sunnuntai 27. elokuuta 2017

Alkaa oleen takki tyhjä..

Nyt oikeesti alkaa olla tälle vuotta takki tyhjä. Muutama rutistus olis vielä ennen talvitaukoa. Tänään tuli kokeen jälkeen sellainen olo että nyt on turnauskestävyys lopussa. 

Tänään oli ohjelmassa (toivottavasti) viimeinen avoimen luokan rallystartti. On se kumma miten se koulutustunnuksen mahdollisuus luo tekemiseen ihan erilaisen paineen. Jännitti jopa oikeen! Martta ei tuottanut pettymystä tänäänkään. Miten paljon voi koirastaan tykätä!
Tuloksena tänään AVO99 ja luokkavoitto. Ei rikottu meidän voittojen sarjaa. Kolmas voitto peräkanaa, kaikki avoimen luokan kokeet ollaan voitettu. Melkoisen huikee fiilis!

Ei ollu tuomarin sihteerillä paljo tekemistä meidän radan aikana. Tehtiin sadan pisteen rataa viimeiselle kyltille asti. Sivulta eteentulon apuja on nyt pienennetty ja se ei ihan aina vielä tuota toivottua tulosta vaan ajoittain koira jää vähä vinoon eteen istuessaan. Ja viimeiseltä kyltiltä  otettiin siis -1 vino.

Paikalla sattui olemaan tuttuja, joten sain katsella videotakin meidän radasta. Se oli miellyttävää katseltavaa! Harvoin oman tekemisen kattominen videolta on miellyttävää. 

Oltiin lupauduttu vielä nollakoiraksikin kokeeseen. Neljäs nollarata voittajasta ja nyt aletaan olla kohta sillä tasolla mihin pyritään. Tähän saakkakin tulos olisi aina tullut, mutta se on ollut vain muutaman pisteen yli 70 edellisillä kerroilla. Tänään pisteet olisi olleet 88. Sielläkään ei suuria virheitä. Peruutuksessa kintereet oli osuneet maahan kesken peruutuksen ja se on -10. Sais paremmin nostaa pyllyn ylös peruutuksessa. Ajoittain se on kyllä hyvä, mutta toisinaan menee liian matalalla pyllyllä. Pari -1:stä sieltä tuli vinoudesta lisäksi. Samasta ku avo radallakin: perusasennosta eteentulo sekä istu-seiso-maahan liikkeestä. Meillä on ollu työn alla tuo seisomisesta maahanmeno, kun se on vähä huono. Sais mennä siinä mun vierellä paremmin maahan mutta yrittää tuoda etupään mun eteen tässä jostain syystä. Jatkamme sen treenaamista. 

Tänään pyörähdyskin toimi jopa koeradalla hienosti, kun se on pakannut toimia treeneissä ja kokeen herättelyissä mutta ei kokeessa radalla. Tänään se oli hieno. Vasemmalle käännöksissä koira ei tänään painanut jalkaa, treeni on tehny tehtävänsä. Pujotteluissa koira ei mene enää epävarmaksi kun osaan jättää sille tilaa. Eteentulon suoruutta pitänee näköjään vielä treenata, että pienelläkin avulla siihen on tultava suoraksi. Ja voittajan liikkeitä pitää vielä hioa. Pieniä hiomisia, mutta rallyssa nekin voi maksaa joskus paljon, joten niihin täytyy panostaa.

Teemme nyt poikkeuksen eikä mennä ratoja läpi tehtävä tehtävältä. Mitäpä noita, kun kaikkiin kirjoitettaisiin että koira oli hieno :D
Tuomarin kommenteissa luki AVO radan paperissa näin : Osaava Koirakko! Erinomaista yhteistyötä. Erinomaiset vauhdinmuutokset ja askelpituus. Nollakoiran paperissa luki - Hienoa yhteistyötä ja suorituksen jälkeen tuomari tuumasi minulle että me ollaan täysin valmiita voittajaan. 

Vaikka takki alkaa olla tyhjä niin vielä olisi edessä muutama juttu tälle vuotta ennen kuukauden talvitaukoa. Kyllä, olen ajatellut pystyä niin pitkään taukoon :D Treenikaverit ei jostain syystä usko mua.. Rallytokosta on vielä kaksi koulutusta, yksi CUP osakilpailu (AVO), seuranmestaruuskisa (VOI) ja 2-3 VOI starttia + toivottavasti yksi fh koe. Mutta nyt me höllätään vähä treenaamista pariksi viikoksi. Koira on todellakin sen ansainnut.

Mä oon niin ylpeä Martasta. Se vaan on niin <3











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti