sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Kokeessa jälleen

Tänään lähdettiin ottamaan revanssia siitä kahden viikon takaisesta rallykokeesta jossa ohjaaja mokasi. Luojan kiitos mä osasin tänään käyttäytyä. Koepaikka tällä kertaa Seinäjoki, tuomarina Fiia-Maria Kivioja ja luokkanahan meillä on voittaja toista kertaa virallisesti. 

Ensin täytyy sanoa että koutsina sain tänään olla ylpeä. Eräs koutsattava teki tänään avo luokassa koiransa kanssa hienoa työtä. Kaikki ne liikkeet joita on laitettu kuntoon, toimi hienosti ja tulos tuli. Koiralle parempi, ohjaajalle yks kymppi ;) Saman koutsattavan ALO koira aloitti tänään kilpailu-uransa ja teki niinikään hienon tuloksen! Nämä jännitti tänään taas enemmän kuin oma suoritus, mutta treenit ovat tuottaneet tulosta. Hyvä te! 

Joskin joudun myöntää, että jostain syystä tässä voittaja luokassa on taas alkanut omatkin suoritukset jännittää, niin tänäänkin. Pariin kertaan huomasin radalla alkavani vaipua jännitykseen ja meinasi mennä hätäilyksi, mutta syvä huokaisu ja sain itseni koottua uudelleen. 

Koira oli hyvä. Tykkäsin. Ja mikä parasta: nyt me ollaan tauolla! Ainakin minä oon tätä odottanut, mutta luulen että koirakin on onnellinen ja taas täynnä tarmoa kun neljän viikon päästä aloitamme uudelleen treenit. 16.12 käväisemme toivon mukaan viimeisen voittajaradan omalla hallillamme ja sen jälkeen on taas parin viikon joulutauko kunnes aloitamme mestariluokan treenit. Saa nähdä kauanko joudutaan mestariluokan liikkeitä treenata jotta on mahdollista mennä kokeeseen, mutta haaveissa olisi että maaliskuussa ja huhtikuussa kokeillaan, kun taas on lähiseudulla kokeita. Ensin täytyy ostaa se kuuluisa lisenssi :D  

Tänään tehtiin lähestulkoon sillä tasolle mihin pystyttiin. Tulos oli 92 pistettä ja 2.sija. Rata ei ollut mitenkään helppo mutta Martta suoritti sen hyvin. Niissä kohdissa joissa olisin voinut väittääkin niin tuli hieman ongelmia.

Lähtö: koira ihanasti hereillä. Ollaan päästy yli siitä lähdössä ilmestyvästä epävarmuudesta, onneksi.
1. 360 vasempaan : hyvinhän se meni, mutta kyllä me tauon jälkeen vielä hiotaan tätä paremmaksi. Saisi se vielä "näyttävämäpää" ja sujuvampaa olla.
2. liikkeestä seiso-kierrä koira : Liikkeestä seisominen on jotenkin nyt todella helppo. Voi kumpa se jatkuisi samalla linjalla kun ensi vuonna kaivetaan taas toko kamat esille...
3. Istu-täyskäännös vasempaan : ei moittimista
4. Puolenvaihto jalkojen välistä : Hieno! Ja ohjaaja oli ottanut edellisestä kokeesta opikseen ja osasi jättää koiralle tilaa sinne oikealle puolelle..
5. Istu-maahan-kierrä koira (koira oikealla) : Vaikka koira vaihtaa puolta hienosti ja seuraisi siellä kyllä niin se alkaa seuraavan tehtävän kohdalla oikealla ollessaan yrittämään takaisin vasemmalle. Tässä on tärkeä kohta treenillistalle tauon jälkeen. Jos on käsketty oikealle niin siellä pysytään kunnes toisin määrätään. Otin ja uusin tuon kyltin ja otin -3. En tiedä mitä siitä olis tullu miinusta jos olisin vaan pyytänyt sen vasemmalta takaisin oikealle mutta jo treenin takia halusin ottaa asian uusiksi. Uusinnassa saatiin -1 tempo eli ilmeisesti maahanmeno oli tuomarin mielestä liian hidas ja mahtoi koira olla hieman paineistunut kun huomasi että eka kerta ei menny ihan nappiin.
6. Käännös oikeaan (koira oikealla) : Ei sanottavaa. Nyt oli koira jo tajunnut että oikealla on oltava. Ja pysyyhän se siellä hienosti pitkiäkin aikoja kun treenataan. Se on vaan se puolenvaihdon jälkeen se huono kohta. Siinä kohtaa se on epävarma että missäs pitääs ollakaan. 
7. Istu-maahan (koira oikealla) : ei hätää
8. Koira eteen, vasemmalta kiertäen oikealle (koira oikealla) : No jos se on ennen ollu oikealta eteentulossa vino, niin nyt se meni yli :D Eri suuntaan vinoon eteen. Meinasin antaa sen vinouden anteeksi mutta uusimiseksi meni kun sivulle pyydettäessä jäi vasemmalle eikä menny oikealle. Uusimisessa oli hieno! Suoraan eteen ja sujuvasti kiertäen takaisin oikealle. Uusimisesta kuitenkin se -3 tähän tehtävään. 
9. Molemmat oikeaan täyskäännös (koira oikealla) : Tämä oli sujuva. Monet sössi jostain syystä tuossa kyltillä
10. Pyörähdys : Tästä on tullut nyt varma liike kesän epävarmuuden jälkeen! Aina sujuu!
11. Pujottelu : Ei ollu seuruu niin hyvää vasemmalle kääntyessä kun haluaisin, mutta teenataan sitä vasenta sitten tauon jälkeen.
12. 2 x kiertäen täyskäännös : no problem. Paitsi että ohjaaja otti -1 ku taisi pysähtyä tuola käännösten välillä..
13. Houkutus : Houkutuksena tällä kertaa kirja ja koiran peitto. Ei ne Marttaa kiinnostaneet
14. Istu-käännös vasempaan-istu : Sujuva
15. Istu-seiso-maahan : Tätä on koitettu treenata. Seisominen on hyvä mutta siitä kun mennään maahan niin pakkaa olla kamalan vino. Vaan eipä ollut enää! Ainakaan tänään.
16. Koira eteen- peruutus 1,2 ja 3 askelta-koira sivulle : Ei ongelmia. 
Maali.
Käytösruudussa oli 2 minuuttia koira istuen edessä. No siinähän se istua möllötti rauhassa. 

Tulos siis 92 pistettä ja sillä pääsi toiselle sijalle. Olen kyllä pisteisiin todella tyytyväinen. Kaikki mikä alkaa ysillä tässä lajissa on varsin hienoa, varsinkin ylemmissä luokissa. Tuomarin kommenteissa lukee : sujuvaa menoa ja selkeää ohjausta! Oikea puoli vaatii vielä hieman vahvistusta.

Ja treenilistalle tulee puolenvaihdon jälkeen hommien jatkaminen oikealla puolella, sitä pitää saada varmemmaksi. Ja edestä sivulle tulot oikealle. Ja vaikka vasemmista käännöksistä ei miinusta tulekaan että tarpeeksi hyvät ne on niin itte en ole niihin tyytyväinen. Ne on sitä paitsi olleet jo jossain kohtaa parempia. Ja silloin niitä treenattiin.. Otamme sitä uudelleen. 

Nyt me huilataan. Me lenkkeillään ja juostaan metsässä ja kerätään voimia. Joulukuussa me haetaan se rallytokon kolmas koulari tälle vuotta (näin on päätetty!) ja sitten alkaa mestariluokan liikkeiden opettelu. Siinä voipi olla tekemistä... Joskin tänäänkään en löytänyt mestariradasta mitään ylitsepääsemätöntä. Koulutustunnus me voidaan saada pikaisestikin mestarista mutta se valion arvon metsästys voipi olla pitempi urakka... Mutta onhan meillä koiran loppuelämä aikaa :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti