lauantai 2. marraskuuta 2019

Rallytoko CUP 2019

Kolmas ja viimeinen Rallytoko cupin osakilpailuista on tältä vuodelta kisattu. 
Piirinmestaruuskisa fiaskon jälkeen on ollut melkoinen kynnys mennä Kertun kanssa radalle. Siihen kun lisätään meidän tottiksen ääntelyongelma, niin olin jo vähällä perua tämän päivän. Ääntelyongelmaan sain onneksi tällä viikolla ahaa elämyksen ja kas, koira tekeekin työnsä taas hiljaisuudessa! Tämä auttaa osaltaan siihen että pm kokeen fiasko ei uusiudu. Ääntelyongelman ratkaisu kun ratkaisi samalla koiran tunnetila ongelman.

Kepa oli siis tänään oikein kiva radalla. Tehtävät se osaa ja työmotivaatio löytyy joten en  valmistellut sitä mitenkään muuten kuin pihalla kunnolla haukuttamalla, hetkeksi autoon ja ennen vuoroa uudelleen haukutusta kehän laidalla ja menoksi. Kepa oli hyvässä mielentilassa radalla ja hiljaa! Teki tehtävät kuten osaa. Olen erittäin tyytyväinen tämän päivän suoritukseen! Olin ajatellut että en tänä vuonna enää osallistu kokeisiin mutta josko kuitenkin ilmoittautuisi vielä hakemaan sitä puuttuvaa tulosta RTK2 koulariin. Nyt kun mielentila ongelmat taitaa olla ratkaistu niin se voisi onnistua. 

Lähtö: lähdössä meinasi olla liikaa virtaa mutta sain mä sen aloilleen.
1. 270 oikeaan : hienosti kääntyy
2. Istu-koira eteen-vasemmalta sivulle-istu : hienosti eteen ja vasemmalta sivulle on parantunut yhyäkkiä paljon
3. Pyörähdys : aivan loistava pyörähdys ja hiljainen. Tämä on ollut aika varma Kepan ääntelyn aiheuttama liike. Ei inahdustakaan.
4. Liikkeestä maahan : hyvin maahan ja tämäkin hiljaa vaikka tässäkin on melko varmasti äännellyt
5. Kiertäen täyskäännös : No joo... Kepa on jo tällä kisakokemuksella oppinut tunnistamaan milloin ollaan kokeessa. Meillä on ihan nollatoleranssi taisteluun ja kaikkeen oheistoimintaan töissä. Mutta koska Kepa tiesi että en voi puuttua niin lähtikin mua kiertäessään metrin päähän haistelemaan ja löysi sieltä maahan joltain pudonneen namin. Pisti vähä vihaksi... Mutta söi namin ja tuli takaisin töihin. Otettiin uusimisesta -3 ja toisella kertaa todella hieno täyskäännös
6. Oikealle : helppo
7. Vasemmalle : helppo
8. 360 vasempaan : loistavaa pyllynkäyttöä
9. Istu-täyskäännös oikealle : voi mä mokasin ihan perusliikkeen. Kyllähän Kepa istuu aina automaattisesti kun pysähdytään seuruusta. Jostain syystä sanoin sille kuitenkin istu käskyn ja se teki sellaisen päätelmän että se oli käsky tehdä jokin  liike. Päätti että pyysinnsitä eteen istumaan joten uusimisesta taas -3. Toisella kertaa osasin olla hiljaa ja koira suoritti tejtävän hyvin
10. Istu-seiso-kierrä koira: seisomaan nousu on tullut varmaksi
11. Istu-koira eteen-oikealta sivulle, istu : Tästä me ollaan saatu  -1 py.  En yhtään muistanu että Miksi. Mutta muistimpas sitten että taisi hypäshtää vähä mua vasten  edessä. Siitä se piste. 
12. Askel Oikealle: oon saanu kyllä nämä sivuaskeleet toimimaan hyvin. Niin tämä liikkeessä tehtävän kuin sen paikallaankin tehtävän.
13. Istu-ohjaaj askel oikealle-koira sivulle : hienosti
14. Juosten : vähän alkaa seuruu tässä kohtaa rataa  jo kärsiä mutta hyvin tulee
15. Pujottelu (juosten) : suoritetaan virheettä mutta ei kuitenkaan täydellisesti.
Maali : ei onneksi luule että otan lelua taskusta kun otin narun. Se aina vähän pelottaa kun odottaa palkkaa. Että otan taskusta palkkaa ja puree hihnaan. Ei onneksi ainakaan tällä kertaa.

Hieno suoritus Kertulta. AVO93.
Tuolla tuloksella
Osakilpailun 3.sija
CUPin 1. Sija
Seuranmestaruus 2.sija





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti