälsi kaikkia niitä tehtäviä, joissa Kepan saa suurella todennäköisyyellä nousemaan niin että se alkaa äännellä.. Paikalla käännös vasempaan, kiertäen täyskäännös, pyörähdys, hyppy, ohjaajan ympäri... Se suoritti ne kaikki mallikkaasti! Hypyn ja pyörähdyksen kohdalle tuomari oli paperiin kirjoittanut "hieno!". 

Otin radalle menon lähestymiseen riskillä ihan erilaisen tyylin kuin koskaan aiemmin. Se vissiin kannatti. Sellaistahan se on nuoren koiran kanssa. Täytyy löytää se oikea lähestymistapa kisasuoritukseen. Olin jo aiemmin käynyt Kepan kanssa pyörähtämässä ringin hallissa ja metsässä kävelyllä. Meidän vuoro oli numerolla 10. Rataantutustumisen jälkeen lähdin heti hakemaan koiraa. Käytiin sitä uudelleen metsässä ja sen jälkeen sisälle halliin jossa seitsemän ensimmäisen koiran ajan me tehtiin luopumis- ja rauhoittumisharjoituksia koiraa maaten. ei se kauhean mieltäylentävää kokoaikaa ollut... Kepa kyllä tiesi nimittäin että töihin on tultu niin pelkkä makaminen ei olisi oikein sitä kiehtonut... Mutta tasasi kivasti koiran mielialaa. Ja kun me sitten kahta koiraa ennen meidän suoritusta alettiin leikkimään ja tehtiin vähä seuruuta niin koira oli tosi kivassa tilassa.  Ja työskenteli kivasti hälinän keskellä. 

Hieman mua jännitti se matka lelun poislaitosta lähtökyltille.... siinä menisi väkisin pari minuuttia vaikka alkaisi lähestyä kehää vasta kun tuomari on oikeasti valmis. ja siinä välillä olisi vielä narun irrotus.. Mutta Kepa hoiti homman kotiin. Kivassa tilassa porteista sisään ja kehän. Narua ottaessa kontakti toki putosi mutta heti pyydettäessä taas valmiina töihin lähtökyltillä.

Lähtö : koira mukavasti hereillä ja lähtee kivassa tilassa liikkeelle.
1. Istu - Seiso - kierrä koira : hienosti sujuu
2. Pujottelu : kokoajan kivaa seuruuta
3. Maahan : hyvin maahan...
4. Istu - 90 käännös oikealle - Istu : helppoa ja koira hyvin kuulolla
5. Ohjaajan ympäri : reippaasti menee
6. 270 käännös vasempaan : ei parasta pyllyä Kepalta mutta hyvää silti
7. Eteen istu - oikealta sivulle - istu : ihan kivasti eteen ja kuulolla ollaan edelleen
8. Kiertäen täyskäännös : hyvin toimii
9. Istu - 90 käännös vasempaan - istu : nyt on hienoa pyllynkäyttöä, sitä mitä Kepa osaa
10. Koira eteen istu - vasemmalta sivulle : ja hieno meno jatkuu
11. Istu - 1 askel - istu - 2 askelta - istu - 3 askelta - istu : Ihanasti hereillä ja töissä!
12. 270 käännös oikeaan : Hyvin mukana
13. pyörähdys : aivan loistava. Nopea, hiljainen ja varma!
14. Hyppy : aivan loistava. ei ennakointia, ei poikitusta hypyn jälkeen, heti hallinnassa alastullessa!
15. Kahdeksikko : hyvin seuraa
Maali : ja edelleen koira on hyvin kontaktissa seuruussa vaikka pitkä rata takana. 

Maalin jälkeen aina vähän jännittää että luuleeko Kepa että taskusta otetaan lelua kun alan kaivaa sieltä narua.. Tällä kertaa ainakin vältyimme siltä hylyltä jälleen että kävisi naruun kiinni :D Rauhassa istui ja odotti että laitan narun kiinni. Heti kun pääsimme kehänauhan yli, sanoin koiralle palkka sanan ja kyllä me sitten leikittiin!!!  Fiilis oli aivan mahtava vaikka tiesin että yksi mahdollinen kymppivirhe sieltä saattaa räpsähtää. Rata oli kuitenkin niin hienossa tilassa tehty että tulkoon kymppi jos haluaa. Me oltiin Kepan kanssa niin voitettu itsemme, tehden radan meidän tasollamme ja ihanassa fiiliksessä!

Joo tuli sieltä -10 tvä kyltiltä numero 3.. Kun pyysin kepaa lähtemään liikkeelle maasta niin se lähti jostain syystä istumisen kautta. En kuitenkaan halunnut alkaa sitä uusimaan koska Kepa olisi kyllä vaistonnut että nyt meni jotain väärin ja se hienosti kasassa oleva pakka olis levahtanut. Otin mieluummin 90 pistettä ja kauniin kokonaisuuden kuin 97 pistettä ja riskin että loppurata menee päin helevettiä kun koira huomaa että jotain piti tehä uusiksi ja vaihtaa vaihdetta.

Tulos siis AVO90 koulutustunnus RTK2 ja 3.sija

Ja sitten pidettiin 4 päivää täytin treenivapaata. Ja nyt ollaan lähdössä treeneihin ja alentaan tosissaan rakentamaan valmiiksi bh koetta sekä Rallyn voittaja luokkaa... siinä on vähän hommaa..







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti