perjantai 10. elokuuta 2018

Piirinmestaruus Rallyt

Jostain syystä tämä teksti on tullut "Radalla taas tekstin jälkeen... Tämä kuuluu lukea ennen sitä jotta pysyy järjestyksessä :)

Ei siitä oikeen mitään tullu. Tai ei niinkään voi sanoa. Radalla oli mukana hyvin hereillä oleva koira ja yli puolet tehtävistä suoritetiin hienosti mutta sitten sielä tulee näitä ihmeellisiä juttuja. Välillä me ollaan niin tekemässä eri tehtävää. Koira ottaa käskyn hyvin vastaan mutta tekeekin ihan eri asian kuin mitä piti. Eikö se keskity vai onko mun käskyt niin sekavia että se ei pysy mun mukana vvai sekaako se jo näitä käskyjä kun tehtäviä on se vaivaiset 90 ja sama toisella puolella. En tiedä. Lähestymme seuraavaa koetta siten että teemme paljon ratatreeniä. Kokeillaan tällaista lähestymistapaa. Ilman tulosta siis jäätiin. Ja vielä enemmän se harmittaa sen takia kun kyseessä oli piirinmestaruuskisa... Ykkösellehän meidän alueella ei mahda mitään mutta kakkonen sai vaivaiset 72 pistettä ja siinäpä ne olikin sitten kaikki palkitut kun muita tuloksia luokassa ei tullut. Että paljoa ei piirinmestaruuspalkintopallille olisi vaadittu.. Mutta jäipä nyt kiipeämättä sinne..

Koira oli paikan päällä lämmittelyssä hyvin hereillä ja radallakin se oli hyvässä vireessä. Teki vain vääriä tehtäviä :D toki siellä oli pari melkoista loukkua siinä radassa... Merkiltä kutsumisen jälkeen peruutus sivulla ja sarjahypyn (kolme estettä) jälkeen edessä peruutus...

Lähtö : hyvin hereillä
1.Istu-Seiso-Maahan : Tästäpä otettiin -1 vino kun koira on taas alkanut menemään sivulla vinosti maahan. Täytyy treenata se takaisin suoraksi. Se on tapahtunut ennenkin.
2. Merkille lähetys : No tämä oli taattua Martta laattua. Tuomarikin oli kirjoittanut paperiin että varma ja hieno liike!
3. Liikkeessä kutsu koira : Tähän on tullut kivasti vauhtia.
4. Peruutus sivulla: No tässä me nyt säädettiin sitte oikeen urakalla. En kyllä käsitä mikä koiraan meni. Se ei ymmärtänyt taakse käskyä tuossa kohtaa ollenkaan. Kun sanoin taakse niin se lähti kääntymään mun eteen. Uusin ja taas sama homma. Uusin toisen kerran ja sitten se jo pikkuusen peruutti mutta ihan vinoon ja meikäläinenkin oli vielä unohtanu ottaa sen kolmannen askeleen.. Tästä miinutsta yhteensä 16...  -3 uusi, -3 uusi ja -10 tvä
5. Tulppaani : Tämä ei onnistunut viime kokeessa. Mutta on nyt treeneissä hiottu ja onnistui tässä hyvin
6. 270 vasemmalle (oikealla) : Hyvin menee
7. Sarjahyppy (oikealla): Tosi hienosti koira hallinnassa kaikki kolme hyppyä ja heti niiden jälkeen. Niin luki myös paperissa, että hieno hallinta hyppyjen jälkeen. Mutta -1 vino. En tiedä mutta luulen että ollut hallintaan hyppyjen jälkeen tultuaan vinossa seuraamassa.
8. Edessä peruutus (oikealla): -1 tvä. Vähä vinoon peruuttaa
9. 360 vasempaan (oikealla) : Hienosti
10. Istu , täyskäännös oikealle, istu (oikealla) : Koira jää perusasennossa taakse ja peppu ei oikeen toimi. -10 tvä kun istuu ylimääräisen istumisen kun korjaan sen sivulle.
11. Käännös oikealle (oikealla) : No tästä on tullut -10 tvä! Ihan käsittämätön. En ymmärrä miksi. Videonkin olen katsonut enkä ymmärrä. Mutta tuomari päättää
12. Hyppy (oikealla) : Ei moitittavaa
13. Istu, koira eteen, oikealta oikealle, istu (oikealla) : Ei oikeen pylly toimi ja muutenkin on säätöä tässä ihan helpossa liikkeessä. -1 vino, -1 tvä ja -3 ov
14. Takaa puolenvaihto (oikealla) : Hienosti
15.Istu, käännös vasemmalle, istu : Hienosti tämäkin
16. 360 oikealle : hienosti
17. Liikkeestä maahan : Tähän on tullut jostain ihanasti lisää vauhtia.
18. Edessä peruutus 1-2-3 askelta : Hienosti sujuu vaikka treeneissä on koittanut tästä varastaa ittekseen sivulle vähä väliä.
Käytösruutu Edessä maaten ja siinähän se makas.

Että sellainen rata. Ei ollu meidän päivä. Katsotaan kuinka käy seuraavassa kokeessa 15.9 kun nyt kokeillaan uudenlaista lähestymistyyliä ja tehdään siihen saakka kerran viikossa ratatreeni.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti