sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Treeniä mukavuusalueen ulkopuolella..

Jos kerran menin ilmoittamaan Martan näyttelyyn niin sinne pitää myös treenata. Mä en koskaan oo ollu oikeen näyttelyihminen enkä oo osannu näyttää koiria hyvin näyttelyssä. Turoa tuli käytettyä muistaakseni kolmessa näyttelyssä, Hertta on käyny samanverran. Mutta ei mua sinne kyllä kauheen innolla viedä. Toki on mukava koittaa miten koira siellä pärjää ja mitä tuomari koirasta tykkää mutta voin sanoa että näyttelykehässä en tunne oloani kotoisaksi. Jotkut ihmiset käyttävät lähes elämönsä kulkien näyttelyissä ympäri maata ja ulkomaita myöten ja kuluttavat siihen tuhottomasti rahaa. No se on heidän juttunsa, mun juttu se ei ole.

Mutta jos koira on ilmoitettu näyttelyyn niin koen että siihen on treenattava. Ihan jo muita kehässä olijoita ajatellen. Ja kyllähän se kehäköyttäymisen treenaaminen mun käsittääkseni aina vähä vaikuttaa siihen pärjäämiseenkin. No, kolmet näyttelytreenit on nyt takana ja se riittää nopea oppiselle saksalaiselle. Viime treeneissä koira oli hieno. Jaksaa seisoa jo tosi pitkän aikaa, antaa siirrellä jalkoja moittimatta ja juoksee hienosti niin yksin kuin ryhmässäkin. Tähän kun lisää sen että koira on oikeesti kaunis, osaa käyttäytyä hampaiden näytöt ja muiden koirien lähellä niin eihän meillä oo hätäpäivää. Treenien vetäjät myös kehuivat että Martalla on todella hyvä liike. Vielä meidän kerho järjestää parit näyttistreenit ennen Seinäjoen näyttelyä, niihin vielä mennään vaikka homma jo sujuukin. Ollaan sitten täydessä tikissä kun h-hetki koittaa.

Tottiksessakin ollaan oltu vähä tuntemattomilla urilla. Ollaan nyt koitettu alkaa rakentamaan esteitä kuntoon ku tuli luustosta terveen paperit. Oon ottanu tähän avuksi agilitystä tutun alustan. Ruoka  Aan toiselle puolen maahan ja siten että on mentävä este loppuun asti, näin saan koiran tulemaan myös hyvin takaisinpäin esteen yli. Sittemmin alusta on vaihtunut lelun vientiin ja heittoon esteen toiselle puolelle. Aika jees menee ku viis kertaa on mahdettu Aata treenata.Toki A ei ole vielä koe korkeudesssa laisinkaan, huomattavasti loivempi. Esteyppyyn lähtee myös alustalla kivasti ite ja tulee takaisin pienellä ohjauksella. Ja siinäkin on jo edetty muutamassa kerrassa lelun vientiin ja heittoon. Mä uskon että näissä ei tuu suuria ongelmia. Kunhan mä joskus uskallan laittaa ne koe korkeuteen. Ne on mun mielestä vaan ihan liian korkeita ja A liian jyrkkä. Mutta ei siinä auta ku uskaltaa jos kokeeseen mielii mennä.  Se ei kuitenkaan oo vielä ajankohtaista. Viisaammat ku on sanonu että matalammilla ensi opetetaan kunnon tekniikka ja sitte nostetaan korkeutta. Tosin tänään käytiin taas tottispäivässä kouluttajan silmien alla ja kuulemma ihan hyvin voi joo Aata nostaa ja hyppyäkin.

Martta on ensimmäinen koira jolle oon saanu aikaiseksi opettaa jääviin ennakoivat merkit. Tuntui vaan että tälle ne vois toimia. Edellisille on toiminu erilainen äänenpaino eri liikkeissä. Tälle toimii ennakoivat merkit. Martalle on ollu kovin vaikiaa erottaa eri jäävät. Se on tehny aina sen mitä se on viimeksi harjoteltu, ei mitään kuusaa mun köskyistä että kumpi on tulossa. Vaan nytpä se tietää! Jos ennen liikettä silitetään päätä (ja tässä vaiheessa vielä sanotaan istu sana siinä kohtaa lisäksi) niin mun kuuluu istua, jos ennen liikettä taputetaan lapaan (ja sanotaan maahan) niin mun pitää mennä maahan, tajusin,,olisit heti kertonu selvemmin... Mutta.. tuo oli mielipide viime viikolla kun se ei enää tajunnu kukaan merkkejä ja tänään tein ilman merkkejä ja teki hyvin. En enää tiedä käyttäisin merkkejä vai ei.. Mutta tänään siis jäävät oikeen kivoja. Vauhtia sais niihin tulla vähä lisää.

Jatkamme harjoituksia... Mutta mukavalla mallilla ollaan. Melko realistinen tavoite se tämän vuoden bh. Paikkamakuutakin viime viikolla tehtiin häiriöstä ja koiralla ei oo sielä mitään hätää. 

Mites Hertta sitten? Hertta olis ny ihan loisto vireessä kahen päästä olevaan kokeeseen. Siitä huolimatta että edelleen tekee niitä juoksuja ja nyt jo karva lähtee ihan tukoissa. Mutta on se kumma miten sen juoksut on nyt myöhässä. Kohta 9 kk edellisistä. Mutta mitään laajalla ja syömättömyyttä ei ole ilmassa. Uskon ja toivon että toinen narttu talossa ja/tai ikä on tehny tehtävänsä ja päästään juoksujen kanssa nyt paljon helpommalla henkisesti, niin koira kuin minä :David Kunhan nyt sitten liikaa niitä juoksuja vielä kokeen yli ku kerran tännekin asti on lingannu. 

Hyppytekniikka treeniä oon vähä opiskellut ja sitä taitaa olla ohjelmassa ensi viikolla. Ens viikolla on myös Juha kutsun treenit ja muuta tottista ei sitte tehdäkään. Oon nyt koittanut tauon jälkeen malttaa mieleni ja treenata vaan kaks kertaa viikkoon. Se näyttää sopivan kaikille. 

Martalla jatkuu vetotreeni autonrenkaan kanssa ja agility kinnaamaan palautetaan kohta ohjelmaan. 

Kuvat taattua hallilaatua mutta kyllä niistä ajatuksen näkee..
Molemmat hymyylöö 

Hinku esteelle on kova

Yli mennään 

Ja takasinkin jo tullaan

Hypyssä katse lukittuna patukkaan

Nappaus ja takasinpäin

Martti mielestä ihan parasta palkka

Ryhmässä

Ja edelleen ryhmässä

Voimaa on.. Kyllä ohjaaja saa tosissaan vääntää

Soma töissä

Molemmat hymyylöö


Palkkaustauko (lue.. ruokatunti)

2 kommenttia:

  1. Sujuvaa tekstiä! Kannattaa kumminkin kiinnittää vielä enemmän huomiota oikeinkirjoitukseen. Kivempi lukijalle, kun ei tarvitse arpoa, mikä sana on kyseessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Mukava että ilman virheitä on ihan jees lukea. Kirjoitan näitä usein IPadilla ja se tuntuu tietävän paremmin mitä haluan kirjoittaa 😁 Enkä aina muista korjata ennakoivan tekstin kirjotuksia.

      Poista