tiistai 29. toukokuuta 2018

Materiaalin Adaliina

No nyt niitä Kertun kuulumisia jos ehtiis vähä kirjaalla.
Kerttu täyttää kahden päivän päästä 14 vk.
Kasvu on ollut tasaista. Painoa tulee keskimäärin 700-800g per viikko ja nyt on tullut kyllä tuota korkeuttakin ja jalkaa.. Viime viikon punnituksessa painoa taisi olla 11.7 kg. Kerttu on tuollainen hyvin kevytrakenteinen penneli joka on minun mielestäni vain positiivinen asia käyttökoirassa. Tullee äitiinsä. Niin kaunis ja kepeä runkoinen ja askelinen on äitinsäkin. 

Ruoka me vaihdettiin parin viikon kotona olon jälkeen eri merkkiin kun meinasi olla löysävatsasisuutta ja pienenpieni napatyrä Kertulla on, mutta se ei aiheuta toimenpiteitä. Ei sitä edes joka päivä huomaa ja hieromalla menee samantien takaisin. Siinäpä ne ei niin positiiviset asiat sitten olikin.

Kerttu on kyllä ollut juuri sellainen kuin pitääkin! Melkoinen riiviöhän se on ollut. Ei ihan meinaa mennä jakeluun että käsiä ja nilkkoja ei saa pureskella. Nyt huomaan että on alkanut olemaan seestymisen merkkejä ilmoilla. Kaikki se laittaa suuhun! Kivet, vessapaperit, kissanpaskat, kävyt, kepit, karkkipaperit jne.. Kaikki isot ja pienet asiat joista suinkin vaan saa kiinni. Sohvalle se oppi hyppäämään jo monta viikkoa sitten. Kissoja, tai tuota leppoisampaa, se pakkaa leikkiessään ottaa vähä liian kovaa kiinni mun makuun, kissa tosin ei sano mitään. Toisen lähelle se menee erilailla kun tietää että sieltä tuloo sitten heti sihinää ja kynttä jos sitä lähestyy rumasti. Martta on onneksi oppinut sanomaan Kertulle jo vastaan, ettei Kerttu saa vietyä Marttaa ihan kuus nolla. Ruokahalu on ihan jäätävä. Alusta asti on opeteltu ruokakipolle rauhassa odottamista ja vasta nyt 7 viikon jälkeen se alkaa sujua ihan kivasti. Tosin ei Kerttu useinkaan syö kiposta, niin harjoituskerrat on aika vähissä. Kerttu teköö joka päivä ainakin kerran töitä ruokansa eteen. Kun ehdin niin se syö kaksi päivän ateriaansa töitä tehden. Että annetaan sen verran arpoa tässä kupille rauhallisesti menemisessä, ei se paljon syö ruokaa kupista. Sisäsiisteys meillä on vielä ihan vaiheessa. Kyllä se eteiseen yrittää aina suunnata kun hätä tulee mutta kyllä se vielä usein ehtii tulla matkalle. Isompi asia jos tulee sisälle niin se tehdään eteiseen, että pihalle olisi siinäkin kohtaa ollut mieli mutta aina ei pissattaja ehdi reagoida tarpeeksi nopeasti.

Kaikenlaista ollaan touhattu. Treenirintamalla on aloitettu tottis, jälki, esineruutu, leikitys, esineilmaisu.. Tottis menee kivasti pentu tyylillä tehden. Kivasti on virtaa tekemiseen ja ahne kuin mikä. Aina heti valmis kun kentälle päästään. Jäljellä en pysty kuin hymyilemään, viettiä on ja todella hyvä nenä. Ollaan jopa laitettu esine jäljelle kun sen ilmaiseminen oli Kertulle jotankin todella helppoa tajuta. Aivan tässä nyt on meidän leikkikin kokenut suuren muutoksen. On se alusta asti tykännyt leikkiä mutta nyt se näyttää jo hallitummalta, se vastustaa hienosti ja kahden lelun leikissä maltaa jopa vähän jo tuoda toista mullepäin. Kosketuskeppiin on tutustuttu ja näyttelyseisomistakin harjoiteltu. Ja sitten on tietenkin se sosiaalistamispuoli. Esineruutua on nyt tehty pari kertaa hajunhaulla. ei se oikeen meinaa irrota niin otamme ja vaihdamme asian lähestymistapaa. Katsotaan..

Monenlaisissa paikoissa on tullu käytyä ja kokoajan sais mennä että varmasti tottuu siihen että maailma on täynnä erilaisia paikkoja. Erilaisista alustoista, portaista ja äänistä ei piittaa mitään. Vieraat ihmiset on ihan fine jos ne ei oo liian tungettelevia. Kerttu ei tykkää ihmisistä jotka tulee heti kiinni ja kovaan ääneen sen luo. Niitä pitää vähä väistää. Mutta kaikki ne ihmiset joiden luo saa itte mennä ensi ja ne ei tungettele vaan on rauhallisia niin ne on fine. Niillä pirskatti tuppaa aina olla samoja nakkejakin kuin äipällä. Toiset koirat on ihan jees Kertun mielestä. Nytkin olisi rallytoko kokeessa mennyt kattomaan jokaista paikalla olevaa koiraa. Mutta se onkin kiellettyä. Pentukavereita on löytynyt muutama ja niiden kanssa Kerttu osaa kyllä leikkiä hienosti. Uimaranta on tullut jo kovin tutuksi kun on näin kuumia kelejä. Ensimmäisellä kerralla Kerttu oli sitä mieltä että vedessä juokseva isosisko on äärettömän pelottava. Isosisko autoon ja kahdestaan tutkimaan asiaa niin johan uskalsi ja sen jälkeen siellä onkin jo otettu muutama uimaliikekin. Ensimmäinen rokotus on laitettu, kohta toinen. 

Tässä me nyt edetään päivä kerrallaan. Hitaasti mutta kuitenkin tavoitteellisesti.

Laitetaas teille nyt vähän kuvasia Kertun toilailuista.

Se täytyy vielä sanoa että Martta on kyllä kullan-arvoinen tässä opettajan ja mallin roolissa. Se on joka paikassa niin cool ja rento että Kerttukaan ei osaa jännittää sen seurassa mitään.

Rinnakkain metsälenkillä

Näyttelytreenejä kattomassa

Esteratsastuskisoissa

Metsälenkillä.. taas..

Tottista

Ja jälleen mettälenkillä

Rannalla

Martta ei aina arvosta sitä että Kerttu tulee sen viereen mutta ajoittain päästää sen siihen

Hiekkalaatikolla kaivaminen on ihan parasta

<3

Koiranäyttelyssä

Rokotuksilla

Uimassa

Jäljelle menossa

Ilmaisussa

Autoilemassa

Leikitään. Lempparileluksi on osoittautunut sama kuin MArtalla..

                                                             Metsälenkillä jälleen
Remmilenkillä

BH kokeessa

Jäljellä

Kaverin kanssa

Mummolaan

Kerttu kaunotar 11 vk

Kerttu 11 vk









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti