sunnuntai 1. syyskuuta 2019

2/3 tehtynä!

Fiilikset on tämän kokeen jälkeen hieman ristiriitaiset. Toisaalta pääsimme tavoitteeseen, mutta toisaalta jäimme kauas siitä. Mitenkähän tämän sitten pukisi sanoiksi..

Aloitetaan vaikka siitä että koira ei ollut radalla ollenkaan oma itsensä. En tunnistanut omaksi koirakseni suorituksen aikana.Kuitenkin koira suoritti radan 93 pisteen arvoisesti. Silti olen tosi pettynyt koiran tekemiseen ja olemukseen radalla. Se ei ollut se mun taitava Kerttu. Analysointi on radan jälkeen ollut kovaa. Miksi koira oli sellainen kuin se oli?

Tekihän se rallytokon sääntöjen ja tuomarin arvion mukaan hienon suorituksen mutta mun kriteereitä se ei täyttänyt edes rimaa hipoen. Seuraaminen ja keskittyminen oli huonoa. Ei kestänyt palkattomuutta. Muta täytyy sille antaa tunnustusta tehtävien osaamisesta kun ei tuon enempää saanut virheitä vaikka olemus oli suoraan sanoen aika paska. Toki myös mun olemus ei ollut sitä mitä pitää, jotta koira esittää parhaansa. 

Kun olen tässä nyt asiaa pohtinut ja miettiny (kuten tapoihini kuuluu), niin olen tullut vain yhteen johtopäätökseen. Nuori koira joka näyttää viidessä kuukaudessa tekevän kaksi koulutustunnusta, saattaa omata hieman turnausväsymystä. Tai väsymys on ehkä väärä sana, Kepa on harvoin väsynyt. Mutta se on nyt tehnyt koulutustasoonsa nähden paljon palkatonta pitkää suoritusta ja se alkaa näkymään. Siksipä taidan ratkaista asian niin, että ensi viikon koetta varten ei treenata kertaakaan. Koira osaa tehtävät niin annetaan sille nyt vapaata rallytreeneistä, josko se olisi oikea lähestymistapa viimeiseen kokeeseen ennen ansaittua ja paikallaan olevaa neljän viikon tottelevaisuustaukoa. Toimiiko ratkaisu, niin senhän tietää vasta kun on ensi viikon radalla suorittamassa. Riskejä on otettava..

Lähtö: Lähdössä itse asiassa koira oli hyvässä tilassa ja se lupasi hyvää.
1. Istu-seiso-kierrä koira : No ei ollut piski ihan kuulolla. Kun pysähdyin niin koira jatkoi matkaa ja jäikin sitten istumaan ihan liian eteen ja ihan liian vinoon. Hetken mietin että uusinko, koska ei se niin vinossa ollut että olisi tullut virheitä. Mutta koira oli ihan liian edessä ja vinossa , jotta olisin saanut sen hyvin nousemaan seisomaan, joten otin uusiksi. Uusinnassa hieno suoritus! (-3 uusi)
2. Pyörähdys : Tästä me ollaan otettu -1 ov, enkä yhtään tiedä miksi. Koira lähti hyvin pyörähtämään ja teki sen jopa äänettömästi!
3. 360 vasempaan : Ei tästä virheitä tullut, ei se niin huono ollut, mutta ihan paskaa verrattuna siihen mitä koira osaa. Kepan pyllynkäyttö kun on nyt saatu ihan loistavaksi. Tässä kohtaa se oli kaukana siitä.
4. Istu-käännös vasempaan- istu : Tässä ei moittimista.
5. Hyppy : Tämä oli hieno! Ollaan siis opittu tämäkin! Mahtoiko olla jopa hiljaakin?!
6. Ohjaajan ympäri : Ei oo sitten koskaan tehny näin! Kun annoin käskyn lähteä kiertämään niin Kepapa vaan käveli mun edestä ja alkoi mennä kohti kehänauhaa.. Jouduin vähä jo paniikkiin että se ottaa hylsyn, mutta kyllä se kääntyi takaisin oikealle reitille yhdellä pyynnöllä. Uusimiseksi meni siis ja siitä -3. Uusinnassa hieno suoritus.
7. Pujottelu : Koira ei esitä lähellekkään sitä seuruuta mitä se osaa. Se ei keskity kunnolla töihinsä.
8. Juosten : Lähteehän se, mutta edelleenkään se ei esitä sellaista seuruuta mitä osaa eikä keskity kunnolla.
9. Juosten vasemmalle : selvitään
10. Hitaasti : Virheetön suoritus, mutta toistanko itseäni jos kirjoitan että koira ei esitä ollenkaan sellaista seuraamista mitä se osaa?
11. Normaali vauhti : Ehkä tässä riittää kun lukee kohdan 10...
12. 360 oikeaan : Tämä meni hyvin!
13. Kahdeksikko : Ihan paskaa seuruuta ja vittuunnuksissani tein elämäni ensimmäisen (ja viimeisen) tötsien kierätmisvirheen ja tein yhden kiepin niiden ympärillä liikaa.
14. Istu-1-seiso-2-istu-3-maahan : Hei! Koira suoritti tämän hienosti!
15. Istu-täyskäännös oikeaan : sujuuhan se
Maali: Maalissa ei tällä kerta ollut ilmassa sitä mahdollisuutta että koira luulisi mun ottavan taskusta lelua eikä narua.

Radalta tullessani olin täysin varma, että ei saatu edes tulosta. Päällimmäinen tunne oli iso vitutus. Mutta kyllä se siitä, kun käväistiin vähän kahdestaan kävelyllä ja tasattiin fiilikset autolla. Kaverit onneksi tajuaa että siinä kohtaa Teijalle ei mennä juttelemaan, se tulee kyllä sitten avautumaan kun on saanut itsensä takaisin.

Tulos 83pistettä ja sija 4/13. Eli koira teki rallytokon sääntöjen mukaan 93 pisteen suoritusta... Mun kriteerien mukaan se ei saanut tulosta ollenkaan.. Paperissa lukee kuitenkin "OSaava nuori koira". JA palkintojen jaossa tuomari vielä tähdensi miten hieno suoritus :D Vastasin hänelle että mulla on ihan eri näkemys tästä, kun tuntui että mulla on mukana ihan väärä koira. 

Elämä jatkuu. Odottelemme kuin kuuta nousevaa että ensi viikon koe on ohi ja päästään keskittymään pelkkään jälkeen useamman viikon ajaksi. Tulos on aina tulos, tapaavat sanoa...









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti