sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Kauneuskilpailuissa..

12.6 oli osoitteena Tuurin kaikkien rotujen koiranäyttely. Olin ilmoittanut sinne molemmat ja lisäksi esitettäksi ilmestyi vielä yhden treenikamun KÄY luokassa ollut narttu, joten juoksin kolme luokkaa putkeen. Ja selvisin hengissä. Luojan kiitos treenikamu-Maria oli päättäny lähteä sinne katsojaksi. En olisi ilman Mariaa päässy kassien, häkin ja koirien kanssa kehän laidalle ilman hermojen menettämistä enkä yhdellä reissulla. Suur kiitos vielä avusta, Maria!

Ehkä mielenkiintoisimmat ja hauskimmat kommentit sain tuomarilta mun koirista mitä ikänä!
En ota näyttelymaailmaa kauhian vakavasti enkä spekuloi helposti tuomareiden kommentteja, mutta joskus niiden linjaa voi vaan kummastella. Toisaalta. Tuomarille ylikorkea saku oli ylikorkea saku ja siltä osin ainakin oli rotumääritelmä luettuna. Ja factahan on, että sakut on nykypäivänä pitkästi ylisuuria ja sehän vaikuttaa sitten taas käyttöominaisuuksiin joten periaatteesa pidin tuosta linjasta. Ylikorkeus vaikutti esittämäni koiran arvosteluun sen verran, että hylky tuli vaikka koira muuten sai hyvän arvostelun. Edesmennyt Turo poikani oli 68 korkea eli kolme senttiä yli rotumääritelmän ja sillä on EH. Tänään esittämäni koira oli niin ikään kolme senttiä ylirotumääritelmän ja sai hylsyn.. On tää niin tuomarilaji. Toivon mukaan saan kaverini ylipuhuttua että esitämme hänen koiransa uudestaankin, toisella tuomarilla. Tuomarin mieleen olivat hyvin pienet ja mun mielestä jopa liian laihat nartut. Paikalla oli jopa narttu jonka kylkiluut näkyi ja tämä koira sai ERIn... No se oli tämän tuomarin näkemys..

Mun koirat käyttäytyi näyttelypaikalla hienosti. Pystyin ihan poistiehensä kulkea niiden kanssa siellä yhtäaikaa. Mutta häkki oli mukana jottei molempia tarvinnut pitää koko aikaa kädessä.

Otetaanko ensin käsittelyyn vaikka Hertta. Positiivisesti yllättynyt Hertan esiintymiseen! Ensimmäinen näyttely ikänä jossa se esiintyi hyvin. Tähän saakka on pakannut seisotuksessa mennä
ihan kyyryyn ja näyttänyt kyllä täysin että ei voisi vähempää kiinnostaa seisoa mun asettelemassani asennossa. Tänään se seisoi ryhdikkäänä! Ja juoksi kepeästi. Hertalla on näyttelyn vuoksi nyt ihan
uusi nimi. Hänen nimensä olkoon tästä päivästä eteenpäin Ronski. Tuomarin mielestä Hertta on mittasuhteiltaan varsin hyvä Ronski narttu! En voinu ku nauraa luettuani tuon lauseen. Se on kaikkea muuta kuin ronski. Tuohan on hieno lause ja moni olis siitä tyytyväinen, mutta nyt se ei kyllä vaan mitenkään sovi koiraan :) Tässä Hertan arvostelu:
Kookas n 61cm. Mittasuhteiltaan varsin hyvä ronskinarttu. Hyvä kaula. Eturintaa voisi olla
enemmän. Voimakas varsin oikeamuotoinen pää. Löysät huulet. Vaaleahkot silmät. Pysty olkavarsi. Riittävä askelmitta. Ylälimja hieman kaartuu liikkeessä. Hieman ahdas edestä ja takaa.

Muuten ihan Hertan näköinen arvostelu, mutta ronskia siitä ei saa tekemälläkään ja vaaleita silmiä en allekirjoita.

Martta esiintyi myös hienosti. Seisoi taas arvostelussa niinkuin tatti ja juoksi hyvin. Siltä on
kokonaan jäänyt nyt pois se, että mikäli edellä juoksee toinen koira niin se alkaa vetää ja laukata vinossa, nyt ravaa hienosti myös toisen perässä. Tässä Martan arvostelu:
 Kookas pitkälinjainen , ikäisekseen jo varsin voimakas narttu. Aavistuksen pitkä lanneosa. Voimakas varsin oikeamuotoinen pää. Vaalehkot silmät. Löysät välikämmenet. Pitkät löysät käpälät edessä. Hyvä askelmitta, joustavuutta saisi olla enemmän.

Martan arvostelussa eritoten lämmittää mieltä tuo ikäisekseen jo varsin voimakas narttu ja sitähän se on, ja ylpeä siitä. Vaaleita silmiä en näe tälläkään. Arvostelussa sitä ei lue mutta ihan yhtä hauskaa mulla oli Martan kanssa kun tuomari sitä arvioi. Martta on liian lihava!!Sitä ei lue arvostelussa, mutta kun tuomari kopeloi Marttaa niin se sanoi että koiralla on liikaa lihaa luitten päällä. Ei käsitä :D

No jokatapauksessa mun koirien uudet nimet on Läski ja Ronski. :D

EH sieltä kummallekkin napsahti, johon Hertalla tyytyväinen mutta Martalla en.

Eigen Karolina AVO EH AVK4
Eigen Martha NUO EH NUK3

Tää oli jo kolmas näyttely tälle vuotta ja oon erittäin onnellinen että seuraava on vasta lokakuussa Seinäjoella. Hertan näyttelyura on nyt loppu, mutta Seinäjoella taas esitettävänä silti kaksi tai kolme koiraa. Siihen mennessä onkin handlerilla oltava kunto kohdillaan, vaikka yllätyin itekki miten hyvin jaksoin tänäänkin juosta kolme koiraa. Seinäjoelle menee Martta avoimeen, mun omien pikkusisko Eigen Nora Nordlicht täytyy esittää pentuluokassa ja toivon mukaan tänään esittämäni narttu lähtee matkaan myös. Siihen asti sanomme ei näyttelyille ja keskitymme järkevämpiin lajeihin :)

Tuomarin mielestä lihava mun mielestä kaunis
(Me siis Martan kanssa tuossa pinkki t-paita päällä..) Tuo Martan edellä oleva koira oli tuomarin mieleen...

Lihavako? Voimakas ehkä kuitenkin..

Mitä nää akat tekee??

Hertta- The Ronski narttu??
Mutta Hertasta ei oo olemas yhtäkään näin hyvää näyttelyseisotuskuvaa. Eka kerta ku se seisoo näyttelyissä hienosti, eikä vedä itteään ihan kyyryyn. JES!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti