sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Jälleen yksi tavoite saavutettu.

Tavoitteita pitää aina olla. Ja henkilökohtaisesti voin sanoa että jos mulla ei olisi koirien kanssa kilpailullisia tavoitteita niin en jaksaisi treeneihin lähteäkään. Tavoite ajaa mut treenikentälle. Jälleen on yksi tavoite saavutettu.

Hertan virallinen nimi näyttää tämän päivän jälkeen tältä:
BH TK1 RTK1 Eigen Karolina

Käväästiin kolmannessa rallytoko-kokeessa hakemassa mitali ja koulutustunnus Hertan kanssa. Tähän mennessä parhain suoritus rallytokosta meille. 93 pistettä ja sijoitus 4/30. Pikkuusen jäi hampaan koloon kun kolmanneksi tulleella oli samat pisteet kun meillä, mutta niillä sekuntin nopeampi aika.. No kaikkea ei voi saada, sitä saatiin mitä lähdettiin hakemaan ja tämän viikon treenien perusteella saattoi kyllä odottaakin tällaista suoritusta.

Koira oli hyvässä mielentilassa suoritusta odotellessa. Rata sujui hyvin. Kaikki virhepisteet saa oikeestaan osoittaa ohjaajalle, ei koiralle... Olin ajatellut tämän rallytokon väliaika ohjelmaksi tokokokeitten tauolla, mutta nyt huomaan lueskelevani että mitäs avoimeen luokkaan pitää opettaa, (J piti niitä jo vähä koittaakin. Selkeesti aliarvioin koirani lukiessani uudet liikkeet.) Ei me ny viittitä tätä rallittelua tähän lopettaa. Avoimessa luokassa saa onneksi jättää taluttimen pois! Toimitaan paljo paremmin ilman talutinta. Ja sitten koekalenteria selaamaan..

Rata menee aina niin nopeasti että puolet tapahtumista unohtuu, mutta koitetaan..

1. Lähtö: Koira oli hyvin hereillä ja lähti hyvin matkaan.
2. Koira eteen, vasemmalta sivulle: Vasemmalta sivulle on meille edelleen vähä vaikee, mutta nyt tiedetään sentään jo oikea suunta ettei lähde oikean kautta. Joka tapauksessa tuomarin mielestä ei vissiin ihan nappiin se vasemmalta tulo (-1, kontrollin puute käännöksen lopussa)
3. Täyskäännös vasempaan: muistelisin että tämä meni melko hienosti, mutta silti arvostelussa lukee -1 talutinvirhe..
4. Liikkeestä maahan: Meni hyvin maahan, edellisessä kokeessa ei ollut kuullut maahan-käskyä koskaan ennen. Mutta meni sen verran vinoon että oli haastellista lähteä siitä suoraa seuruuttamaan.
5. 270 vasempaan: ei moittimista
6. Istu, maahan, kierrä koira: Ohjaajan moka. Ajauduttiin vähä liian lähelle kylttiä ja koira maassa ollessaan nuuhkaisi kylttiä, joten -1.
7. 270 oikeaan: Ei moitittavaa
8. Istu, maahan: Hyvä
9. Pujottelu: Paremmin huomattavasti ku viimeksi, mutta sanoisin että alkaa sujua paremmin ku saadaan jättää naru pois. En vaan osaa seuruuttaa narun kanssa. Vauhti hidastuu sen verran kuitenkin, että -1 talutinvirhe.
10. Juosten: Huomattavasti parempi lähtö kuin edellisessä kokeessa, mutta ilmeisesti naru jälleen liian lyhyenä kun tuli -1 talutinvirhe
11. Pujottelu edestakaisin (juosten) : Pakkas olla vähä hitaanlaista. Mutta parempaa tämäkin kuin viime kerralla. Kuitenkin niin hidasta että saatin -1 talutinvirhe ja -1 koira pois asennosta.
12. Normaali vauhti: Tässä esitti hienoa seuruuta juoksun jälkeen.
13. Koira eteen, oikealta sivulle: Tässä hienosti hereillä.
14. Vasen täykäännös, kiertäen: Ei niin hyvä kuin irrallaan mutta ei moitittavaa.
15. Maali.

Ohjaaja ottaa ihan turhia talutinvirheitä kun ei tajua missä sen narun pitäis olla. Kaikki tän päivän pistemenetykset menee mulle. Ja koiralle miinusta jälleen liian hitaasta vauhdista. Sitä treenataan edelleen. Mutta huomattavasti parempi se oli nyt kuin kahdessa edellisessä kokeessa! Oikein tyytyväinen koiraan ja vielä kun arvostelulapussa lukee "kauniisti ohjattu" niin ei voi jäädä kuin hyvä mieli tästä päivästä.




Martta neiti oli matkassa mukana. Käväästiin kattomas mitä neiti tuumaa sisähallista ja sielä olevasta tohinasta. Ei mitään. Vähä otettiin siinä pientä tottista häiriössä ja katteeltiin ympärillä olevaa toimintaa. Melko ylpeä neitin käytöksestä. Hyvä näin. Martankin kisaura kun ensi vuonna toivon mukaan alkaa niin olis ihan jees jos se osais sielä myös käyttäytyä.

Nyt pitäis alkaa keskittymään Hertan kanssa tosissaan siihen tokoon kun ilmoittautuminen marraskuulle on lähtenyt.. En tosin ole silti ihan varma vielä osallistumisesta.. Kai sen vikalistan vois hakea. Vai taidan tietää sen muutenkin.. Kattoo ny mihin tulokseen taas lopulta tuun. Huomenna on kokeenomainen tokotreeni. Se kertoo paljon..


 
Kuvat ikävä kyllä puhelinlaatua..
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti