torstai 28. maaliskuuta 2019

Voitto kotiin!

Kertun eka voitto ja täysien pisteiden rata!..... mutta toivon mukaan ei viimeinen.
Kepa-Kepsukka-pätevä tyttöseni-Rallytoko Cupin ensimmäinen osakilpailu tälle vuodelle meni yli odotusten. Kyllä mä tiedän että tällaiseen se pystyy halutessaan, mutta en uskonut että se tapahtuu. Häiriötekeminen kun ei ole meillä vielä mitenkään hyvää ja varmaa. Mutta näköjään siinä ollaan edistytty. Radan ulkopuolella lämmitellessä Kepa otti muista paljon häiriötä, eikä tehnyt töitä ollenkaan niin kuin se osaa. Se jäi vähän mietityttämään kun meidän vuoro sitten tuli. Radalle mennessäkin Kepa vielä ennen lähtökylttiä ja lähtökylttiä oli sen näköinen, että jotain outoa tässä nyt on. JA kyseessä kuitenkin koiralle tuttu halli.

Mutta kun alettiin oikein töihin niin se heräsi. Pisteiden perusteella rata oli täydellinen ja tekihän se jokaisen tehtävän tosi hienosti. Seuruukin hienossa kontaktissa läpi radan! Ei me turhaan olla treenattu eikä näköjään ihan syteenkään oo treenit menneet! Me tehtiin sadan pisteen rata..

Video löytyy ja sitä katsoessa en löydä mitään sanottavaa koiran tekemisestä. Paitsi se koiran ilme lähtöön mennessä ja lähdössä. Häiriö ja erilainen tilanne vähän vaikuttaa koiraan. Se kyllä helpottaa metkan varrella kun ikää ja kokemusta karttuu. Ja ilme parani samantien kun lähdettiin tekemään rataa. Mukava fiilis. Nyt on sitten mentävä eteenpäin. Ja mikäs olisikaan seuraava askel kuin viralliset kilpailut. Palkattomat treenit otetaan siis nyt aiheeksi, tai ei nyt palkattomat mutta palkka piilossa tehtävät treenit ja ei muuta kuin virallisiin kun se toimii. 

On se kyllä hieno koira! Käyttäytyminenkin kisapaikalla ihan priimaa taas. Jos ei lasketa luonteenlaatuun kuuluvaa hötkyilyä :D Voidaan kai me rata mennä totuttuun tapaa läpi vaikka ei siinä paljon sanottavaa ole. Tuomarikin oli kommentoinut arvostelulomakkeeseen "Hienoa tekemistä. Päästitte tuomarin helpolla."

Lähtö: Ilme ei ole koiralla sellainen kuin haluaisin, mutta kuitenkin kuulolla. Erilainen tilanne kuin perustreeneissä niin se vaikuttaa alussa koiraan.
1. 360 oikeaan : Tässä koira vielä hieman pihalla liikkeen alkaessa mutta sitten korvat nousee ja alkaa hieno tekeminen!
2. Istu - kierrä koira : Sujuva ja rauhallinen.
3. 360 vasempaan : pylly kääntyy hyvin ja kontakti säilyy hienosti
4. Pujottelu: Mahtavaa seuraamista koko matkalla
5. Juosten: Hyvä seuruu jatkuu vauhdin muuttuessa
6. Normaali vauhti : Samoin tässä
7. 270 vasempaan : Hyvin kääntyy pylly
8. 1-2-3 vierellä : Hyvin kuulolla
9. Oikealle : Hienosti mukana
10. Koira eteen istu - oikealta sivulle - istu : Tässä mä en osaa oikein olla narun kanssa ja siksi helpotan koiran tekemistä. Koira kyllä toimii.
11. Maahan : Sinne se lysähtää samantien ku käsky käy. Tai kuten tyttäreni sanoi videota katsoessaan "Olipa nopia, ethän sä ehtiny ku aloittaa käskyn antamisen ku se oli jo maassa"
12. Täyskäännös oikeaan  : Vielä jaksaa samaan malliin.
Maali : Hetken vielä seuruuta maalikyltin jälkeen jotta saan palkata tosi hyvästä ilmeestä ja paikasta käännöksen jäljiltä. Palkka suuhun ja kyllä me leikittiin kauan radan jälkeen.

Ainahan sitä hiottavaa on vaikka tekee täysien pisteiden radan. Palkka pois, pyllyn käyttöä vielä paremmaksi vaikka tosi hyvää se on jo nyt, perusasennot nopeammaksi. Näitä hiotaan ja lähtöä ja häiriötä. Ja katsellaan sitä kisakalenteria....






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti